phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Nowy Download, zobaczcie
Autor Wiadomość
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 18-11-2006, 23:43   Nowy Download, zobaczcie

I w końcu sobie poradziłem. Ściągnałem dosyć rozbudowany download mod.
Tutaj można go znaleść, najnowsza wersja jednak jest ona nie poprawiona. Czytaj poniżej, aby dowiedzieć się więcej.

Mod potrafi w totalnym skrócie:
:arrow: zarządzać grupami, które będą uprawnione do ściągania plików
(można zrobić, że reszta userów widzi cały dział, ale nie może ściągać, a dopiero dana grupa może)
:arrow: zarządzać transferem jaki mogą wygenerować wszyscy użytkownicy oraz pojedyńczy user na miesiąć
:arrow: formularz wysyłania plików przez userów
:arrow: ukrywanie linków, to znaczy przy wysyłaniu plików nie widzimy fizycznego położenia pliku na serwerze
:arrow: powiadamianie o nowych plikach w downloadzie za pomocą e-maili/popup
:arrow: system raportowania uszkodzonych linków
:arrow: system "zbierania" transferu, możwliość ustawienia tego w PA. Chodzi o to że za każdy post dostajemy np. 512KB transferu. I tak żeby ściągnąć plik 1MB, trzeba napisać 2 posty. Ale można ustawić, że dopiero po np. 25 postach możemy co kolwiek móc zacząć ściągać.

To tylko najważniejsze najbardziej dla nas cenne możlwości. Jest też system komentowania i oceniania plików.


Moje zmiany w kodzie
Zamieszczam całą paczkę. Jest to najnowsza wersja tego moda. Txt jest przetłumaczone w około 98% ( + cały FAQ). Wprowadziłem też pare przeróbek, niedużych, ale pomocnych. Dodałem też w subkategoriach na dole "Idź do numer strony", gdyż normalnie było tylko info "Strona 1 z x", a nie było linków do następnej strony, więć trzeba było się cofać do spis i stamtąd przechodzić do kolejnych stron.
Poprawiłem rozpoznawanie przeglądarki (np. Opera pobierała błędnie pliki i nie dopisywała rozszerzenia).
Poprawione błędy w kilku tłumaczeniach oraz poprawiona obsługa kilku wyświetlanych tekstów zwłaszcza w panelu admina. Dużo by pisać, dużo jest małych poprawek.

Demo jak to wygląda z poziomu użytkownika u mnie na forum http://forum.tempra.org/downloads.htm

Uwaga!
Niżej zamieszczona wersja pliku jest przygotowana do działania pod wersje 1.12.5 wraz z poprawionymi błędami związanymi z komentarzami.
Jednakże z braku czasu nie byłem w stanie przygotować kompletnego instruktora instalacji.
Instalacja nie jest trudno tylko czasami może Wam się coś nie zgadzać, ale nie jest trudno dojść co gdzie i jak trzeba wkleić.

Jeżeli ktoś zainstalował starą wersję np. 5.1 a chce tą nowszą zastąpić (aktualnie 5.3) to musi nadpisać pliki i dodać 3 wpisy do bazy (zobacz plik od instalacji - Bug Tracker doszedł).

Niżej zamieszczona wersja poprawnie działa pod Operą.

Jeżeli masz problem z instalacją tego moda, mogę za opłatą zainstalować go na Twoim forum.

Fiat Klub Polska, forum motoryzacyjne
Ostatnio zmieniony przez miszko 20-02-2019, 08:19, w całości zmieniany 39 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Matti123


Pomógł: 12 razy
Posty: 324
Wysłany: 18-11-2006, 23:45   

mmm zapowiada się fajnie :D muszę wypróbować :) dzięki ;)
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 19-11-2006, 07:20   

miszko napisał/a:
Prawie wszystko działa, jednak przy instrukcji podanej przez autorów nie wiem czemu nie widać nigdzie linku do nowego Downloadu w PA. Ja wchodzilem poprostu zamieniająć w pasku adresu z "index.php" na "admin_downloads.php" zachowująć dalsze i poprzednie części adresu. Ja sobie to zrobie później (dodam link w PA), ale jeśli ktoś ma szybko pomysł jak to niech napisze.

Spójrz na plik /admin/modules_data.php ;)

Ogólnie to troche dziwnie wygląda układ tego downloadu bez tabelki jako tło.
 
     
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 19-11-2006, 11:19   

Thx! :) W sumie proste, ale zapomniałem gdzie to siedzi i chciałem zacząć szukać. Już działa link i mam go w PA.

warna napisał/a:
Ogólnie to troche dziwnie wygląda układ tego downloadu bez tabelki jako tło.

Wszystko można zrobić. Przerobić troche tpl i po kłopocie. Jednak to tylko konfiguracja w PA, a tam super pięknie nie musi być.
 
     
syspo


Posty: 52
Wysłany: 03-12-2006, 15:52   

Może się komuś przyda tłumaczenie do FAQ dla tej modyfikacji.

Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
language/lang_polish/lang_faq.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
?>

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
$faq[] = array('--','Downloads');
$faq[] = array('Nie możesz znaleść Downloadu?', 'Link do Downloadu jest zamieszczony w głównym menu. Link bezpośredni: [<a href="downloads.php" class="nav">Downloads</a>]');
$faq[] = array('Co oznacza <img border="0" src="'.$images['Dl_blue'].'" alt="" title="" />?', 'Pobieranie wstrzymane. Całkowity transfer dla tego pliku lub całej kategorii zostałl wykorzystany.');
$faq[] = array('Co oznacza <img border="0" src="'.$images['Dl_red'].'" alt="" title="" />?', 'Pobieranie wstrzymane. Z powodu:<br />- Pobieranie jest zablokowane przez Administratora.<br />- Pobieranie plików dozwolone tylko dla zarejestrowanych użytkowników.<br />- Użytkownik ma za mało przydzielonego/dostępnego transferu.<br />- Posiadasz niewystarczającą ilość postów, aby pobrać ten plik.<br />- Limit transferu dla tego pliku został przekroczony.');
$faq[] = array('Co oznacza <img border="0" src="'.$images['Dl_grey'].'" alt="" title="" />?', 'Plik zewnętrzny.<br />Transfer nie zostanie naliczany, można go ściągać dowolną ilość razy.');
$faq[] = array('Co oznacza <img border="0" src="'.$images['Dl_white'].'" alt="" title="" />?', 'Jeśli widzisz tę ikonę <img border="0" src="'.$images['Dl_green'].'" alt="" title="" /> to transfer nie zostanie naliczony. Ale musisz być zalogowany aby mieć do niego dostęp. Natomiast całkowity transfer zostaje naliczony!');
$faq[] = array('Co oznacza <img border="0" src="'.$images['Dl_yellow'].'" alt="" title="" />?', 'Pobieranie możliwe tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Transfer jest naliczany.');
$faq[] = array('Co oznacza <img border="0" src="'.$images['Dl_green'].'" alt="" title="" />?', 'Plik jest dostępny dla wszystkich odwiedzających i nie nalicza transferu.');
$faq[] = array('Dlaczego nie mogę pobrać żadnego pliku?', 'Może być wiele powodów. Sprawdź oznaczenie <img border="0" src="'.$images['Dl_blue'].'" alt="" title="" /> oraz <img border="0" src="'.$images['Dl_red'].'" alt="" title="" />.');
$faq[] = array('Jak i kiedy dostanę nowy transfer?', 'Każdy nowo zarejestrowany użytkownik otrzymuje swój limit transferu. Można go wykorzystać w ciągu najbliższego miesiąca. Po tym miesiący transfer jest naliczony ponownie.');
$faq[] = array('Chcę pobrać ponownie ten plik, ale wykorzystałem transfer?', 'W tym przypadku zwróć się do Administratora. Tylko on może zwiększyć transfer dla konkretnego użytkownika zanim limit transferu zostanie automatycznie odnowiony.');
$faq[] = array('Jak mogę ocenić pobrane pliki?', 'W każdej kategorii po pobraniu pliku ukaże się "Ocenianie".<br />Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą ocenić plik w skali od 1 (bardzo zły) do 10 (bardzo dobry). Głosować można tylko raz!');

#
#-----[SAVE & CLOSE ]------------------------------------------
#


miszko napisz jak poradziłeś sobie z Downloadem w PA?
Bo kombinuję i nic mi z tego nie wychodzi, a nie chcę co chwilę wchodzić przez plik admin_downloads.php :(

Kurcze, fajna modyfikacja, ale kupa rzeczy do tłumaczenia :(
Może ktoś się dołączy? Bo z English Translatorem to dłuuugo trwa :roll:
 
     
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 03-12-2006, 20:10   

syspo, nie ma sensu tłumaczyć coś co jest widoczne tylko dla Admina ;) A jest tego troche. Ja troche posiedziałem i przetłumaczyłem to co jest widoczne dla zwykłego usera który ściąga,a paczkę z langami przetłumaczonymi masz zamieszczoną w 1 poście. Jeżeli widzisz jakieś błędy w moim tłumaczeniu to popraw lub napisz swoje tłumaczenie, może będzie lepsze.
A co do linku w PA to odszukaj w /admin/modules_data.php
Kod:
'Fchecker' => array("admin_fchecker.$phpEx", 44),

i ZA dodaj
Kod:
'DownloadMOD' => array("admin_downloads.$phpEx", 80),

W tabeli Download w menu na dole pod Pliki: Konserwacja będziesz miał "DownloadMOD".
 
     
syspo


Posty: 52
Wysłany: 04-12-2006, 22:27   

Dzięki, dałbym ci pomógł albo pifko, ale nie mogę :?
W każdym razie dzięki.

Faq jest widoczne dla użytkowników ;-)
http://forum.tempra.org/faq.htm


Pozatym można byłoby przetłumaczyć ten mod. Nie każdy zna angielski (jeszcze).
Do tłumaczenia dochodzą jeszcze emaile wysyłane do użytkownika dotyczące downloadu.


Może ktoś zna biegle angielski i wspomógłby biednych tylko polskojęzycznych polaków 8)
 
     
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 04-12-2006, 23:01   

Z tłumeczniem co do FAQ też nie jest trudno.Akurat tam nie jest jakiś skomplikwany angielski to jak ede miał troche czasu to to zrobie ;)
 
     
syspo


Posty: 52
Wysłany: 07-12-2006, 14:16   

miszko napisał/a:
Z tłumeczniem co do FAQ też nie jest trudno.Akurat tam nie jest jakiś skomplikwany angielski to jak ede miał troche czasu to to zrobie ;)

2 posty wyżej już przetłumaczyłem :P
 
     
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 07-12-2006, 15:07   

Najciemniej pod latarnią ;D
 
     
kaczorek


Posty: 99
Wysłany: 08-12-2006, 15:25   

A w jaki sposób normalny użytkownik może dodawać pliki do downloadu?
Jakoś nie znalazłem tego :roll: Jest taka mozliwość?
 
     
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 08-12-2006, 16:17   

Tworzysz jakąś kategorię i tam wchodzisz, po lewo u góry masz "Upload file".
 
     
syspo


Posty: 52
Wysłany: 12-12-2006, 11:13   

Ehhh... kolejny dziwny problem, z którym nie potrafię sobie poradzić.
Pewnie będzie potrzebna pomoc fachowców. Bo modyfikacja naprawdę godna polecenia.

Otóż w instrukcji instalacji tego moda pisze:
Kod:
#-----[ OPEN ]--------------------------------------------------
includes/functions.php

#-----[ FIND ]--------------------------------------------------

    include($phpbb_root_path . 'language/lang_' . $board_config['default_lang'] . '/lang_main.' . $phpEx);

#-----[ AFTER, ADD ]--------------------------------------------------

    include($phpbb_root_path . 'language/lang_' . $board_config['default_lang'] . '/lang_downloads.' . $phpEx);


Nic więcej w tym pliku się nie zmienia.

W tej modyfikacji po dodaniu komentarza, a raczej już przy jego wyświetlaniu wyskakuje taki komunikat:
Cytat:
Warning: Missing argument 3 for obtain_word_list() in /home/gwsp/public_html/includes/functions.php on line 1317

W pliku functions.php, w linii 1317 jest:
Kod:
function obtain_word_list(&$orig_word, &$replacement_word, &$replacement_word_html)


Adres z wyświetlanym błędem: http://gwsp.webd.pl/downl...ew=detail&id=78


Bardzo proszę o pomoc.
 
     
miszko


Pomógł: 10 razy
Posty: 352
Wysłany: 12-12-2006, 12:18   

Teraz też to zauważyłem, u mnie się podobnie dzieje. Dzisiaj pomyślę nad tym, jednak jak ktoś ma jakiś pomysł to niech też się podzieli nim.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kaczorek


Posty: 99
Wysłany: 27-12-2006, 10:47   

Zainatalowałem i mam to samo ;(
Mod super - Duże Brawo :mrgreen:

Czekam na pomoc w powyższym.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę