phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
13-04-2012, 21:10
[dodatek] Automatyczne odświeżanie stron
Autor Wiadomość
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 09-03-2012, 15:18   [dodatek] Automatyczne odświeżanie stron

Automatyczne odświeżanie strony
Odświeża automatycznie wszystkie strony forum. (Sterowanie w PA)


PA>Ogólne>Konfiguracja>Główne>Auto-Refresh

Kod:
##############################################################
## MOD Title:          Automatyczne odświeżanie forum
## MOD Author: rossmcclymont < admin@xboxelite.co.uk > (Ross McClymont) http://www.xboxelite.co.uk
## MOD Description:    Dzięki tej modyfikacji, strona bedzie odświeżać się automatycznie. Sterowanie w PA.
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time:  ~ 3 Minutes
## Files To Edit:      7
##      index.php
##      viewforum.php
##      admin/admin_board.php
##      includes/page_header.php
##      language/lang_polish/lang_admin.php
##      templates/subSilver/overall_header.tpl
##      templates/subSilver/admin/board_config_body.tpl
##
## Included Files: N/A
##
##############################################################
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 13-04-2012, 21:22, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
panczo12d


Pomógł: 27 razy
Posty: 185
Wysłany: 09-03-2012, 17:48   

mam pytanie. mam wgraną modyfikację na automatyczne odświeżanie shoutboxa -
Czy ta modyfikacja odświeży shoutbox, czy muszę zostawić sobie stary wpis w pliku shoutbox_view_body.tpl
Kod:
<meta http-equiv="Refresh" content="18">


a i poprosił bym o opcję wyłączającą Twoją modyfikację np przed tym czasem dwa przyciski włącz i wyłącz..
 
     
tartut

Pomógł: 18 razy
Posty: 190
Wysłany: 09-03-2012, 18:55   

panczo12d napisał/a:
a i poprosił bym o opcję wyłączającą Twoją modyfikację np przed tym czasem dwa przyciski włącz i wyłącz..

wstaw w pole 0 i będzie wyłączone
_________________
Pomoc poza forum odpłatna!
 
     
panczo12d


Pomógł: 27 razy
Posty: 185
Wysłany: 09-03-2012, 21:10   

no tak, sory nie doczytałem :P
Dalej oczekuję odpowiedzi na pytanie: Czy ten mod odświeża także shoutbox.
 
     
Kobys


Pomógł: 49 razy
Posty: 105
Wysłany: 09-03-2012, 21:15   

Odświeża cała stronę, więc shoutboxa raczej też.
 
     
panczo12d


Pomógł: 27 razy
Posty: 185
Wysłany: 09-03-2012, 21:53   

szymon1051, raczej nie. chyba że ktoś by za każdym razem usuwał cache w przeglądarce. ( bo obrazki zostają i nie pobierają się na nowo).
 
     
japi55


Pomógł: 570 razy
Posty: 1447
Wysłany: 09-03-2012, 22:57   

Zwiększa transfer, dlatego do takich rzeczy wykorzystuje się ajax, który jest wydajniejszy.
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 09-03-2012, 23:30   

Nie ma sensu odświeżać całej strony, ponieważ:
- sesja będzie trwała wiecznie,
- zwiększy się transfer i obciążenie generowane przez requesty.
- google nie lubi takich praktyk.

Lepiej używać Ajaxu do małych i większych rzeczy. Przykładowo generowanie listy online, albo ostatnich postów na forum wraz z powiadomieniem.

kooza, Pomyśl nad nauką AJAXu + jQuery . To jest naprawdę proste i nie ma się czego bać.
_________________
lui754
 
     
Deotho


Pomógł: 176 razy
Posty: 610
Wysłany: 10-03-2012, 00:47   

Dodatek niezbyt ciekawy. Odświeżanie całej strony nie ma sensu - no chyba, że wybrany element to już co innego. Obciążasz tylko serwery tak jak pisze Lui. Zbędne.
_________________
Poza forum pomagam odpłatnie.
 
     
panczo12d


Pomógł: 27 razy
Posty: 185
Wysłany: 10-03-2012, 08:30   

Lui, co masz na myśli
Kod:
- sesja będzie trwała
wiecznie,
ja mam takie coś na forum, że jak się zaloguje i np. Dłuższy czas nie będę aktywów na forum, nie będę nic klikał przez ok. 10 minut to mnie wylogowywuje. Mam jakiś błąd?
 
     
Majkelo



Pomógł: 1283 razy
Posty: 3081
Wysłany: 10-03-2012, 08:40   

Chodzi o to, że jeśli nic się nie robi na stronie przez X sekund to normalnie powinno wylogować. Instalując ten dodatek, wystarczy że będziemy mieli forum otwarte w karcie w przeglądarce i będziemy zalogowani WIECZNIE.
Po drugie masz błąd - opisujesz w PA że mod jest off jeśli liczba jest mniejsza niż 1 - źle. Warunek masz taki:

Kod:
if ( $refresh_time > 1 )
{
         $template->assign_block_vars('switch_auto_refresh_on',array() );
}


Czyli jeśli wpiszesz 1 (nie jest to liczba mniejsza od 1) to mod powinien teoretycznie jeszcze działać. Powyższy warunek temu zaprzecza, powinieneś zmienić > 1 na > 0 albo:

Kod:
if ( ($refresh_time > 1) || ($refresh_time == 1) )


Tak czy siak modyfikacja jest zbędna, nieoptymalna.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 10-03-2012, 17:05   

if ( $refresh_time >= 1 )

:lol:

[ Komentarz dodany przez: Michael2318: 10-03-2012, 18:28 ]
Na jedno wychodzi ;)
_________________
lui754
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę