[opinie] AVX.pl |
Autor |
Wiadomość |
kurnik
|
Wysłany: 07-12-2005, 20:48 [opinie] AVX.pl
|
|
|
Prosze oceniać ta firme hostingową
Mam tam konto i na nim dość duży portal i śmiga aż miło. Ostatnio mieli migracje serków do POLSKI - ping 30-40. Najważniejszą i najlepszą cechą tej firmy to bardzo szybka pomoc techniczna - masz odp. w ciągu 5/10 minut
Jedyny minus że mało opcji (pakietów) do wyboru - jest tylko DOMOWY i BIZNESOWY
// edited by shqvarny:
// nie musisz każdego zdania pisać w nowej linijce! |
Ostatnio zmieniony przez shqvarny 09-12-2005, 17:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Termo
|
Wysłany: 07-12-2005, 22:04
|
|
|
Cos wolno ci odpowiadali bo mi w minute - dwie:) Serwer jest b.szybki, mila obsluga, ceny b.dobre jak na jakosc uslug, parametry kont ladne ale jest jedno ale. DUZE ale!
Ten host nie nadaje sie do dzych for - wlasnie zostalem mozna powiedziec wyrzucony z hosta za zbyt duze obciazenie serwera (mam dosc duze forum ).
Ogolnie b.fajny host pod portal, stronę html - będziecie zadowleni
Pod forum odradzam |
|
|
|
 |
ZaMeR
|
Wysłany: 10-12-2005, 21:09
|
|
|
Firma na prawde dobra Jestem jednym z administratorow pewnego rankingu klanow grajacych w cs'a i wykupilismy wlasnie tam hosting. Jestesmy z niego zadowoleni. Forum smiga szybko i nie ma z nim problemow. Forum jest dosc duze i przewija sie tam troche osob wiec sadze ze spokojnie nadaje sie pod duze fora |
|
|
|
 |
bulion

|
Wysłany: 10-12-2005, 23:49
|
|
|
Termo napisał/a: | wlasnie zostalem mozna powiedziec wyrzucony z hosta za zbyt duze obciazenie serwera (mam dosc duze forum ) |
Termo napisał/a: | Pod forum odradzam |
ZaMeR napisał/a: | Forum jest dosc duze i przewija sie tam troche osob wiec sadze ze spokojnie nadaje sie pod duze fora |
lol.
bardzo duża przestrzeń dyskowa i przesył, jestem ciekaw jak wygląda sprawa niezawodności serwera... |
_________________ Ex-mod |
|
|
|
 |
Adbel

|
Wysłany: 22-12-2005, 15:59
|
|
|
Nadawał by się ten serwer dla forum 1.9 by Przemo? Jak narazie mamy 65 użytkowników, 5849 postów i już mamy 9.20 MB bazy danych na lycosie a tam jest max. 10MB. |
_________________ S&M |
|
|
|
 |
ZaMeR
|
Wysłany: 24-12-2005, 16:08
|
|
|
forum o którym pisałem wcześniej
4145 użytkowników, 69882 postów, baza ~150mb i stoi właśnie na avx.pl więc z twoim forum nie powinno być jakiegoś problemu |
|
|
|
 |
kurnik
|
Wysłany: 07-01-2006, 16:52
|
|
|
Adbel napisał/a: | Nadawał by się ten serwer dla forum 1.9 by Przemo? Jak narazie mamy 65 użytkowników, 5849 postów i już mamy 9.20 MB bazy danych na lycosie a tam jest max. 10MB. |
Myśle że by się nadawał zwłaszcza że jak tutaj pisał powyżej kolega ma dość duże forum i mówi że szybko chodzi
Chciałem jeszcze zwrócić uwagę że teraz wszystkie ich (avx.pl) serwery stoją w polsce - a zobaczcie na ceny - znajdziecie coś tańszego ? |
|
|
|
 |
Adbel

|
Wysłany: 08-01-2006, 12:51
|
|
|
Już od tygodnia forum znajduje sie na serwrze avx.pl. Bardzo miła obsługa i szybko odpisują. Nawet poczekali jeszcze jeden dzień żebym zdążył zapłacić za hosting. A jeszcze jak sie dogadałem to można kupić pakiet domowy za 79 zł na pół roku |
_________________ S&M |
|
|
|
 |
Kris85

|
Wysłany: 01-03-2006, 14:14
|
|
|
hmmm, a czy teraz ma ktos cos do czynienia z ta firma?
musze przeniesc forum i zapisuje sie na konta testowe najpierw. Niestety wyslalem zgloszenie do imn.pl i nie dostalem odpowiedzi, a teraz takze zapisywalem sie do avx.pl i rowniez czekam drugi dzien... skrzynka na bank nie odrzuca wiadomosci, bo wszystkie inne dochodza bez problemu... przy zapisywaniu sie, przeczytalem, ze robia zmiany u siebie, ale w zwiazku tym aktywacja nastapi do max 24 h. Szkoda, bo dobrze sie zapowiadał... |
_________________ [Forum StudentWorld] [Turystyka u Krisa - Home Site]
"Życie byłoby prostsze, gdyby Bóg dostarczył kod źródłowy." |
|
|
|
 |
maxis

|
Wysłany: 01-03-2006, 15:13
|
|
|
Kris85, moze w spamie sprawdz |
|
|
|
 |
Kris85

|
Wysłany: 01-03-2006, 15:31
|
|
|
ech maxis, sprawdzalem, caly czas. A wiadomosci maja nie byc usuwane wcale z tego folderu, wiec nie polecialo. Poza tym jakos slabo ten antyspam dziala, bo i tak sporo syfu dostaje... to chyba nie w tym problem, moze maja ferie |
|
|
|
 |
Adbel

|
Wysłany: 01-03-2006, 15:33
|
|
|
Kris85, ja już od początku tego roku mam na avx.pl swoje forum i jak narazie jest bardzo dobrze. Jak są jakieś problemy to zawsze piszą o tym wcześniej. Jeszcze jak sie dogadasz to możesz wziąść hosting na pół roku i zapłacić połowe mniej a drugą połowe później |
_________________ S&M |
|
|
|
 |
Kris85

|
Wysłany: 01-03-2006, 15:39
|
|
|
o to chodzi, ze slyszalem o nich dobre komentarze i chcialem tam przeniesc moje forum, tylko nie dostalem jeszcze maila aktywacyjnego i nie wiem z czym to moze byc zwiazane... no nic, pozostaje mi do nich napisac ze strony...
[ Dodano: 01-03-2006, 16:14 ]
no i juz rozwiazane, okazalo sie, ze wystapil blad systemu aktywujacego. Zlozylem zamowienie jeszcze raz i doszlo od razu zabieramy sie za testowanie |
|
|
|
 |
sraken666
|
Wysłany: 06-03-2006, 00:21
|
|
|
polecam, odpowiadaja w 2-3 minuty 7 dni w tygodniu 24 h na dobe i w dodatku kompetentnie...
mieli ostatnio pewne problemy z atakami ddos i dysk padl D: -_- ale juz jest wszystko ok dane odzyskane... uptime 99% (bo ostatnio ich jechali ddosem) ale juz jest ok...
generalnie swietny hosting ale na moje forum www.darkwarez.pl wymieka... 5 gb limit transferu zuzyje w polowie miesiaca...
znacie moze jakis dobry hosting pod duze fora? pozdro |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
d007
|
Wysłany: 20-03-2006, 14:41
|
|
|
Czy polecacie dalej ten hosting?? Chodzi mi o to, cyz bez problemu można postawić tam forum by przemo 1.12.5 ? |
|
|
|
 |
|