|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 15:27 |
2 Pytania (opcja POMÓGŁ i znacznik CODE) |
Autor |
Wiadomość |
Suxelf
|
Wysłany: 03-04-2006, 15:56 2 Pytania (opcja POMÓGŁ i znacznik CODE)
|
|
|
Witam mam takie pytanie na pewnym forum zobaczyłem bardzo fajną rzecz która mi się spodobała i tu moje pytanie :
Jest opcja pomógł w php by przemo - jak można zmienić tego nazwe żeby nie pisało pomógł tylko np
aktywność
i czy jest taki mod który robi coś takiego że za załozony temat otrzymuje się automatycznie np 3 punkty (pomógł) w interesującym mnie przypadku 3 punkty aktywności ....
----------------------------------------------
kolejne pytanie :
Znacznik CODE na moim forum nie pokazuje się on zbyt wyróżniająco a zależy mi żeby tak było
tak on wygląda i wogóle sie od forum nie wyróżnia
A na pewnym forum znalazłem ten znacznik w takiej wersji i mi się to bardzo spodobało :
Szczególnie ta ramka z boku i tam była napisana nazwa tego forum .. czy da się to zrobić dodam że mam styl c3s ....
Aha i czy w jakiś sposób można zmienić tło w środku znacznika code żeby było inne niż tło postu .... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
geman

|
|
|
|
 |
Suxelf
|
Wysłany: 03-04-2006, 16:17
|
|
|
No wszystko super tylko nie moge odnaleźć tej ścieżki
languages/lang_polish/lang_main.php
moze jest inna w stylu c3s |
|
|
|
 |
geman

|
Wysłany: 03-04-2006, 17:14
|
|
|
Suxelf napisał/a: | No wszystko super tylko nie moge odnaleźć tej ścieżki
languages/lang_polish/lang_main.php |
Powinno być language/lang_polish/lang_main.php patrząc od głównego katalogu forum |
_________________ No PW/GG/mail. Pomagam tylko na forum. |
|
|
|
 |
Suxelf
|
Wysłany: 03-04-2006, 22:29
|
|
|
raz nwyświetla się biała strona nic na niej a raz komunikat
Witamy na stronie serwisu 60free firmy OVH.
Żądany obiekt nie istnieje. Sprawdź czy wpisałeś odpowiedni adres URL.
a wpisuje taki adres Kod: | http://suxelf.ovh.org/phpbb/languages/lang_polish/lang_main.php |
|
|
|
|
 |
geman

|
Wysłany: 03-04-2006, 22:36
|
|
|
OMG
masz edytować plik language/lang_polish/lang_main.php i wyszukać wyraz "Pomógł" a następnie zmienić go wedle własnego uznania. |
_________________ No PW/GG/mail. Pomagam tylko na forum. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Suxelf
|
Wysłany: 03-04-2006, 23:03
|
|
|
Ok już zrobilem działa no sory ale jak ktoś jest w tym niekumaty to nie tak łatwo załapać od razu wysraczyło napisać żeby wejść przez menedżera do plików
tylko jeszcze sprawa tego jak zrobić żeby dodawało punkty aktywności za założenie tematu automatycznie ....
no i te znaczniki CODE
wie ktoś ....
dzieki @geman punkcik dla ciebie a moze wiesz coś na temat reszty moich pytań ? albo ktokolwiek inny ? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!