phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Ajaxowy formularz rejestracji (Ajax Register)
Autor Wiadomość
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 21-08-2010, 14:00   Ajaxowy formularz rejestracji (Ajax Register)

Ajaxowy formularz rejestracji (Ajax Register)

Mod który służy do sprawdzania pól wprowadzonych podczas rejestracji. Czy są poprawnie wypełnione.

Kod:
##############################################################
## MOD Title:        Ajaxowy formularz rejestracji (Ajax Register)
## MOD Author:       kevin - http://www.dioda.com.pl/forum/ | kod js z phpbb3
## MOD Description:  Mod dla for opartych o skrypt phpBB modified by Przemo, służy do sprawdzania pól wprowadzonych podczas
                    procesu rejestracji. Cały proces sprawdzania odbywa się bez przeładowania strony WWW (czyt. ajaxowo).
                    Sprawdzamy pole loginu, pole e-mail, oraz poprawność haseł.
##               
## Installation Level:  Easy
## Installation Time:   ~ 7 min
##############################################################
## Author Notes:
## Testowane na przeglądarkach:
##     => Mozilla FireFox 3.6.8, Opera 10.61, Internet Explorer 7
##
##############################################################
_________________
Prezes :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 01-07-2012, 20:20, w całości zmieniany 12 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 21-08-2010, 14:18   

działa ten mod jak mam zainstalowany Weryfikacja nazwy użytkownika ??
 
     
Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2010, 14:19   

Bardzo fajne, jednak mam zainstalowane reCAPTCHA, czy będzie z tym normalnie współpracować?
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 21-08-2010, 14:25   

Scoobany, powinno normalnie. recaptcha od strony template tylko zmienia od strony tpl jedną tabelkę.
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 21-08-2010, 14:29   

u mnie cos nie działa. jak wypełniam wszystkie pole to kolo tych wszystkich pol pisze Sprawdzanie...
i tak cały czas jest . co tu moze byc?
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 21-08-2010, 14:59   

kooza napisał/a:
działa ten mod jak mam zainstalowany Weryfikacja nazwy użytkownika ??


albo to, albo to
nie chce mi sie zgłębiać kodu w/w modu, ale w raczej moj moj > weryfikacja uzytkownika - ja trzymam sie funkcji z phpbb, a w przypadku tego weryfikacji to nie wyświetli Ci info jeśli nick jest zakazany, badz zawiera niedozwolone znaki, itd

Scoobany napisał/a:
Bardzo fajne, jednak mam zainstalowane reCAPTCHA, czy będzie z tym normalnie współpracować?


mod nie powinien z niczym "krzaczyć" od strony tpl edytujemy (a raczej dodajemy) parę wpisów dla pól input - username, email, new_password, password_comfirm - ale trudno mi powiedziec nie używam moda recapatcha

kooza napisał/a:
u mnie cos nie działa. jak wypełniam wszystkie pole to kolo tych wszystkich pol pisze Sprawdzanie...
i tak cały czas jest . co tu moze byc?


wiem gdzie lezy blad,
> profile_add_body.tpl
Kod:

http.open('GET', '{AJAX_CHECK_URL}&action='+mode+'&'+valuename1+'='+value1+'&'+valuename2+'='+value2+'&'+valuename3+'='+value3, true);
na

http.open('GET', '{AJAX_CHECK_URL}?action='+mode+'&'+valuename1+'='+value1+'&'+valuename2+'='+value2+'&'+valuename3+'='+value3, true);


sprawdz

update: usunąłem filtrowanie linku przez append_sid() zbędne:>
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 21-08-2010, 16:27   

zaraz przetestuje czy działa ;]
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 21-08-2010, 16:27   

kevin_, u mnie niby wszystko gra prócz tego

Hasło musi miec przynajmniej 255 znaków, musi zawierać litery i cyfry

w PA mam ustawione na 5.

Czy była by możliwość dorobienia takich ob ramówek?

_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 21-08-2010, 16:46   

kevin_, dzięki. działa.
+ dołączam się do pytania Boltex, 'a ;)
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 21-08-2010, 16:49   

Boltex napisał/a:
Hasło musi miec przynajmniej 255 znaków, musi zawierać litery i cyfry

w PA mam ustawione na 5.


Wyświetla Ci się, że hasło musi mieć minimum 255 znaków a w panelu admina masz wpisane 5 znaków? Dziwne, wyczyść cache. Wyślij normalnie formularz (tzn. nie patrz na te komunikaty z ajaxa) i zobacz czy dostaniesz ponownie ten sam komunikat o 255 znakowym haśle.

UPDATE: Jednak chyba nie wiem o jakie ramki Ci chodzi, bo masz ciemny styl, coś tam koloru czerwonego i nic nie widzę bo monitor źle wyświetla mi czerwony/czarny ;D opisz dokładnie
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 21-08-2010, 16:52   

jemu chodzi o to pole gdzie się wpisuje hasło / login . żeby to pole miało obramowanie czerwone jak będzie błąd a zielone jak będzie wszystko dobrze ;)
 
     
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 21-08-2010, 16:57   

kevin_, ok sprawdzę zaraz. Co do ramek np. masz pole na nazwę usera wpisujesz np. xD% i wyświetla się ten komunikat że nazwa usera jest nie prawidłowa i od razu ob ramówka tego pola zmienia się na czerwono, lub jeżeli jest wszystko ok to ob ramówka zmienia kolor na zielony.

REAL DEMO

http://darkwarez.pl/forum...ter&agreed=true
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 21-08-2010, 16:57   

spoko, zajmę się tym trochę później :>
UPDATE: OK poszedł update, trzeba dodać dwie nowe klasy CSS, nadpisać całą funkcje w profile_add_body.tpl, oraz nadpisać plik "ajax_cpCheck.php" - wszystko już jest poprawione w instrukcji.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
dextudo


Pomógł: 1 raz
Posty: 11
Wysłany: 21-08-2010, 17:59   

kevin_, a mógłbyś dorobić takie chmury tak jak jest w linku od boltex?
Chodzi o to
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 21-08-2010, 18:11   

nie, bo ten mod ma konkretny cel - nie będę choinki robił
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę