phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[opinie] AVX.pl
Autor Wiadomość
kurnik

Wysłany: 07-12-2005, 20:48   [opinie] AVX.pl

Prosze oceniać ta firme hostingową

Mam tam konto i na nim dość duży portal i śmiga aż miło. Ostatnio mieli migracje serków do POLSKI - ping 30-40. Najważniejszą i najlepszą cechą tej firmy to bardzo szybka pomoc techniczna - masz odp. w ciągu 5/10 minut :)
Jedyny minus że mało opcji (pakietów) do wyboru - jest tylko DOMOWY i BIZNESOWY

// edited by shqvarny:
// nie musisz każdego zdania pisać w nowej linijce!
Ostatnio zmieniony przez shqvarny 09-12-2005, 17:38, w całości zmieniany 1 raz  

Gadatliwa Kasia 

Termo

Wysłany: 07-12-2005, 22:04   

Cos wolno ci odpowiadali bo mi w minute - dwie:) Serwer jest b.szybki, mila obsluga, ceny b.dobre jak na jakosc uslug, parametry kont ladne ale jest jedno ale. DUZE ale!

Ten host nie nadaje sie do dzych for - wlasnie zostalem mozna powiedziec wyrzucony z hosta za zbyt duze obciazenie serwera (mam dosc duze forum ;) ).

Ogolnie b.fajny host pod portal, stronę html - będziecie zadowleni
Pod forum odradzam

ZaMeR

Wysłany: 10-12-2005, 21:09   

Firma na prawde dobra ;] Jestem jednym z administratorow pewnego rankingu klanow grajacych w cs'a i wykupilismy wlasnie tam hosting. Jestesmy z niego zadowoleni. Forum smiga szybko i nie ma z nim problemow. Forum jest dosc duze i przewija sie tam troche osob wiec sadze ze spokojnie nadaje sie pod duze fora

bulion

Wysłany: 10-12-2005, 23:49   

Termo napisał/a:
wlasnie zostalem mozna powiedziec wyrzucony z hosta za zbyt duze obciazenie serwera (mam dosc duze forum ;) )

Termo napisał/a:
Pod forum odradzam

ZaMeR napisał/a:
Forum jest dosc duze i przewija sie tam troche osob wiec sadze ze spokojnie nadaje sie pod duze fora

lol.
bardzo duża przestrzeń dyskowa i przesył, jestem ciekaw jak wygląda sprawa niezawodności serwera...

Adbel

Wysłany: 22-12-2005, 15:59   

Nadawał by się ten serwer dla forum 1.9 by Przemo? Jak narazie mamy 65 użytkowników, 5849 postów i już mamy 9.20 MB bazy danych na lycosie a tam jest max. 10MB.

ZaMeR

Wysłany: 24-12-2005, 16:08   

forum o którym pisałem wcześniej
4145 użytkowników, 69882 postów, baza ~150mb i stoi właśnie na avx.pl więc z twoim forum nie powinno być jakiegoś problemu

kurnik

Wysłany: 07-01-2006, 16:52   

Adbel napisał/a:
Nadawał by się ten serwer dla forum 1.9 by Przemo? Jak narazie mamy 65 użytkowników, 5849 postów i już mamy 9.20 MB bazy danych na lycosie a tam jest max. 10MB.

Myśle że by się nadawał zwłaszcza że jak tutaj pisał powyżej kolega ma dość duże forum i mówi że szybko chodzi :)

Chciałem jeszcze zwrócić uwagę że teraz wszystkie ich (avx.pl) serwery stoją w polsce - a zobaczcie na ceny - znajdziecie coś tańszego ?

Adbel

Wysłany: 08-01-2006, 12:51   

Cytat:
Adres forum: http://mythnantar.avx.pl

:) Już od tygodnia forum znajduje sie na serwrze avx.pl. Bardzo miła obsługa i szybko odpisują. Nawet poczekali jeszcze jeden dzień żebym zdążył zapłacić za hosting. A jeszcze jak sie dogadałem to można kupić pakiet domowy za 79 zł na pół roku :D

Kris85

Wysłany: 01-03-2006, 14:14   

hmmm, a czy teraz ma ktos cos do czynienia z ta firma?
musze przeniesc forum i zapisuje sie na konta testowe najpierw. Niestety wyslalem zgloszenie do imn.pl i nie dostalem odpowiedzi, a teraz takze zapisywalem sie do avx.pl i rowniez czekam drugi dzien... skrzynka na bank nie odrzuca wiadomosci, bo wszystkie inne dochodza bez problemu... przy zapisywaniu sie, przeczytalem, ze robia zmiany u siebie, ale w zwiazku tym aktywacja nastapi do max 24 h. Szkoda, bo dobrze sie zapowiadał...

maxis

Wysłany: 01-03-2006, 15:13   

Kris85, moze w spamie sprawdz :P

Kris85

Wysłany: 01-03-2006, 15:31   

ech maxis, sprawdzalem, caly czas. A wiadomosci maja nie byc usuwane wcale z tego folderu, wiec nie polecialo. Poza tym jakos slabo ten antyspam dziala, bo i tak sporo syfu dostaje... to chyba nie w tym problem, moze maja ferie :P

Adbel

Wysłany: 01-03-2006, 15:33   

Kris85, ja już od początku tego roku mam na avx.pl swoje forum i jak narazie jest bardzo dobrze. Jak są jakieś problemy to zawsze piszą o tym wcześniej. Jeszcze jak sie dogadasz to możesz wziąść hosting na pół roku i zapłacić połowe mniej a drugą połowe później :P

Kris85

Wysłany: 01-03-2006, 15:39   

o to chodzi, ze slyszalem o nich dobre komentarze i chcialem tam przeniesc moje forum, tylko nie dostalem jeszcze maila aktywacyjnego i nie wiem z czym to moze byc zwiazane... no nic, pozostaje mi do nich napisac ze strony...

[ Dodano: 01-03-2006, 16:14 ]
no i juz rozwiazane, okazalo sie, ze wystapil blad systemu aktywujacego. Zlozylem zamowienie jeszcze raz i doszlo od razu :) zabieramy sie za testowanie

sraken666

Wysłany: 06-03-2006, 00:21   

polecam, odpowiadaja w 2-3 minuty 7 dni w tygodniu 24 h na dobe i w dodatku kompetentnie...

mieli ostatnio pewne problemy z atakami ddos i dysk padl D: -_- ale juz jest wszystko ok dane odzyskane... uptime 99% (bo ostatnio ich jechali ddosem) ale juz jest ok...

generalnie swietny hosting ale na moje forum www.darkwarez.pl wymieka... 5 gb limit transferu zuzyje w polowie miesiaca...

znacie moze jakis dobry hosting pod duze fora? pozdro

Gadatliwa Kasia 

d007

Wysłany: 20-03-2006, 14:41   

Czy polecacie dalej ten hosting?? Chodzi mi o to, cyz bez problemu można postawić tam forum by przemo 1.12.5 ?

Odpowiedz do tematu