phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
13-04-2012, 21:14
[dodatek] Identyfikacja przeglądarki i systemu operacyjnego
Autor Wiadomość
Mario14125

Pomógł: 52 razy
Posty: 811
Wysłany: 09-02-2012, 00:24   [dodatek] Identyfikacja przeglądarki i systemu operacyjnego

Od razu proszę o dodanie posta do modyfikacji znajdującej się w tym temacie ponieważ może to wydać się banalne, ale parę osób już mnie o to prosiło. Dodatek dotyczy najnowszej przeglądarki Internet Explorer 9. Mianowicie:

Kod:
#
#----------[ SKOPIUJ ]----------

icon_ie9.gif

/public_html/templates/{TEMPLATES}/images/user_agent/

#
#----------[ OTWÓRZ ]----------
#

/public_html/includes/functions_add.php

#
#----------[ ZNAJDŹ ]----------
#

    $ba = (strpos($agent_tst, 'msie 8.0')) ? 'ie8' : $ba;

#
#----------[ DODAJ PO ]----------
#

    $ba = (strpos($agent_tst, 'msie 9.0')) ? 'ie9' : $ba;

Jak widać nie namęczyłem się zbytnio :P Parę osób miało z tym problem i prywatnie im to zrobiłem więc postanowiłem że może jednak komuś się przyda.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
gaget3


Pomógł: 160 razy
Posty: 351
Wysłany: 09-02-2012, 15:17   

Teraz patrze i to nie powinno być tak? Ty podałeś kod taki:
Kod:
    $ba = (strpos($agent_tst, 'msie 8.0')) ? 'ie8' : $ba;

A u mnie nie ma takiego tylko jest taki:
Kod:
    $ba = (strpos($agent_tst, 'msie')) ? 'ie' : $ba;


Więc nie powinno być tak:
Kod:
#
 #----------[ SKOPIUJ ]----------

 icon_ie9.gif

 /public_html/templates/{TEMPLATES}/images/user_agent/

 #
 #----------[ OTWÓRZ ]----------
 #

 /public_html/includes/functions_add.php

 #
 #----------[ ZNAJDŹ ]----------
 #

    $ba = (strpos($agent_tst, 'msie')) ? 'ie' : $ba;

 #
 #----------[ DODAJ PO ]----------
 #

     $ba = (strpos($agent_tst, 'msie 9.0')) ? 'ie9' : $ba;
_________________
Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu.
 
     
Mario14125

Pomógł: 52 razy
Posty: 811
Wysłany: 09-02-2012, 17:58   

Ja to robiłem zgodnie ze swoim plikiem a ja mam tam wszytskie przeglądarki niemalże zawarte w tamtym temacie.
_________________
MULTIPOLAND @ AMXBans # 1.6.2 - Deflection
 
     
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 09-02-2012, 18:05   

Mario14125, to lepiej dodaj caly kod do wszystkich przegladarek + obrazki do nich
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę