phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Enhanced Menu 1.5a
Autor Wiadomość
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 26-01-2007, 22:59   Enhanced Menu 1.5a

MOD Enhanced Menu 1.5a
działa pod phpBB by Przemo 1.12.5

Opis: Wyświetla menu po lewej stronie, wyskakuje i schowa.
Wygląd:

Demo: http://forum.alldeaf.pl

Kod:
## MOD History:                                           
##
## 2007-03-07 - Wersja 1.5a
## - drobne poprawki w css dla IE
##
## 2007-03-04 - Wersja 1.5
## - odchudzanie skryptu
## - poprawiona tabela
## - dodana "preferencja" w menu
##
## 2007-01-20 - Wersja 1.4                                   
## - poprawione kody aby działało w FireFox'ie                       
## - poprawione kolory tekstu i dodane do css
## - dodane kilka linków w menu
## - usunięte zaśmiecone kody w javascript                           
## - usunięte skrypt "fade"



UWAGA!
Każdy inny styl , który plik css styli nie był potrzebny albo menu rozwala nad logo, nie schowa się itp...
To musicie wkleić kod do pliku overall_header.tpl przed </head> zamiast do pliku css:

Kod:
<style type="text/css">
.linki            { font-size: 8pt; text-decoration: none; color: black; font-family: Verdana; }
a.linki            { font-size: 8pt; text-decoration: none; color: black; font-family: Verdana; }
a.linki:link        { font-size: 8pt; text-decoration: none; color: black; font-family: Verdana; }
a.linki:visited        { font-size: 8pt; text-decoration: none; color: black; font-family: Verdana; }
a.linki:active        { font-size: 8pt; text-decoration: none; color: black; font-family: Verdana; }
a.linki:hover        { font-size: 8pt; text-decoration: none; color: blue;  font-family: Verdana; }

.linkST            { font-size: 6pt; text-decoration: none; color: #cbcbcb; font-family: Verdana; }
a.linkST        { font-size: 6pt; text-decoration: none; color: #cbcbcb; font-family: Verdana; }
a.linkST:link        { font-size: 6pt; text-decoration: none; color: #cbcbcb; font-family: Verdana; }
a.linkST:visited    { font-size: 6pt; text-decoration: none; color: #cbcbcb; font-family: Verdana; }
a.linkST:active        { font-size: 6pt; text-decoration: none; color: #cbcbcb; font-family: Verdana; }
a.linkST:hover        { font-size: 6pt; text-decoration: none; color: #cbcbcb; font-family: Verdana; }

#master         { position:absolute; width: 200px; top: 10px; left: -150px; z-index:2; visibility:visible; }
#menu             { position:absolute; width: 18px;  top: 6px;  left: 150px;  z-index:5; visibility:visible; }
#top             { position:absolute; width: 150px; top: 0px;  left: 0px;    z-index:5; visibility:visible; }
#screenlinks         { position:absolute; width: 180px; top: 6px;  left: -30px;  z-index:5; visibility:visible; }

ul             { margin: 1em 0; }
li             { margin: 0 0 0; color: blue; }
</style>


Pobierz -Mirror: http://design.alldeaf.pl/...d-menu-15a.html

Pobieranie modyfikacji / download
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 21:19, w całości zmieniany 8 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
bl4ck_b0x

Posty: 33
Wysłany: 16-03-2007, 10:37   

niestety nie ma już modu na serwerze :/ można prosić o re-up?:-D
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 16-03-2007, 12:59   

http://design.alldeaf.pl/...d_Menu_1.5a.zip
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 17-03-2007, 18:27   

oj przepraszam...

Wyszla nowa wersja 1.5a i jest do pobrania w pierwszym temacie.
Kod:
## 2007-03-07 - Wersja 1.5a
## - drobne poprawki w css dla IE
##
## 2007-03-04 - Wersja 1.5
## - odchudzanie skryptu
## - poprawiona tabela
## - dodana "preferencja" w menu
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
kadd_f

Posty: 30
Wysłany: 29-08-2007, 02:04   

Kurde nic nie działa :( może da ktoś na jakiś serwer typu rs?
 
     
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 29-08-2007, 08:40   

Dzisiaj jest 29.08, miesiąc ma 31 dni. Poczekaj trochę do następnego miesiąca i jeśli They nie usunął ze swojego downloadu, to będziesz mógł spokojnie zassać :)
 
     
yapa

Posty: 31
Wysłany: 13-09-2007, 18:42   

Mod sprawdzony i działa poprawnie ;-)
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 14-09-2007, 11:52   

heh na razie nie usune, jak dziala to dziala , wiec zostanie. :D

przedtem limit transferu byl przekroczony, bede musial zwiekszyc...
 
     
yapa

Posty: 31
Wysłany: 07-12-2007, 11:18   

Mam małe pytanie odnośnie moda... Z serwera przeniosłem plik junglebook.css, chciałem go poedytować, ale zostawiłem sobie kopię tego pliku. Moja edycja mi się nie spodobała i wrzuciłem spowrotem oryginalny plik. Jednak coś się stało z tym modem (mimo że nie powinno to mieć żadnego związku). Mod przestał się chować. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to będę wdzięczny :)

[ Dodano: 10-12-2007, 20:47 ]
Już sobie poradziłem, nie wiem z jakich powodów, ale zniknął mi z tego pliku kod odpowiedzialny za chowanie się menu :( mimo że niczego nie zmieniałem, ale mimo wszystko to menu działa tylko ok w IE, a w firefoxie dalej się nie chowa :(
 
     
acik

Posty: 53
Wysłany: 13-01-2008, 21:47   

U mnie też się nie chowa w firefoxie .Co mam zrobić by było ok.
Z góry dzięki za pomoc.
 
     
z!omek_PL

Pomógł: 4 razy
Posty: 72
Wysłany: 14-01-2008, 13:20   

acik, wyczyściłeś cache serwera?
mi to pomogło :)
 
     
acik

Posty: 53
Wysłany: 14-01-2008, 14:08   

z!omek_PL, wyczyściłem zaraz po wrzuceniu zmodyfikowanych plików.Niestety to nie pomogło.Dlatego pytam.
 
     
z!omek_PL

Pomógł: 4 razy
Posty: 72
Wysłany: 14-01-2008, 16:19   

Wersja zmodyfikowana przeze mnie =]

http://unmods.pl/p16530.html#16530
 
     
acik

Posty: 53
Wysłany: 14-01-2008, 16:41   

z!omek_PL, super dzięki.Zaraz biorę się do roboty zobaczę czy Twoje menu będzie się chowało w Mozilli.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
z!omek_PL

Pomógł: 4 razy
Posty: 72
Wysłany: 14-01-2008, 16:44   

acik, pewnie nie ;)
samego menu nie ruszałem, dodałem tylko mozliwoś wyłaczenia w PA, usercp i dla botów (o ile ma sie zainstalowany SF)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę