phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
13-01-2012, 10:18
Mapa wojewodztw przy profilu
Autor Wiadomość
Kamilox

Posty: 56
Wysłany: 03-02-2007, 13:59   Mapa wojewodztw przy profilu

Witam! mam pytanie :] Co trzeba zrobic aby miec mape wojewodztw na swoim forum ? Na jednym z for widzialem oto screeny:




Powiedzcie jak to zrobic.... Podajcie linka co trzeba sciagnac.... itp :) a bede baaardzo wdzieczny :D :]
Ostatnio zmieniony przez Boltex 04-09-2010, 12:59, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
geman


Pomógł: 323 razy
Posty: 1500
Wysłany: 03-02-2007, 14:03   

zapytaj się na tamtym forum :roll:
_________________
No PW/GG/mail. Pomagam tylko na forum.
 
     
Kamilox

Posty: 56
Wysłany: 04-02-2007, 18:45   

ale nie chca powiedziec :P Sprobojcie zrobic :) lub poszukac jak to sie robi . Bo to bardzo fajjjjne :) Sprobujcie !!!!
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 04-02-2007, 19:08   

Kamilox, przecież takie coś, można zrobić za pomocą opcja Pola w profilu :roll:
Wystarczy tylko mieć obrazki mapy
 
     
Kamilox

Posty: 56
Wysłany: 04-02-2007, 19:15   

a mozesz bardziej wytlumaczyc? :) gdzie to sie znajduje ? i jak zrobic aby dodac nazwy wojewodztw aby automatycznie pokazywalo na mapie gdzie dane wojewodztwo sie znajduje :D :?:
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 04-02-2007, 19:26   

Kamilox, podaj linka do tego forum, ktora podales screena wyzej.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Kamilox

Posty: 56
Wysłany: 04-02-2007, 19:29   

They2, niestety nie podam :P
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 04-02-2007, 19:31   

PA :arrow: Pola w profilu :arrow: Dodaj
Przemo napisał/a:
Mamy możliwość wybrania tylko kilku możliwych opcji wyboru przez użytkowników. S?uży do tego "Generowanie jumpboxa" wpisujemy tam wartości oddzielone przecinkami. Opcja ta obsługuje ikony, możemy to wykorzystać do wyświetlania flagi pa?stwa wybranego przez użytkownika. W tym celu kopiujemy ikony flag do katalogu /templates/styl/images/custom_fields/ (przygotowałem zbiór wszystkich flag pa?stw, można go ściągnąć z załącznika poniżej. Należy też w polu jumpboxa podać nazwy plików:

Czyli wrzucasz ikonki np. podlaskie.gif, mazowieckie.gif itd do templates/styl/images/custom_fields, a w polu Generowanie jumpboxa wpisujesz podlaskie.gif, mazowieckie.gif itd
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 04-02-2007, 20:01   

boże.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Cristianoea

Posty: 2
Wysłany: 24-01-2010, 13:27   

Tutaj jest taka mała modyfikacja
 
     
tyskie


Posty: 33
Wysłany: 20-02-2010, 10:09   

ma wrzucone gif do pliku jak w instrukcji
Cytat:
/templates/styl/images/custom_fields/

i dodałem pole profilu z nazwami województw
Cytat:
jumpboxa wpisujesz podlaskie.gif, mazowieckie.gif itd

wyświetla się lecz tylko sam napis bez mapki
Czy jakieś zmiany trzeba uwzględnić czy zmienić jakiś kod?

[ Dodano: 23-02-2010, 22:11 ]
Ponawiam pytanie
Zauważyłem że w poście nie pokazuje się pod avatarem mapka województw tylko sama nazwa np:malopolskie.gif, lecz w zakładce użytkownicy jak zrobię Metoda sortowania:województwo to pokazuje mapkę.
gdzie tkwi problem? może ktoś zna odpowiedź.
 
     
ślimak

Pomógł: 4 razy
Posty: 71
Wysłany: 01-09-2010, 09:26   

Ja zrobiłem niby wszystko z instrukcją. No i część działa. Niestety przy zaznaczeniu pomorskie, zachodniopomorskie wyskakuje mi taki komunikat :

" Pole: REGION musi pasować do jednej z podanych pozycji"

Nawet przy zmianie nazwy w jumpbox i zmiany obrazka problem jest ten sam, inne np. śląskie działają poprawnie
_________________
Chcę być taki dobry jak Ty - pomóż Mi w tym
 
     
gregus


Posty: 77
Wysłany: 15-10-2010, 12:13   

Mam ten sam problem. Jak to możliwe, że jedne województwa się zapisują, a przy innych pisze

Kod:
Pole: xxx musi pasować do jednej z podanych pozycji


?
 
     
mcfrag

Posty: 24
Wysłany: 29-12-2010, 15:42   

Jak zrobić, żeby w combo były tylko nazwy województw? Teraz można wybrać opcję BRAK, którą chciałbym wyeliminować.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Ryba100


Pomógł: 3 razy
Posty: 128
Wysłany: 05-02-2011, 19:50   

mcfrag, proste, po prostu nie wrzucaj obrazków z województwami do custom_fields ;]
U mnie ten dodatek działa jak należy.
Po najechaniu strzałką na mapkę pokazuje się nazwa województwa.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę