phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Forum SiteMap 2.0
Autor Wiadomość
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 14-11-2006, 15:58   Forum SiteMap 2.0

Mam nadzieje że nie ma czegos takiego w standardzie :P

Forum SiteMap to prosta modyfikacja tworząca listę wszystkich for oraz należących do nich tematów.

:arrow: Lista podzielona jest na "sekcje" (każde forum to osobna sekcja) które można zwijać i rozwijać - domyślnie wszystko jest zwinięte.
:arrow: Tematy wyświetlane są w formie linków.
:arrow: Tematy sortowane są od najnowyszch do najstarszych.
:arrow: Fora z w których nie ma żadnych tematów nie są wyświetlane na liście.
:arrow: Dodatkowo podane są inne informacje: ilość tematów w danym forum, ilośc odzwiedziń i odpowiedzi w danym temacie.
:arrow: Użytkownicy widzą tylko te fora do których mają dostęp.

Modyfikacja może robic za swego rodzaju wyszukiwarkę. (na forach z duża iloscia postów) ale i nie tylko.

Czy będzie przydatna ?? Dla mnie jest więc sobie napisałem :D

Forum SiteMap 2.0 - .ZIP (2,9 KB)
_________________
Reklamuje swoje forum
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 20:24, w całości zmieniany 7 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
cybul

Pomógł: 5 razy
Posty: 245
Wysłany: 07-03-2007, 13:37   

link nie działa :)

Ten jest działający
 
     
Zadbah


Posty: 36
Wysłany: 19-03-2007, 16:52   

Witam. A ja mam pytanie co do tego moda:
Czy da się zrobić taki napis: "Wyświetl wszystkie" i pokaże wszystkie fora z linkami w niej zawartymi?:

Przy okazji: Można też zrobić wyświetlanie Alfabetyczne?
 
     
qwerty001

Posty: 212
Wysłany: 09-04-2007, 08:28   

witam, a czy ten mod wyświetli też fora, do których dostęp ma tylko określona grupa?
_________________
Kto pomoże? Zła kolejność grup w legendzie
 
     
Knofel



Pomógł: 69 razy
Posty: 796
Wysłany: 13-04-2007, 22:24   

Udało mi się częściowo rozwiązać problem z tym że użytkownicy widzą nawet te fora do któych dostępu mieć nie powinni.

Jako że te rozwjane menu to lekko przerobiony gotowiec a ja nie mam pojęcia jak on działa więc nie mogłem (czytaj nie potrafie :P ) ukryć for z ograniczonym dostępem zastosowałem troche inne rozwiązanie. Teraz zamiast listy tematów ograniczonego forum pokaże się napis "Forum z ograniczonym dostępem ( ? )". Nie jest to co prawda rozwiązanie doskonałe ale lepsze to niż nic ;)

[ Dodano: 04-04-2008, 23:30 ]
Poprawiłem link
_________________
Reklamuje swoje forum
 
     
anr

Posty: 40
Wysłany: 17-08-2008, 21:54   

Ja mam pytanie, gdzie i jak zmienić by po otworzeniu forum_sitemap.php otwierało już rozwinięte listy.
W sumie w spiderFriendly jest ciekawy sitemap, ale ten też się na pewno przyda, a ciekawiej by wyglądała opcja, że po otwarciu od razu jest wszystko rozwinięte, a użytkownik może ewentualnie zwinąć > rozwinąc, a nie odwrotnie listę.
 
     
piotr94

Posty: 19
Wysłany: 17-02-2009, 12:17   

a ja mam inną sugestię - jeśli chodzi o subfora - czy nie lepiej byłoby gdyby subfora wyświetlały się pod swoimi forami macierzystymi, a nie jako nowa zakładka??
 
     
sseven


Posty: 89
Wysłany: 23-02-2009, 17:29   

A czy byłaby taka możliwość takiej zmiany, która umożliwiałaby sortowanie tematów alfabetycznie, a nie według daty jego powstania:
- dla każdego forum
- dla wszystkich forów
?

[ Dodano: 31-03-2009, 08:48 ]
Czy ta mapa jest bardzo friendly dla gogli ? Pytam się, ponieważ, żeby zobaczyć linki, to trzeba rozwinąć belkę. Robotom to nie przeszkadza ?

[ Dodano: 31-03-2009, 20:05 ]
Belki są utworzone za pomocą JS czy CSS ?
 
     
mbru


Posty: 125
Wysłany: 08-11-2009, 17:01   

Wrzuciłem te pliki i jak można dodać link do nawigacji u góry strony bądź na samym dole.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 08-11-2009, 17:13   

mbru napisał/a:
Wrzuciłem te pliki i jak można dodać link do nawigacji

otwórz
language\lang_polish\lang_main.php


#
#-----[ znajdz ]------------------------------------------
#
Cytat:
?>

#
#-----[ przed wstw ]----------------------------------
#


Kod:
$lang['SiteMap'] = 'SiteMap';



#
#-----[ otwórz ]------------------------------------------
#
includes/page_header.php
#
#-----[ znajdź ]-----------------------------------------
#
Kod:
    'L_WHOSONLINE_MOD' => sprintf($lang['Mod_online_color'], '<span style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '">', '</span>'),

#
#-----[ po wstaw ]------------------------------------
#
Kod:
    'L_SiteMap' => $lang['SiteMap'],

#
#-----[ znajdz ]------------------------------------------
#
Kod:
    'U_GROUP_CP' => append_sid('groupcp.'.$phpEx),


#
#-----[ po wstaw ]-----------------------------------
#
Kod:
    'U_SiteMap' => append_sid('forum_sitemap.'.$phpEx),

#


#
#-----[ otwórz ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/overall_header.tpl
#
#-----[ znajdz ]------------------------------------------
#
Kod:
<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>&nbsp;

#
#-----[ znajdź linie ]---------------------------------
#
Kod:
&nbsp;

#
#-----[ po lini wstaw ]----------------------------
#
Kod:
 &nbsp;<a href="{U_SiteMap}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_SiteMap.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_SiteMap}" hspace="3" />{L_SiteMap}</a>&nbsp;


#
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
mbru


Posty: 125
Wysłany: 08-11-2009, 17:15   

Dziękuje za pomoc.
 
     
Soul Master

Pomógł: 1 raz
Posty: 31
Wysłany: 22-01-2010, 16:48   

MagicalFire napisał/a:
includes/page_header.php
#
#-----[ znajdź ]-----------------------------------------
# Kod:
'L_WHOSONLINE_MOD' => sprintf($lang['Mod_online_color'], '<span style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '">', '</span>'),


#
#-----[ po wstaw ]------------------------------------
# Kod:
'L_SiteMap' => $lang['SiteMap'],


#
#-----[ znajdz ]------------------------------------------
# Kod:
'U_GROUP_CP' => append_sid('groupcp.'.$phpEx),



#
#-----[ po wstaw ]-----------------------------------
# Kod:
'U_SiteMap' => append_sid('forum_sitemap.'.$phpEx),


#


#


Na tych punktach się zatrzymałem. ;/
Mógłby ktoś zobaczyć mój plik includes/page_header.php?
Bo tego nie widzę :
Kod:
    'L_WHOSONLINE_MOD' => sprintf($lang['Mod_online_color'], '<span style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '">', '</span>'),


i tego :

Kod:
'U_GROUP_CP' => append_sid('groupcp.'.$phpEx),


[ Dodano: 22-01-2010, 16:51 ]
Oto page_header

[ Dodano: 22-01-2010, 17:08 ]
Tak samo w index.php nie mam tego:
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

index.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

Kod:
    $template->assign_vars(array(
        'TOTAL_POSTS' => sprintf($l_total_post_s, $total_posts) . ', ' . $lang['topics'] . ' <b>' . get_db_stat('topiccount') . '</b>',
        'TOTAL_USERS' => sprintf($l_total_user_s, $total_users),


moja zawartość index.php w temlates/#/index.php
Kod:
<html>
<head>
<title>Blank Page</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">

</body>
</html>


[ Dodano: 22-01-2010, 17:20 ]
Dobra index już all ok.

Gorzej z resztą.

[ Dodano: 23-01-2010, 11:23 ]
Proszę o sprawdzenie moich plików site_map.
 
     
karzniczka

Posty: 47
Wysłany: 05-10-2010, 19:21   

Witam jak zrobic zeby mapa forum byla caly czas rozwinieta ??
 
     
Fan11

Posty: 23
Wysłany: 19-01-2011, 16:29   

U mnie sprawa wygląda następująco:

MagicalFire napisał/a:
#-----[ otwórz ]------------------------------------------
#
includes/page_header.php
#
#-----[ znajdź ]-----------------------------------------
#
Kod:
'L_WHOSONLINE_MOD' => sprintf($lang['Mod_online_color'], '<span style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '">', '</span>'),

#


tej linijki nie ma wcale i żaden fragment nie pasuje

MagicalFire napisał/a:
#
#-----[ znajdz ]------------------------------------------
#
Kod:
'U_GROUP_CP' => append_sid('groupcp.'.$phpEx),

To jest OK

MagicalFire napisał/a:
#
#-----[ otwórz ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/overall_header.tpl
#
#-----[ znajdz ]------------------------------------------
#
Kod:
<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>&nbsp;

#

wygląda tak:

Kod:
&nbsp;<a href="{U_MEMBERLIST}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_MEMBERLIST}" hspace="3">{L_MEMBERLIST}</a>
                           &nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3">{L_USERGROUPS}</a>

                           <!-- BEGIN switch_user_logged_in -->
                           <!-- BEGIN statistics -->
                           &nbsp;<a href="{U_STAT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_statistics.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_STATISTICS}" hspace="3">{L_STATISTICS}</a>
                           <!-- END statistics -->
                           <!-- BEGIN download -->
 


i nie bardzo wiem gdzie wstawić
MagicalFire napisał/a:
#
#-----[ znajdź linie ]---------------------------------
#
Kod:
&nbsp;

#
#-----[ po lini wstaw ]----------------------------
#
Kod:
&nbsp;<a href="{U_SiteMap}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_SiteMap.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_SiteMap}" hspace="3" />{L_SiteMap}</a>&nbsp;


#


dodam tylko, że jest to nowe świeże i czyste forum zainstalowane z pliku pobranego stąd http://www.przemo.org/phpBB2/index.php?cid=0
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
TheChoseN

Posty: 1
Wysłany: 28-02-2013, 20:49   

Aby nie wyświetlać informacji Forum z ograniczonym dostępem w skrypcie zmień:
Kod:
if(!$is_auth['auth_view'])
        {
            continue;
            $new_karta = ( $f_id == $all_forums-1 ) ? 'new karta(1)' : 'new karta(1),';

            $template->assign_block_vars('forums_list',array(
                'NEW_KARTA' => $new_karta,
                'FORUM_NAME' => 'Forum z ograniczonym dostępem ( ? )'));

            $f_id++;
        }


na:
Kod:

if(!$is_auth['auth_view']) continue;


i już :) mam nadzieję, że pomogłem :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę