phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 21:46
[Ważne] Problem z PA
Autor Wiadomość
egzekutor12

Wysłany: 13-11-2005, 18:47   [Ważne] Problem z PA

Mam problem z PA. Otoz mam swoje forum i jak wchodze w pa pojawia mi sie taki tekst:

Cytat:
Warning: main(): open_basedir restriction in effect. File(./../extension.inc) is not within the allowed path(s): (/home/freehost/scripts/:.) in /home/freehost/t35.com/a/m/ampdf/forum/admin/index.php on line 28

Warning: main(./../extension.inc): failed to open stream: Operation not permitted in /home/freehost/t35.com/a/m/ampdf/forum/admin/index.php on line 28

Fatal error: main(): Failed opening required './../extension.inc' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/freehost/t35.com/a/m/ampdf/forum/admin/index.php on line 28

Niewiem co robic! Nadalem CHMODY, sprawdzilem liste plikow i wszystkie sa ok, poza tym:

Cytat:
imagecreatefromjpeg() : funkcja tworzenia miniatur obrazków nie istnieje ! Biblioteka GD niezaładowana.
imagecreate() : funkcja tworzenia miniatur obrazków nie istnieje ! Biblioteka GD niezaładowana.
zlib : biblioteka zlib nie załadowana !. Potrzebna jest m.in. do uwierzytelniania graficznego.

Niewiem, pomozcie!!

Gadatliwa Kasia 

Edel

Wysłany: 13-11-2005, 19:07   

http://ampdf.t35.com/forum/check_files.php

Do poprawki ;)

egzekutor12

Wysłany: 13-11-2005, 19:08   

Wiem, wiem, sprawdzalem. Ale te dwa pliki podmienilem celowo z mojego forum, ktore bylo na innym serwie...
~~~~~
Podmienilem je na oryginalne i nadal to samo!!!!! HELP :(
~~~~~
Chyba, ze chodzi o te biblioteki itp co napisalem w poscie wyzej, ale to ja niewiem co z tym zrobic... Ale tamte pliki nadal maja zla zawartosc :(
~~~~~
Chyba chodzi o te biblioteki... Co robic? Tak. Na 100% chodzi o te biblioteki. Ale co mam z nimi zrobić? :( Prosze o szybka odpowiedz!!

spy

Wysłany: 13-11-2005, 19:57   

IMHO, to jakieś sprytne ograniczenie na serwerze... File(./../extension.inc) is not within the allowed path(s): (/home/freehost/scripts/:.) Zapytaj admina, o co chodzi z tym błędem?
BTW, co tam robią dwukropki w ścieżkach?

egzekutor12

Wysłany: 13-11-2005, 20:02   

Ja nic nie zmienialem. Wiec niewiem, co one tam robia :P
~~~~~~~~~~
Dobra ok, topic mozna skasowac, przenosze forum na inny serw... mam nadzieje, ze bedzie dzialalo poprawnie :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi