phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
BUMP
Autor Wiadomość
sub


Posty: 48
Wysłany: 26-10-2006, 19:13   BUMP

Cześć, chciałbym zaprezentować moją modyfikację:

Cytat:
Plik z instrukcjami instalacyjnymi: instructions.txt

Słowem wstepu

Mod wprowadza bardzo cenną możliwość podnoszenia postów na górę listy liematów przez autora postu lub admina (możliwa jest opcja bumpowania przez wszystkich użytkownikow poprzez plik konfiguracyjny). Ma to służyć targowiskom itemów na wielu forach gier, gdzie podnoszenie wątku odbywa się poprzez zaspamienie topicku wiadomością "bump". Modyfikacja poprawia datę postu, oraz sortuje tematy w wybranych forach według daty tematu a nie ostatniej odpowiedzi... Dodatkowo bumpowany temat oznaczony jest jako nieprzeczytany, oraz podnoszony na liscie postów nieprzeczytanych na szczyt listy. Zamknięte tematy nie mogą być BUMP'owane. To tyle, zapraszam do instalacji, która trwa zaledwie 5 minut :)

Co nam potrzebne?

Dostępny nam będzie dostęp do klienta zarządzania bazą danych w celu utworzenia nowej tabeli (można ją utworzyć poprzez skrypt PHP) oraz możliwość edycji plików podanych w instrukcji.

Jak się za to zabrać?

Wszelkie instrukcje są zawarte w pliku instructions.txt .

Jak zmieniać ilość bumpów i fora, w których można bumpować tematy?

Za wszystko odpowiedzialny jest plik config_bump.php. Aby dodać ID fór należy je wymienić po przecinku w zmiennej $config_bump_categories:
$config_bump_categories = '7,13';
Zmienna $config_bump_times odpowiada za ilość możiwych bumpów dla jednego tematu:
$config_bump_times = 70;
Możemy chować lub odsłaniać tabelkę z informacją o ilości bumpów tematu (TRUE = pokaż, FALSE = schowaj)
$config_bump_info = TRUE;
Możemy ustawić, czy wszyscy zalogowani użytkownicy mają prawo do BUMP'a, czy też tylko autor tematu oraz administrator (TRUE = wszyscy, FALSE = autor i admin):
$config_bump_allow_all = FALSE;

BUMP mod napisany na zlecenie forum http://diablo.phx.pl/forum/ gdzie też był testowny.

Athlan

www.vgroup.pl


proszę o opinie oraz nowe pomysły :)
_________________
Kod:
Parse error in /home/live/hearth.php on line 666
Ostatnio zmieniony przez warna 25-01-2009, 17:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
treker

Pomógł: 2 razy
Posty: 160
Wysłany: 11-07-2008, 12:48   

Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

posting.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

$sql .= ($show_results == 'posts') ? 'p.post_time' : 'p2.post_time';

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#

$sql .= ($show_results == 'posts') ? 'p.post_time, t.topic_time' : 'p2.post_time, t.topic_time';

#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#
# Athlan


Nie mam tej linii w pliku posting.php
 
     
maniocek

Pomógł: 30 razy
Posty: 401
Wysłany: 11-07-2008, 17:07   

treker, w archeologa się bawisz?
Zobacz na datę tematu...
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 11-07-2008, 17:23   

treker, wystarczyło chwilę pomyśleć, sprawdzić listę plików do edycji na początku pliku i zauważyć, że w instrukcji jest minimalny błąd. Poszukaj w search.php.

maniocek, no i? Mod jak mod. Może nikt wcześniej nie miał z nim problemów.
 
     
treker

Pomógł: 2 razy
Posty: 160
Wysłany: 11-07-2008, 17:30   

warna, dzięki nie pomyślałem o tym ;)

[ Dodano: 11-07-2008, 21:01 ]
A co trzeba zmienić, aby BUMP był dostępny tylko dla administratorów?
 
     
nike_00


Pomógł: 31 razy
Posty: 229
Wysłany: 13-07-2008, 17:15   

Dokładnie przyłączam się do powyższego pytania :)
 
     
treker

Pomógł: 2 razy
Posty: 160
Wysłany: 17-07-2008, 07:25   

Ponawiam pytanie?
Można coś zrobić aby dostęp do tej funkcji miał tylko administrator, oraz żeby tematy który są podniesione do góry było oznaczone jako przeczytane, bo w tej chwili są jako nieprzeczytane dla wszystkich userów. Używam tego do zmiany kolejności artów na portalu więc powyższe funkcje nie są mi potrzebne :-/

Pozdrawiam
 
     
Satania

Posty: 6
Wysłany: 04-04-2009, 14:23   

Mam problem z BUMPem. Zrobiłem wszystko jak było napisane, ale wyskakuje mi, że mam 16777215 postów zamiast moich np. 8 w czym problem??

Adres forum: http://diablo2.net.pl\

////Już naprawiłem
 
     
nike_00


Pomógł: 31 razy
Posty: 229
Wysłany: 15-04-2009, 22:53   

Dla tych wszystkich którzy chcą aby tylko administratorzy mogli "BUMP"ować tematy należy:
Otwórz config_bump.php:
Znajdź:
Kod:
$config_bump_allow_all =

Dalej w tej linijce będzie albo:
= FALSE; lub = TRUE; w zależności od tego zmieniamy na = FALSE;
Następnym krokiem będzie otwarcie pliku bump.php:
Znajdź:
Kod:
if($row['topic_status'] != 1 && in_array($row['forum_id'], $config_bump_categories) && ($config_bump_allow_all || $row['topic_poster'] == $userdata['user_id'] || $userdata['user_level'] == "1") && ($row['bump_times'] < $config_bump_times || $row['bump_times'] == NULL))

(jest to 50 linijka :> )
Zamień na:
Kod:
if($row['topic_status'] != 1 && in_array($row['forum_id'], $config_bump_categories) && ($config_bump_allow_all || $userdata['user_level'] == "1") && ($row['bump_times'] < $config_bump_times || $row['bump_times'] == NULL))


I od teraz tylko administrator może "BUMP"ować tematy :D
 
     
patriquus

Pomógł: 1 raz
Posty: 17
Wysłany: 25-08-2009, 12:58   

@up ale to jest taki taki czy to trzeba uzyc jak sie ma bumpmoda zainstalowanego?
 
     
Daegurth

Posty: 2
Wysłany: 10-10-2009, 23:09   

A dałoby się jakoś połączyć bumpa z modem scalającym dwa posty tego samego użytkownika? A dokładniej samo oznaczanie postu jako nieprzeczytanego i przeniesienie tematu na samą górę? Od dawien dawna problem ze scalaniem jest taki, że po scaleniu post nie zostaje oznaczony jako przeczytany, w związku z tym już lepiej jest zostawić możliwość pisania po 10 postów pod rząd użytkownikowi :/
 
     
Krychu93

Posty: 16
Wysłany: 16-10-2009, 01:37   

Hmmm... Mam pytanie. Czy jest taka możliwość aby tylko jedna grupa na forum mogła używać tej opcji?
 
     
mek1942

Pomógł: 4 razy
Posty: 330
Wysłany: 10-12-2009, 21:14   

nie działa to w 100% dobrze, tzn.

1. po pierwsze jak podbije jakiś temat to na stronie głównej odnośnik do Ostatni post nie jest taki jak powinien być, choć temat jest 1-wszy na liście i nieodczytany to odnośnik Ostatn post wskazuje do tematu numer 2 (tego co był przed podbiciem 1-wszy nadal)

2.
data założenia tematu powinna się zgadzać z datą ostatniego postu (bo temat ma tylko 1 post) a tak nie jest

3. Proponuje (o ile sie da) że dać jakby opcje jeszcze TRUE/FALSE czy po podbiciu temat ma być pokazywany dla uzytkowników jako nieprzeczytany.... wiem, że ten mod służy do pobijania tematu, no ale także do "porządkowania" jakby na forum, więc jak ktoś byłby tak miły i poradził jak to zrobić byłbym wdzięczny

może ktoś to poprawić ? bo uważam, że są to moim zdaniem bardzo ważne rzeczy w tej modfikacji, żebym ją zrobić do końca :)
 
     
GMHawk


Posty: 87
Wysłany: 05-02-2010, 13:44   

Jak chce wgrać

Kod:
CREATE TABLE `PHPBBPREFIX_bump` (
  `bump_topic` mediumint(8) unsigned NOT NULL,
  `bump_times` int(3) unsigned NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`bump_topic`),
  KEY `times` (`bump_times`)
)


to wyświetla mi błąd:

Kod:
Błąd Ogólny
Nie mogę wykonać: CREATE TABLE `PHPBBPREFIX_bump` ( `bump_topic` mediumint(8) unsigned NOT NULL, `bump_times` int(3) unsigned NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`bump_topic`), KEY `times` (`bump_times`) )


(tak samo jak z komentarzem)

Wie ktoś dlaczego ??
_________________
Gate of Chaos
Exp Rate x64, MonGen Rate x2, Gold Rate x2, Mob Rate x2, Wersja: king (4.21)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 05-02-2010, 14:18   

Kod:
CREATE TABLE `PHPBBPREFIX_bump` (
  `bump_topic` mediumint(8) unsigned NOT NULL,
  `bump_times` int(3) unsigned NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`bump_topic`),
  KEY `times` (`bump_times`)
);

zamień na:
Kod:
CREATE TABLE `phpbb_bump` (
  `bump_topic` mediumint(8) unsigned NOT NULL,
  `bump_times` int(3) unsigned NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`bump_topic`),
  KEY `times` (`bump_times`)
);

o ile masz prefix phpbb_ w bazie.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę