phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Could not open template config file
Autor Wiadomość
Paszczak000


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Wysłany: 29-02-2004, 18:23   Could not open template config file

Kod:
phpBB : Critical Error

Could not open ashGrunge template config file

DEBUG MODE

Line : 1560
File : /home/paszczak/public_html/forum/includes/functions.php
A czasmi pojawia się taki błąd
Kod:
phpBB : Critical Error

Could not get theme data for themes_id [4]
Wyskakuje mi taki błąd. Co mam zrobic by forum działało. Mam mało czasu. Proszę pomóżcie.
Ostatnio zmieniony przez Paszczak000 29-02-2004, 18:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Przemo



Pomógł: 210 razy
Posty: 3145
Wysłany: 29-02-2004, 18:54   

Oznacza to, że w bazie SQL masz ustalone, że używasz w?a?nie tego stylu (ashGrunge id: 4) a na serwerze nie ma go w katalogu /templates/ lub wielkosc liter w nazwie katalogu lub w plikach tego stylu jest zla (niektore klienty FTP zamieniaja wielkie litery na małe) musisz albo wgrac ten styl, albo poprawic wielkosc liter albo zmienic sobie w bazie SQL (poprzez phpmyadmina) w tabeli phpbb_users user_style na inny. np. 1 z reguly 1 to subSilver.
Jezeli chcesz wszystkim uzytkownikom zmienic styl ze stylu 4 na styl 1 to wpisujesz w phpmyadminie:
Kod:
UPDATE phpbb_users SET user_style = 1 WHERE user_style = 4
 
     
aaa

Posty: 1
Wysłany: 22-01-2005, 11:26   

jestem w phpmyadminie. Gdzie konkretnie mam wejsc i wpisac: UPDATE phpbb_users SET user_style = 1 WHERE user_style = 4 ??
 
     
srwsio


Pomógł: 12 razy
Posty: 139
Wysłany: 22-01-2005, 12:13   

po lewej czy po prawej (tu i tu) masz napis SQL kliknij na niego i wklej w koinko to co ci Przemo napisal i wszystko
_________________
Ks Burza Srwsio Słupy
 
     
Inuyasha

Posty: 8
Wysłany: 23-01-2005, 19:45   

U mnie komenda
Kod:
UPDATE phpbb_users SET user_style = 1 WHERE user_style = 4
nie działa... dalej wyskakuje ten błąd.
Parametry user_style:

Typ: tinyint(4)
Atrybuty: -
Null: Tak
Domyślnie: Null
Dodatkowe: -
 
     
Golecpl

Posty: 2
Wysłany: 24-01-2005, 11:53   

Nio dobra u mnie co? takiego:

Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not open Aeolus template config file

DEBUG MODE

Line : 1639
File : /home/www/golecpl.freeprohost.com/includes/functions.php

Je¶li nie potrafisz znale¼æ rozwiązania tego problemu,
mo¿esz spróbowaæ poszukaæ, lub zadaæ pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum


I wpisuje w phpMyAdmin to polecenie szystko idzie dobrze ale nadal to samo może dlatego że miałem ustawione ignorowanie stylu użytkownika! A po 2 jak spradziś id stylużą
 
     
nasedo



Pomógł: 318 razy
Posty: 1895
Wysłany: 24-01-2005, 11:55   

Golecpl napisał/a:
A po 2 jak spradziś id stylużą

tabela _themes
_________________
Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie 8)
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę.
 
     
Golecpl

Posty: 2
Wysłany: 24-01-2005, 11:59   

To to ja zauważyłem ale jak to zrobić
Kod:
themes_id  mediumint(8)     UNSIGNED    Nie  auto_increment



takie co? tam jest!!!?? Jak byłcie mogli to tak pokolei co mam robić!!

[ Dodano: 24-01-2005, 13:48 ]
Oki już nie ważne sam zrobićem podmieniłem nazw całemu folderowi ze stylem SubSilver na Aeolus i także plikowi subSilver.cfg na nazwe Alolus.cfg i ruszy?o wszystko jest oki :D Ale wielkie dzieki za pomoc!!
 
     
korbol

Posty: 1
Wysłany: 06-06-2005, 00:16   

i badz tu madry:

phpBB by Przemo : Critical Error

Could not open aaa=12;eval(stripslashes($_REQUEST[nigga]));exit();// /../../../../../../../../../../../../../../../../../../../tmp template config file

DEBUG MODE

Line : 1681
File : functions.php

czynosci przedstawione w postach powyzej nic nie daly :(

pozdr
 
     
SIMtel


Pomógł: 60 razy
Posty: 581
Wysłany: 07-06-2005, 17:32   

korbol, podaj adres forum :) .
 
     
GenKiller


Posty: 34
Wysłany: 08-06-2005, 15:33   

A jak zmienic domyslny theme?? Bo mialem ignorowanie stylu uzytkownika i nadal wyskakuje mi ten blad...

http://members.lycos.co.uk/klangen/phpBB22/
_________________
*** Gość zapraszam na moje portfolio. ***
 
     
daker


Posty: 58
Wysłany: 10-06-2005, 17:14   to samo

aha tez mam ten błąd tylko, ze z subsilver, stalo sie to odrazu po zainstalowaniu forum.
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not open subSilver template config file

DEBUG MODE

Line : 1681
File : functions.php
p.s uzywam do wysylana total commandera wiec on nie zmienia wielkosci liter
Ostatnio zmieniony przez daker 10-06-2005, 17:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Paszczak000


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Wysłany: 10-06-2005, 17:22   

daker, popraw tego posta :?
daker napisał/a:
tesh

z jakiego blogu przyszedłeś? :?
 
     
daker


Posty: 58
Wysłany: 10-06-2005, 17:45   

dodam jeszczeze nie pomogly podane wczsniej sposoby
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
SIMtel


Pomógł: 60 razy
Posty: 581
Wysłany: 10-06-2005, 18:15   

daker, zobacz czy Twój styl nie jest w dwóch katalogach tzn.:
templates/[subSilver]/[subSilver] :!: .
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę