phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
13-04-2012, 21:14
[dodatek] Panel logowania przy ca?kowitej restrykcji forum
Autor Wiadomość
gaget3


Pomógł: 160 razy
Posty: 351
Wysłany: 10-01-2012, 22:51   [dodatek] Panel logowania przy całkowitej restrykcji forum

Panel logowania przy całkowitej restrykcji forum.

Jest to dodatek, dzięki któremu będziemy mogli szybko się zalogować na forum.


Część osób ma całkowicie wyłączone forum dla gości. I wtedy nie widać szybkiego panelu logowania. Więc postanowiłem napisać taki mały dodatek. Jest to szybki panel logowania. Dzięki niemu będziemy mogli szybko się zalogować na forum bez konieczności wciskania odnośnika zaloguj. Może się komuś przyda taki dodatek. Usprawni to logowanie na stronie głównej przy wyłączonym forum.
Kod:

#################################################################
## MOD Title: Panel logowania przy całkowitej restrykcji forum.
## MOD Version: 1.0
## MOD Author: gaget3 ; Kuba Małysa
## MOD Description: Jest to szybki panel logowania. Dzięki niemu będziemy mogli szybko się
## zalogować na forum bez konieczności wciskania odnośnika zaloguj.
##             
##
## Installation Level: Very Easy
## Installation Time: 1 Minutes
## Files To Edit: (1)   
##                       templates/{styl}/overall_header.tpl
##         
#################################################################


Co modyfikacja potrafi:
:arrow: Gdy mamy włączoną całkowitą restrykcję dla gości na forum to pokazuje nam się Panel Logowania na stronie głównej.


W razie jakiś kłopotów z działaniem, proszę pisać w tym temacie.
_________________
Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu.
Ostatnio zmieniony przez MaTeK_ 18-02-2012, 09:23, w całości zmieniany 7 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
emiloski94


Pomógł: 2 razy
Posty: 364
Wysłany: 11-01-2012, 20:47   

Głupio to wygląda. Fajnie by było jakby było pod "Jeżeli nie jesteś jeszcze zarejestrowany, kliknij Tutaj żeby przejść do formularza rejestracyjnego."
np dodac test "jeżeli posiadasz już u nas konto zaloguj się i niżej "Użytkownik:
Hasło: " itp.
Ostatnio zmieniony przez MaTeK_ 12-01-2012, 06:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
gaget3


Pomógł: 160 razy
Posty: 351
Wysłany: 12-01-2012, 09:53   

emiloski94, twoj pomysl jest ciekawy, ale gdy go zrobilem to wyskoczyl blad (syntax error - o ile sie nie myle) i obcielo fragment kodu i nie pokazalo pola logowania. Ale jak chcesz to mozesz sobie ten tekst wyedytowac w pliku lang_main.php
Dalem ten kod do overall_header.tpl bo uznalem ze bedzie on dobrze widoczny.
_________________
Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu.
Ostatnio zmieniony przez gaget3 12-01-2012, 10:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Veroni
zbanowany

Posty: 12
Wysłany: 12-01-2012, 10:22   

gaget3, Ciekawe to ale tak jak mowi kolega emiloski94, lepiej bylo by pod spodem
 
     
gaget3


Pomógł: 160 razy
Posty: 351
Wysłany: 12-01-2012, 10:26   

Wiem, ale przeczytaj moj post wyzej.
_________________
Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu.
 
     
Veroni
zbanowany

Posty: 12
Wysłany: 12-01-2012, 10:30   

gaget3, wiem ale jak ma ktos to np zrobic jak ktos nie potrafi ? sa tacy co nie umia takich rzeczy robic... i jest tu pewnie sporo takich osob
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 12-01-2012, 12:52   

Veroni,

Jak dodasz kod z instrukcji na początku overall_footer.tpl, uzyskasz zamierzony efekt, czyli logowanie pod spodem.
 
     
gaget3


Pomógł: 160 razy
Posty: 351
Wysłany: 12-01-2012, 13:01   

No dobra, ale nie dokonca tak chcial. emiloski94, chcial aby ten tekst przy restrykcji i panel byl w jednej kupie
_________________
Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu.
 
     
Veroni
zbanowany

Posty: 12
Wysłany: 12-01-2012, 13:37   

gaget3, ale tak mi sie tez podoba jak zrobil Tommekk80, wielki + dla niego
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 12-01-2012, 13:44   

Panel logowania przy całkowitej restrykcji forum. vol2



Kod:
#
#-----[ OPEN ] [ OTWÓRZ ]------------------------------------------------
#

templates/styl/message_body.tpl

#
#-----[ FIND ] [ ZNAJDŹ ]------------------------------------------------
#

                    <td>&nbsp;</td>
                </tr>
                <tr>
                    <td align="center"><span class="gen">{MESSAGE_TEXT}</span></td>
                </tr>

#
#-----[ REPLACE WITH ] [ ZAMIEŃ NA ]------------------------------------------
#

                    <td colspan="2">&nbsp;</td>
                </tr>
                <tr>
                    <td colspan="2" align="center"><span class="gen">{MESSAGE_TEXT}</span></td>
                </tr>
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
                <tr>
                    <td colspan="2" align="center">&nbsp;</td>
                </tr>
                <tr>
                    <td width="45%" align="right"><span class="gen">{L_USERNAME}:</span></td>
                    <td><input type="text" name="username" size="25" maxlength="40" value="{USERNAME}" class="post2" id="focus" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td align="right"><span class="gen">{L_PASSWORD}:</span></td>
                    <td><input type="password" name="password" size="25" maxlength="40" class="post2" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)"></td>
                </tr>
                <!-- BEGIN switch_allow_autologin -->
                <tr align="center">
                    <td colspan="2"><span class="gen">{L_AUTO_LOGIN}: <input type="checkbox" name="autologin"></span></td>
                </tr>
                <!-- END switch_allow_autologin -->
                <tr align="center">
                    <td colspan="2">{S_HIDDEN_FIELDS}<input type="submit" name="login" class="mainoption" value="{L_LOGIN}"></td>
                </tr>
                <tr align="center">
                    <td colspan="2"><span class="gensmall"><a href="{U_SEND_PASSWORD}" class="gensmall">{L_SEND_PASSWORD}</a></span></td>
                </tr>
<!-- END switch_user_logged_out -->

#
#-----[ SAVE/CLOSE ] [ ZAPISZ/ZAMKNIJ ]-------------------------------
#


Mam nadzieję, że gaget3 się nie obrazi ;)

Jedyny minus to taki, że przy każdej informacji panel logowania wyskoczy. Ale mają go tylko niezalogowani, więc myślę że nie jest źle.
Ostatnio zmieniony przez Tommekk80 12-01-2012, 19:40, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Veroni
zbanowany

Posty: 12
Wysłany: 12-01-2012, 14:06   

Tommekk80, DOBRA ROBOTA
 
     
gaget3


Pomógł: 160 razy
Posty: 351
Wysłany: 12-01-2012, 15:14   

Tommekk80, nie. Jest dobrze. Malymi krokami dojdziemy do perfekcji. Z reszta to jest moj pierwszy dodatek i moze sie komus nie podobac. Ale mnie sie podoba i chcialem sie tym podzielic. No tylko tak jak ty napisales. Panel logowania wyskoczy przy kazdej informacji, ale to nie jest minus, bo sie przyda. Bo informuje o rejestracji i mozna sie szybko zalogowac na forum. Naprawde dobra robota.
_________________
Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu.
 
     
emiloski94


Pomógł: 2 razy
Posty: 364
Wysłany: 12-01-2012, 15:47   

To do tesktu: "Jeżeli nie jesteś jeszcze zarejestrowany, kliknij Tutaj żeby przejść do formularza rejestracyjnego." w langu można dodać niżej,że "Jeżeli posiadasz u nas konto Zaloguj się" bo chyba tekst "Jeżeli nie jesteś jeszcze zarejestrowany, kliknij Tutaj żeby przejść do formularza rejestracyjnego." nie jest gdzie indziej używany...
gaget3, przeciez nikt nie pisze, ze komus sie nie podoba?:)
Czyli instrukcja gaget3 i Tomka80 razem tak? Czy tylko tomek 80?
 
     
gaget3


Pomógł: 160 razy
Posty: 351
Wysłany: 12-01-2012, 16:00   

emiloski94, nikt nie pisze.

Jesli chodzi o tekst to juz bedzie wasza sprawa. Mozna sobie z edytowac, ale nie trzeba. Modyfikacja tomka pokazuje tylko przy tym tekscie "Dostep do forum .....", a moja pokazuje wszedzie. Wiec jak ktos by sie pomylil i kliknal rejestracje a nie zaloguj to moj mod troche usprawnia. Ale mod tomka tez jest super. Wiec to juz zalezy od Was czy sobie wyberzecie mojego moda czy tomka.
_________________
Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
emiloski94


Pomógł: 2 razy
Posty: 364
Wysłany: 12-01-2012, 16:11   

gaget3, a to lipa bo ja wlasnie potrzebuje jak gosc chce wejsc do działu.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę