phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
New PM Info 2.1
Autor Wiadomość
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 18-08-2006, 16:46   New PM Info 2.1

Mod stworzony na zlecenie jancu

Kiedy w naszej skrzynce pojawi się nowa wiadomość nad ogłoszeniem pokażę się tabelka ze stosowną informacją. Okienko będzie sie pojawiać przy każdym odwiedzeniu/przeładowaniu strony do póki nie odwiedzimy skrzynki odbiorczej.

Wyskakująca tabelka to nie pop-up więc nie zostanie zablokowana przez przeglądarkę, nie jest też flashem ani obrazkiem tak więc nie można jej zablokowac w operze :)

User moze zdecydować czy okienko ma mu sie pojawiać czy też nie.

Modyfikacja jest wielojęzyczna. ("Instalowanie" dodatkowych wersji jezykowych nie jest oczywiście konieczne)

Thx dla qbs'a za podpowiedź i KaweX'a za pomoc przy testach


Jeśli macie logo we flashu to okienko moze "sie nie pojawiać" ale tak naprawde ono tam jest tylko pewnie schowało się pod logiem, trzeba je przesunąć troche w dół :)


New PM Info 2.1 - .ZIP (7,8 KB)
_________________
Reklamuje swoje forum
Ostatnio zmieniony przez arcy 05-08-2008, 18:22, w całości zmieniany 10 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
metalmok


Posty: 18
Wysłany: 18-08-2006, 19:54   

Wszystko działa :) :P

:lol: Fajne
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 05-09-2006, 16:34   

New PM Info 2.0

:arrow: User może zdecydować czy chce być powiadamiany o nowej wiadomości
:arrow: "Przesiadka" na template
:arrow: Drag & Drop (BETA! - Działa tylko pod IE i Operą)
:arrow: Inne modyfikacje kodu

W paczce znajduje sie plik Update.txt. Jest to instrukcja co należy zrobić żeby uaktualnić wcześniejszą wersję.

W przyszłości chcę dodać konfigurację moda w PA (Będze można wybrać czy Drag & Drop ma być włączny, ustawić pozycję okienka, i takie tam duperele)

Pozdrawiam!
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
rahim

Pomógł: 1 raz
Posty: 184
Wysłany: 09-09-2006, 18:17   

U mnie jest coś nie tak. Wyskakuje błąd u góry oraz cały czas okienko, że w mojej prywatnej skrzynce jest zero nieprzeczytanych wiadomości. Zapytanie zrobiłem, pliki wyedytowałem i wgrałem. Proszę sprawdź co jest nie tak.
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 09-09-2006, 21:39   

W paczce była testowa wersja TPL'a ale z tego ci wiem podmieniłem to kilka dni temu.
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
Szymek24

Posty: 72
Wysłany: 12-09-2006, 16:13   

a dało by sie zmienic pozycje okienka .. mam menu we flashu i okienko chowa mi sie pod flasha jak powiadamia o nowej wiadomosci.. moze w kodzie da sie ustawic gdzies zeby wyswietlało sie troche nizej ?
_________________
HipHop, Polskie Podziemie, Rap, Raggae, Społeczność HH!
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 14-09-2006, 15:23   

14.09.2006 - New PM Info 2.0a
:arrow: MINOR BUG FIX: Zamiast ostatniego postu w profilu przeglądanego użytkownika wyświetlał się nasz ostatni post. Poprawiłem to. (Dzięki dla Monde za zgłoszenie tego)
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
rahim

Pomógł: 1 raz
Posty: 184
Wysłany: 23-09-2006, 11:14   

Przed poprawką, jak i po, wywala mi błąd:
Kod:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/emdzej/public_html/includes/page_header.php on line 198

, a ta linia to:
Kod:
$row = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_NUM);

Jak pozbyć się tego błędu?
 
     
kactuzz

Posty: 14
Wysłany: 14-10-2006, 18:26   

Hmmm... Nie wiecie co sie stalo z ta strona?
Rano jeszcze dzialala, a teraz jakies forum rpg'owe....
 
     
kica1983


Pomógł: 3 razy
Posty: 123
Wysłany: 14-10-2006, 18:47   

http://solinari.us/mody/

8)
 
     
kactuzz

Posty: 14
Wysłany: 15-10-2006, 11:54   

chwilowo im nie dzialalo :)
A juz sie przestraszylem bo nie zdazylem wsyzstkich modow sciagnac :)
 
     
siupin

Posty: 4
Wysłany: 26-10-2006, 19:51   New_PM_Info_2.0 problem ! pomocy!

Witam serdecznie ! Prosił bym bardzo kogoś o pomoc gdyż mam problem z tym modem.
Polega on na tym że po wgraniu jego wg. instrukcji wszystko działało OK , ale po pewnym czasie nie wiadomo skąd wyskoczył mi taki błąd :

Kod:
Template->make_filename(): Error - template file not found: new_pm_field.tpl


i nie wiem oco chodzi. Zwłaszcza że dzieje się to tylko na przeglądarce "OPERA" bo na FireFoxie wszystko śmiga jak należy. Jak wspomniałem ten błąd mam tylko na operze , wyskakuje mi biała strona z tym komunikatem.

Proszę bardzo o radę co mam zrobić by to naprawić. Powiem jeszcze tylko tyle że ten plik wgrywałem od nowa na serwer "new_pm_field.tpl " z instalki tego moda i nic to nie dało. Forum stoi na LYCOSie a opera to 9.02 wcześniejsze też pokazywały błąd.

Proszę bardzo o POMOC jeszcze raz! Pozdrawiam

PS. Bardzo przepraszam SZANOWNĄ ZAŁOGĘ ale chyba dałem plamę i postawiłem posta w złym miejscu. Proszę o wyrozumiałość moja wina ale zrobiłem to nie chcący. Ziomki przenieście ten post w odpowiednie miejsce i nie kasujcie go gdyż mi bardzo zależy na tym temacie. BARDZO PROSZĘ

[ Komentarz dodany przez: arcy: 26-10-2006, 22:17 ]
scalone z poprawnym tematem - nie twórz nowych tematów o tym samym modzie
 
     
radik92

Pomógł: 4 razy
Posty: 43
Wysłany: 26-10-2006, 21:09   

A wgrałeś do każdego stylu?? i do tempates/{styl}/admin [chyba admin[?] nie miałem do czynienia z tym modem...]
____________________________
a Zul, nie nabijaj!
 
     
siupin

Posty: 4
Wysłany: 26-10-2006, 21:57   

wgrałem tylko do jednego stylu który jest używany na forum , zrobiłem wg. instrukcji krok po kroku. ;(

@ZUL wiem o tym , jak wyżej wspomniałem troszki się zamotałem i pomyliłem się :oops:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Lobezzz


Pomógł: 9 razy
Posty: 232
Wysłany: 05-11-2006, 03:58   

teraz cokolwiek bym nie zrobił na forum a co wymaga klikniecia "wyslij" przekierowywuje mnie na strone

Kod:
Error 404

File /index.php was not on this server.


Jak z tym powalczyć?

Nie zmieniłem:
languages/lang_english/lang_main.php


a Logo zamiast normalnie w stylu jest w JS


www.CzestochowaForum.pl
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę