|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:37 |
[problem]Krytyczny błąd występujący po instalacji |
Autor |
Wiadomość |
pchelek
|
Wysłany: 03-06-2004, 15:14 [problem]Krytyczny błąd występujący po instalacji
|
|
|
Witam!
Pisze tutaj dlatego ponieważ, po instalacji występuje mi błąd. ściągnąćem plik config.php i wgrałem go na serwer, gdy za pierwszym razem weszedłem na forum prawie wszystko było ok (oprócz błądu jaki widać było w ShoutBox'sie) jednka gdy chciałem się zalogować, wpisałem wsztysko i kliknąłem enter wystąpił błąd następującej treści:
Cytat: |
phpBB : Critical Error
Could not query config information
DEBUG MODE
SQL Error : 1226 User 'pchelek89' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 800)
SELECT * FROM phpbb_config
Line : 193
File : /home4/wy/wymiarhh/phpBB/common.php
|
pchelek89 jest to nazwa użytkownika bazy danych
Mo?liwe że błąd spowodowany jest tym że forum znajduje się na bezpłatnyym serwisie friko.pl a baza danych znajduje się również na bezpłatnynm serwisie www.freesql.org
Forum instalowane jest po raz pierwszy od razu z domyfikacj? by Przemo
Prosze o zainteresowanie sie wyżej wymienionym problemem i kontaktem albo przez forum, albo przez e-mail (wiku4@interia.pl) lub przez gadu-gadu (6253530)
Zapomniałem dodać że adres strony to www.wymiarhh.friko.pl/phpBB/index.php
I instalowałem najnowsz? wersje forum ?ciągni?t? ze strony www.przemo.org/phpBB2
Z góry dziękuje!
Pozdrawiam
Pche?ek |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Crack

|
Wysłany: 03-06-2004, 15:30
|
|
|
Ntym serwerze nie wolno zakłada? baz SQL które będę intensywnie wykorzystywane (fora, duże cms'y itp.).
Cytat: | FreeSQL does not host any databases for phpBB, phpNuke, YABB, vBulletin or any other database intended to drive a prepackaged web based BBS |
Błąd który uzyskujesz powsta? w?a?nie dlatego, że zbyt intensywnie wykorzystywałe? bazą i serwer odrzucić zapytanie. Jedynym wyjęciem jest znalezienie innego serwera... |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
 |
They

|
Wysłany: 03-06-2004, 15:49
|
|
|
heh przecież jest regulamin w tamtym stronie i miało najpierw przeczytać !
-> www.friko.pl jest zakazem umieszczania phpbb, phpnuke, phpmyadmin oraz wszystkie skrypty dotyczące do baz danych (mysql, sql, itd...)
-> www.freesql.org jest zakazem umieszczania dużego skryptu ,które wymagaj? bazy danych... w freesql można tylko w małym skrypcie. Tak jak Cracka w/w napisać. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!