phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[szukam] Dodanie innych User Agent
Autor Wiadomość
Archon-Shigeru

Posty: 4
Wysłany: 05-10-2010, 19:25   [szukam] Dodanie innych User Agent

PhpBB by Przemo fajnie rozpoznaje i wyświetla loga systemów operacyjne typowych dla komputerów PC. Jak dodać rozpoznawanie innych systemów operacyjnych... na przykład tych mobilnych jak iOS, Android, Symbian i inne?

Czy jest jakiś mod do tego? Ew. gdzie mam szukać jeśli sam chce dokonać edycji?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 05-10-2010, 22:27   

Spróbuj (głowy nie daję!).

functions_add.php #283
Kod:
        $sa = (strpos($agent_tst, 'ubuntu')) ? 'linux_ubuntu' : $sa;

Po tym dodaj:
Kod:
        $sa = (strpos($agent_tst, 'ios')) ? 'ios' : $sa;
        $sa = (strpos($agent_tst, 'android')) ? 'android' : $sa;
        $sa = (strpos($agent_tst, 'symbian')) ? 'symbian' : $sa;

Potem będą potrzebne Ci ikonki danego systemu.
Wgrywasz je do templates/x/images/user_agent dane ikonki:
  • ios.gif
  • android.gif
  • symbian.gif

Ważne: muszą mieć rozszerzenie gif, ze względu na taki, a nie inny fragment w funkcji user_agent().
Kod:
    return array('icon_' . $sa . '.gif', 'icon_' . $ba . '.gif', $agent);
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Archon-Shigeru

Posty: 4
Wysłany: 06-10-2010, 20:11   

Teoretycznie to powinno działać, ale niestety tak nie jest. Wyświetla cały czas ikonę pingwina.

User Agest string na którym sprawdzam to:

Kod:
Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.1-update1; pl-pl; GT-I9000 Build/ECLAIR) AppleWebKit/530.17 (KHTML,...


Czy zmiany w pliku functions_add.php muszę jakoś odświeżyć/zatwierdzić?
 
     
Cassino

Pomógł: 34 razy
Posty: 787
Wysłany: 06-10-2010, 20:36   

Archon-Shigeru, nie, spróbuj wyczyścić cache forum
_________________
hehe
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 06-10-2010, 20:42   

Ja tam nie czyszczę i wszystko mi działa. :roll:

Spróbuj:
@functions_add.php 304
Kod:
        $sa = (strpos($agent_tst, 'symbian')) ? 'symbian' : $sa;

dodaj po:
Kod:
        $sa = (strpos($agent_tst, 'ios')) ? 'ios' : $sa;
        $sa = (strpos($agent_tst, 'android')) ? 'android' : $sa;
        $sa = (strpos($agent_tst, 'symbian')) ? 'symbian' : $sa;
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Archon-Shigeru

Posty: 4
Wysłany: 07-10-2010, 21:47   

Mały Update.

Wszystko działa ładnie tylko, źle to sprawdziłem. Nie da się zmienić (chyba, że ręczni) tych postów w których ikonki User Agent zostały już przypisane. Dopiero po zmianie w pliku functions_add.php trzeba napisać nowe posty i wszystko działa.

Dzieje się tak, zapewne dlatego, że w bazie danych zapisywane są ikony, a raczej ich nazwy jak: "linux_ubuntu", "android" itd. i na postawie tego wyświetlane już grafiki. Dziwne, ale cóż... młody to skrypt nie jest.

Przepraszam za zamieszanie i dziękuję za pomoc. ;)
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 07-10-2010, 22:33   

No tak. user_agent jest chyba przypisywany do bazy. Inaczej z resztą tego chyba nie dałoby się rozwiązać.

Ja też dziękuję, poznałem w końcu funkcję user_agent(). :)
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 07-10-2010, 22:46   

a jak z przeglądarkami ? np. zeby dodac chrome
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 07-10-2010, 23:18   

@functions_add.php #326
Kod:
    $ba = (strpos($agent_tst, 'maxthon')) ? 'maxthon' : $ba;

dodaj po:
Kod:
    $ba = (strpos($agent_tst, 'chrome')) ? 'chrome' : $ba;

potrzebna będzie ikonka icon_chrome.gif w katalogu templates/subsilver/images/user_agent/
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 23-02-2011, 19:26   

jak dodać windows 7 ? lub co wpisac zamiast ANDRROID w tym kodzie:

Kod:
$sa = (strpos($agent_tst, 'android')) ? 'android' : $sa;
 
     
Lorgan

Posty: 53
Wysłany: 26-04-2011, 20:08   

Ponawiam prośbę o brakujące OS: Vistę, Win7, Win7 Starter, BlackBerry oraz przeglądarkę Opera Mini.

Pzdr.

PS. Załączam własne ikonki do ios, androida i przeglądarki chrome (symbian był już w folderze).

ikony.rar
Pobierz Plik ściągnięto 128 raz(y) 2,1 KB

_________________
Zapraszam na moje forum.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
k3nzo

Posty: 6
Wysłany: 15-09-2013, 23:29   

mam taki oto problem.

W user_agent domyślnego stylu mam ikony;
"icon_android"
"icon_ios"

Nie działają.
Jakiś czas temu dodawałem też pod win8 i inne brakujące i działają jednak przy tych mam niestety cały czas Pingwina i Smoka z napisem po najechaniu na smoka:



Kod z functions_add od akapitu (ostatni z grupy linuks 278) do (pierwszy z grupy przeglądarek 306)
Cytat:
$sa = (strpos($agent_tst, 'mandriva')) ? 'linux_mandriva' : $sa; // dodano Mandrive
}
if ( $sa == '')
{
$sa = (strpos($agent_tst, 'mac')) ? 'macos' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'aix')) ? 'aix' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'lindows')) ? 'lindows' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'amiga')) ? 'amiga' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'athe')) ? 'athe' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'beos')) ? 'beos' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'zeta')) ? 'beos' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'BlueEyed')) ? 'beos' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'nextstep')) ? 'nextstep' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'warp')) ? 'warp' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'qnx')) ? 'qnx' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'risc')) ? 'risc' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'solaris') || strpos($agent_tst, 'sunos')) ? 'solaris' : $sa; // Dodano SunOS
$sa = (strpos($agent_tst, 'unix')) ? 'unix' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'macos')) ? 'macos' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'mac os')) ? 'macos' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'playstation')) ? 'playstation' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'ios')) ? 'ios' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'android')) ? 'android' : $sa;

$sa = (strpos($agent_tst, 'symbian')) ? 'symbian' : $sa;
$sa = (strpos($agent_tst, 'j2me') || strpos($agent_tst, 'midp')) ? 'symbian' : $sa; // Dodano dla Symbiana
$sa = ($sa == '' && strpos($agent_tst, 'win9') || strpos($agent_tst, 'win3') || strpos($agent_tst, 'windows') ) ? 'windows_98_nt_2000' : $sa;
}

$ba = (strpos($agent_tst, 'mozilla')) ? 'mozilla' : $ba;


Jak widać (pogrubione) dodane są oba.
Poradźcie coś bo ja nie mogę doszukać się błędu.

Ps. Czy lub gdzie można ustalić wielkość ów ikon tak jak np. w subSilver.cfg mamy określoną wielkość ikon typu "cytuk" "www" itd.
[/quote]

[ Dodano: 17-09-2013, 18:18 ]
Czy ktokolwiek pomoże mi z tymi ikonami androida???
Ważne aby forum było mobilne i aby dobrze mi to działało. Ma to również wpływ przyszłe palny odnośnie forum.

[ Dodano: 26-09-2013, 14:11 ]
Uporałem się z tym i mam już komplet tzn. Windowsy włącznie z win8, Androida, IOS +Iphon. Podobnie z przeglądarkami włącznie z Safari od apple.
Mimo wszystko dzięki bo to po części dzięki ww. wiadomościom:0
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę