phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Po jakiej? AKCJI wylogowywuje mnie!!
Autor Wiadomość
Widmo 
Wredota...



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-03-2004, 18:50   Po jakiejś AKCJI wylogowywuje mnie!!

Ustaw cookies.

Jak sie ustwaia cookies?

Wejdz w panel admina -> Konfiguracja -> Dodatkowe -> Ustawienia Cookies.
postepuj wg. instukcji.
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Arwena 

Posty: 2
Wysłany: 26-05-2004, 08:17   Nie wiem jak to zrobic...-HELP!

Mnie tez (i innych uzytkownikow) wylogowuje po jakims czasie (czasem w trakcie pisania postu, wiec cale pisanie szlag trafia.czasem w trakcie czatowania i tzreba z powrotem sie logowac)
:shock: Nie wiem co mam zmienic w ustawieniach cookie-wydawalo mi sie ze sa ok ale ja sie prawie na tym nie znam.


Wielkie dzieki za pomoc:-)
 
     
mopek 


Pomógł: 2 razy
Posty: 289
Skąd: Polska
Wysłany: 26-05-2004, 08:35   

na dobry początek dodaj poprawkę 8


i usu? ciasteczka z przeglądarki - zobaczymy
_________________
[Forum Przyroda | Boxer Forum]
!!MoPeK!!
 
 
     
Arwena 

Posty: 2
Wysłany: 26-05-2004, 08:46   

Dzięki stokrotne. Z góry przepraszam za swoją ignorację-
czy z opcji' ustawienia cookie" mam po prostu wszystko wywalić?
-i co to jest poprawka 8??

:D
 
     
Crack 



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Skąd: Puszczykowo
Wysłany: 27-05-2004, 19:51   

Opcj? "ustawienia cookie" masz ustawić odpowiednio do twojej domeny (zdaje się, że www.dziady.dyskusja.com).

Poprawka 8 to u nas co? jakby numer podwersji :) Z tego co widz? masz u siebie poprawkę 7, czyli ósm? musisz doinstalować: http://www.przemo.org/php...opic.php?t=2963
 
 
     
daroo 

Pomógł: 28 razy
Posty: 341
Skąd: Poznań
Wysłany: 16-08-2005, 10:15   

mam problem robie tak jak tam pisze ustawiam domene cook. daroo.webd.pl
i nazwe daroo.webd.pl
a w check files pokazuje takie coś
Kod:
Server name    : www.daroo.webd.pl Server name differs from Cookie domain.
Cookie domain    : daroo.webd.pl Nazwa Domeny inna niż Domena Cookie


//już zrobiłem :mrgreen:
 
     
proborzcz 
psx

Posty: 3
Wysłany: 22-11-2005, 18:03   

Witam, mam podobny problem z forum. Sprawa wygląda tak:

Po zalogowaniu się, moża wejść ew tylko do swojego profilu, a wejście do jakiegokolwiek temetu powoduje automatyczne wylogowanie. Dokładnie nie wiem co jest jeszcze nie tak, bo problem ten ma tylko jeden z użytkowników, reszcie, w tym mnie wszystko działa ok. W.w. user próbował czy działa na różnych przeglądarkach zarówno pod windowsem i linuksem, wszędzie to samo.

Wiem, że kiedyś miałem taki sam problem z wylogowywaniem na jakimś forum, ale następnego dnia mu przeszło ;) , ale u mnie jakoś nie chce :) .

Co możecie podpowiedzieć, gdzie zobaczyć, gdzie 'pogrzebać'.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

aha: phpBB modified v1.9 by Przemo - to wersja forum
aha2: cookies ponoć na włączone ale poleciłem sprawdzić 2 razy
 
     
Widmo 
Wredota...



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-11-2005, 18:11   

proborzcz, adres forum podaj.
_________________
Potrzebujesz pomocy?
 
 
     
proborzcz 
psx

Posty: 3
Wysłany: 22-11-2005, 18:29   

Przepraszam, adres już jest OK o jedno 'e' za dużo dałem...

moze podam ustawienia cookies:
Domena Cookie: gw.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl
Nazwa Cookie: phpbb2mysql
Ścieżka Cookie: /
Bezpieczne Cookie: wyłączone
Długość Sesji [ sekundy ]: 3600

czyli domyślne, właśnie z nimi mieszałem i heh nie dało się zalogować, na szczęście jest IE ;) hehe na nim się udało to 'odstawić' nie grzebiąć w bazie/plikach
 
     
Widmo 
Wredota...



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-11-2005, 20:06   

zmien nazwe cookies na: widmiasty34

http://gw.ondraszek.ds.po...check_files.php
_________________
Potrzebujesz pomocy?
 
 
     
proborzcz 
psx

Posty: 3
Wysłany: 22-11-2005, 23:09   

Dzięki Widmo, zmiana nazwy pomogła. Co prawda nazwałem ją (z ciekawości) inaczej niż proponowałeś, ale i tak jest OK. Co do check _files to chmod nie był ustawiany dla wszystkiego, bo po prostu te 'część' forum i tak są nieużywane/wyłączone.

Podziękował ;)

Pozdrawiam
 
     
emtick 


Posty: 5
Wysłany: 17-12-2005, 11:44   

Ten sam problem co w temcie. Zaznaczyć muszę tutaj, że moja umiejętność obsługi PHP i znajomość fachowej terminoligii ma odcień intensywnie zielony...
Proszę o wskazanie możliwości rozwiązania problemu w odniesieniu do mojego konkretnego przypadku.

[ Dodano: 26-12-2005, 12:53 ]
dzięki za szybką i żetelną pomoc :roll:

szczęściem dałem sobie już z tym radę
 
     
Majorek 

Posty: 2
Wysłany: 10-01-2006, 21:09   mam problrem

mam problem ! Za kazdym razem kiedy sie zaloguje (jestem adminem) i gdzies wejde od razu mnie wylogowuje, zrobilem konto testowe jest to samo co amam zrobi proberlm wystepuje i w fire foxie i w IE. wersja phpBB by PRzemo najnowsza . stronka. http://nafta3a.ovh.org/phpBB/ wrazie co pisac na gg 8620714 podam login i passs konta do testowania. prosze o szybka pomoc

[ Dodano: 10-01-2006, 21:13 ]
juz po klopocie! nazwe cookie musialem zmienic sory za wszystko

[ Dodano: 11-01-2006, 18:43 ]
jednak nie dziala domena jak i nazwa sa identyczne. nie wiem co jest ;/ co moze byc jeszcze przyczyna.?? strona www.nafta3a.ovh.org/phpBB/
 
 
     
remig2004 

Posty: 37
Wysłany: 06-02-2006, 12:49   

Również posiadam taki problem. Na moim forum niektórzy użytkownicy logują się, coś napiszą i już są wylogowywani. Ja nie mam takiego problemu u mnie na forum, wszystko jest ok, tylko niektórzy użytkownicy tak mają... Jestem pewien, że cookies mam ustawione dobrze! Więc nie wiem co może być nie tak...

Tutaj, na forum przema dzieje mi się to samo, co moim użytkownikom, zaraz jak się zaloguję i klikne na temat to już powraca strona logowania się, czasami nawet gdy się loguje i nacisne "zaloguj" to w ogole mnie nie loguje i od razu powraca strona logowania się. Aby napisać ten post musiałem się logować aż 6 razy... :( Nie wiem co jest nie tak, tym bardziej że przemo powinien mieć wszystko bardzo dobrze tu ustawione, i nie powinno być problemów...

Wiecie może, co jeszcze można z tym zrobić??
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
irekk 


Pomógł: 281 razy
Posty: 2865
Wysłany: 06-02-2006, 13:17   

remig2004 napisał/a:
Wiecie może, co jeszcze można z tym zrobić??
wydluz czas sesji na poczatek w PA > ogolne > konfiguracja
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy

Partner strony: najlepszyranking.pl



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce