phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
InfoPage v1.3
Autor Wiadomość
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 21-07-2006, 13:52   InfoPage v1.3

Kod:
#################################################################
## Mod Title: InfoPage
## Mod Author: nilhir (http://rpg.take.pl) <nilhir@webpacket.net>
## Mod Adapted: warna (http://zagubieni.pl) <warnaa@gmail.com>
## Mod Version: 1.3
## Mod description: Pozwala tworzyć nowe strony "w phpbb"
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 5 Minutes
#####################################################################


Aktualizacja 1.2 - 1.3
Nadpisz plik infopage.php

wielkie dzięki ixdude ;)
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 21:40, w całości zmieniany 10 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
rahim

Pomógł: 1 raz
Posty: 184
Wysłany: 21-07-2006, 14:11   

Mógłbyś napisać trochę więcej na temat tego modu? I czy działa z innymi stylami?
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 21-07-2006, 14:22   

A co tu więcej pisać? Dodaje ci strone, za pomocą której możesz dodawać kolejne podstrony. Co do stylów to będzie działać. Jedynie musisz się wykazać inwencją twórczą i żeby mieć link w nagłówku to musisz wpisać kod taki jak innych przycisków w stylu. Zainstalujesz to będziesz widział.
 
     
atomson
zbanowany

Pomógł: 16 razy
Posty: 216
Wysłany: 21-07-2006, 14:30   

Zainstalowalem mod na forum i mam taki oto błąd:
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected ',' in /home/kawexxx/public_html/mdx/forum/includes/page_header.php on line 424


Postępowałem zgodnie z intrukcją tzn.
Kod:
#
#-----[ FIND ]----------
#

    'U_GROUP_CP' => append_sid('groupcp.'.$phpEx),

#
#-----[ AFTER ADD ]----------
#

    'U_IP' => (ip_auth()) ? append_sid("infopage.$phpEx"),


i tak mam
_________________
[Konto zablokowane administracyjnie za zaspamowanie forum obstawianie.com]
 
     
Paszczak000


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Wysłany: 21-07-2006, 14:32   

Skasuj ,
na koncu:
Kod:
'U_IP' => (ip_auth()) ? append_sid("infopage.$phpEx"),
 
     
rahim

Pomógł: 1 raz
Posty: 184
Wysłany: 21-07-2006, 14:38   

warna napisał/a:
A co tu więcej pisać? Dodaje ci strone, za pomocą której możesz dodawać kolejne podstrony. Co do stylów to będzie działać. Jedynie musisz się wykazać inwencją twórczą i żeby mieć link w nagłówku to musisz wpisać kod taki jak innych przycisków w stylu. Zainstalujesz to będziesz widział.


No i można było tak od razu :) Dzięki.
 
     
atomson
zbanowany

Pomógł: 16 razy
Posty: 216
Wysłany: 21-07-2006, 14:52   

Paszczak000 napisał/a:
Skasuj ,
na koncu:
Kod:
'U_IP' => (ip_auth()) ? append_sid("infopage.$phpEx"),


skasowałem i dalej wywala błąd ale inny:

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /home/kawexxx/public_html/mdx/forum/includes/page_header.php on line 425


moja 425 linijka page_header.php to:
Kod:
    'U_ALBUM' => append_sid('album.'.$phpEx),
 
     
przecinek



Pomógł: 272 razy
Posty: 890
Wysłany: 21-07-2006, 14:55   

Cytat:
Skasuj ,
na koncu:
To kiepska rada była, tam po prostu brakuje dwukropka i trzeciego argumentu dla operatora ? :. Nie wiem, co tam ma być, zawsze można zrobić 'U_IP' => (ip_auth()) ? append_sid("infopage.$phpEx") : '.',
 
     
atomson
zbanowany

Pomógł: 16 razy
Posty: 216
Wysłany: 21-07-2006, 15:01   

przecinek napisał/a:
Cytat:
Skasuj ,
na koncu:
To kiepska rada była, tam po prostu brakuje dwukropka i trzeciego argumentu dla operatora ? :. Nie wiem, co tam ma być, zawsze można zrobić 'U_IP' => (ip_auth()) ? append_sid("infopage.$phpEx") : '.',


teraz chodzi :)
chyba trzeba wydać nową wersje :] v 1.1

Propozycja z mojej stony: dać ten modul do PA

[ Dodano: 21-07-2006, 15:09 ]
BTW. jest taki mały problem ... bo np. mam regulamim by Matrix 2.0 i tam wyświetla dobrze tzn. na samym dole nie mam jakby cellpica tzn. przedstawie to na obrazkach:

Tu jest dół mojego Regulaminu by Matrix 2.0:

i tu jest szary cellpic pod tą tabelką

A tutaj w infopage nie ma. Jest tylko obramowanie, a tego cellpica już nie ma.
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 21-07-2006, 15:17   

Shit :/ U siebie wcześniej poprawiłem w demo, ale o instrukcji zapomniałem :/ Już poprawione.

[ Dodano: 21-07-2006, 15:23 ]
Zrobiłem tą belkę na dole i wydałem wersje 1.1
 
     
atomson
zbanowany

Pomógł: 16 razy
Posty: 216
Wysłany: 21-07-2006, 15:42   

ok w nowej wersji wszystko oK :)

belka jest

Może by wprowadzić zamiast powiezmy jak mam:
http://kawexxx.webd.pl/mdx/forum/infopage.php?id=1

Nazwałem infopage reklama, ale na górze mam
MDX-Team :: InfoPage

fajnie by bylo gdyby było:
MDX-Team :: Reklama

on i najlepiej żeby w Panelu Administracyjnym to było :)

[ Dodano: 21-07-2006, 16:02 ]
chyba wersja v 1.2 :) EMOTIKONY nie działają
_________________
[Konto zablokowane administracyjnie za zaspamowanie forum obstawianie.com]
 
     
glagow

Posty: 39
Wysłany: 21-07-2006, 16:38   

warna, dzięki za przerobienie :)
_________________
Serwis Pracowników Ochrony // Encyklopedia Pracownika Ochrony
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 21-07-2006, 17:16   

atomson napisał/a:
chyba wersja v 1.2 :) EMOTIKONY nie działają

Wywaliłem je. Jak znajde czas i chęci to zrobie taki widok jak jest przy pisaniu tematu.

atomson napisał/a:
fajnie by bylo gdyby było:

Pomyśle nad tym.

atomson napisał/a:
on i najlepiej żeby w Panelu Administracyjnym to było :)

Co ty byś chciał tam mieć? :roll:

glagow napisał/a:
warna, dzięki za przerobienie :)

Nie miałem co robić po prostu :P

v.1.2 w pierwszym poście
 
     
glagow

Posty: 39
Wysłany: 21-07-2006, 17:51   

warna, mały problem z re_write;m. Otóż, po kliknięciu na testowy infopage:
http://guardia.pl/ip,1.html
wyskakuje 404 :)
----------------------
I mały błądzik:
Kod:
#
#-----[ FIND ]----------
#

&nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>

#
#-----[ AFTER ADD ]----------
#

&nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="InfoPages" hspace="3" />InfoPages</a>

a nie powinno być:
Kod:
&nbsp;<a href="U_IP" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="InfoPages" hspace="3" />InfoPages</a>
_________________
Serwis Pracowników Ochrony // Encyklopedia Pracownika Ochrony
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
atomson
zbanowany

Pomógł: 16 razy
Posty: 216
Wysłany: 21-07-2006, 18:12   

można by dać opcje przy tworzeniu nowego infopage czy ma być on dostępny dla zalogowanych czy dla wszystkich :) ale to takie urozmaicenie.. no i to co pisałem 4 posty wyżej
_________________
[Konto zablokowane administracyjnie za zaspamowanie forum obstawianie.com]
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę