phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: joli
13-02-2007, 22:41
[opinie] active24.pl / domeny.org
Autor Wiadomość
GreenGo

Wysłany: 13-02-2007, 20:37   [opinie] active24.pl / domeny.org

Witam.
Czy ktoś korzystał z usług hostingowych http://active24.pl/ ? Transfer roczny mają kosmiczny, są tani i ping nie przekracza 10 ms :| Na pierwszy rzut oka, ideał :D

Jest ktoś kto może się wypowiedzieć na temat awaryjności i wydajności serwerów oraz kontaktu z adminem ?
W necie prawie nic o tym hostingu nie ma :/

Pozdrawiam.

Gadatliwa Kasia 

halohalo

Wysłany: 12-04-2007, 19:21   

jakieś dwa lata temu korzystałem, jeszcze wtedy to były same domeny org, serwery z tego co pamiętam działały ok, zniecheciła mnie obsługa klienta, której poprostu w momentach zapytań niebyło, albo pojawiała się zbyt późno, albo miała mnie w srednim poważaniu.
Niemniej być moze to się zmieniło i osobiście rozważam powrót, cenny rzeczywiście mają bardzo dobre.

Crash_3d

Wysłany: 12-04-2007, 19:24   

halohalo napisał/a:
zniecheciła mnie obsługa klienta, której poprostu w momentach zapytań niebyło
halohalo napisał/a:
jakieś dwa lata temu korzystałem

Ja nie mam tam hostingu, ale mam jedną domenę i z 2 miesiące temu był telefon i Pan zaproponował mi usługi hostingowe. W związku z tym sądzę, że teraz bok się poprawił :)

halohalo

Wysłany: 12-04-2007, 19:56   

Przed chwilą sie dowiedziałem, że nie mozna podpiąć doemeny utrzymowanej gdzie indziej, trzeba najpierw ja do nich przenieść, dla mnie odpada i szkoda bo prawie sie zdecydowałem.

Crash_3d

Wysłany: 12-04-2007, 20:03   

Nie możliwe! Możesz zacytować wypowiedź pracownika?

halohalo

Wysłany: 12-04-2007, 20:15   

też byłem ździwiony, nawet "zaprotestowałem" że potrzebuje serwera to domeny .tv . Usłyszałem: niema problemu - obsługujemy :mrgreen:

Windmaker

Wysłany: 24-11-2007, 19:06   

Szukam jak najlepszego hostingu. Zastanawiałem sie nad active24, ale nie wiem co myśleć.

Czy ktoś ma na active24 forum phpby przemo?

Praktycznie chcę postawić portal z forum by przemo.

salam

Wysłany: 29-11-2007, 22:37   

halohalo napisał/a:
nie mozna podpiąć doemeny utrzymowanej gdzie indziej, trzeba najpierw ja do nich przenieść
potwierdzam, nadal tak jest, choc nadal tez ciezko mi w to uwierzyc, chwilami to nawet mam poczucie ze oni po porstu nie potrafia lub naciagaja ludzi z tym, bo przeniesienie domeny globalnej daje im gwarantowana oplate na przedluzenie roczne (czyli profit idzie). Ja mialam swiezo przedluzona na nazwa.pl , przenioslam sie i zostalam zmuszona do transferu, mam na 2 lata teraz i czuje sie bardzo happy z tym faktem ze ponoc nie ma problemu by home.pl na ktory uciekam z forami, przyjal przeniesiona domene bez transferu -> subdomeny mozna tworzyc samemu w panelu admina home.pl i podobnie poczte - z tym mialam watpliwosci, gdyz administracja active.pl wystraszyla mnie ze jasne, ale musze zrobic transfer(czyli znow zaplacic tym razem home.pl i znow o rok przedluzyc, 3 lata w perspektywie na dzis to mi sie troche niekoniecznie widzi :? zwlaszcza ze wszytskie 3 przedluzenia obciazyly by moj budzet w jednym polroczu). Na home.pl jednak zapewniaja ze nie musze transferowac by moc w pelni domena zarzadzac z ich panelu (na active.pl wciaz sie o wszystko prosic musze, gdyz nie jestem wlascicielem konta).

Jak dziala Przemo na active.pl ..hmmmm :| Niby dobrze, jak jest dobrze! ale juz od samego poczatku mniej wiecej raz w miesiacu dziwne rzeczy mi sie dzialy (niektore opsiywalam na forum) jak np. blokowanie mi mozliwosci zmiany uprawnien grup czy usera (topic o magicznej zamianie tyrbu prostego na zaawansowany gdzie to juz koniec bajki i tylko kasacja pomaga, ew grzebanie w bazie w sumie na zgaduj zgadula), kasowanie userow przypadkowo :o , cofanie po pewnym czasie (np. po 1 dniu) wybranej czesci zmian jakie wprowadzilo sie w Panelu admina :shock: W ogole kwiatki niewesole i nie raz wykrywane calkiem przypadkiem, a wiele szkod moga wyrzadzic :evil:
W piatek zmieniono wersje bazy z 4 na 5 i znow rozwalka, tym razem totalna blokada Panelu admina i wielkie problemy z logowaniem sie wiekszosci userow (topic dzis rowniez poruszylam na tym forum).
Wynosze sie, mam juz serdecznie dosc. Jeszcze do tego raz w miesiac bez wiekszych przyczyn mi blokuja ruch na ftp (z serwera - nie! a mowia ze to niby transfer bo ludzie tyle sciagaja :? )
Moze i kontakt z administracja jest w miare ok, ale nie nadzbyt pomocny, chyba ze sie ma sposoby na odpowiednie zmotywowanie (warkot poparty fachowa gadka).
Zobacze jak sie spisza w najblizszych dniach, bo na razie jestem zablokowana z przenosinami moich wielkich baz poki nie dostane panelu admina. ....ech chyba ide poszukac teraz watku o tym jak przeniesc duza baze bez PA kiedy PhpMyAdmin jej z pewnoscia nie lyknie, aa wiem ze takze nawet pojedynczej tabeli php_post nie wypluje poprawnie :(
Ostatnio zmieniony przez salam 30-11-2007, 13:22, w całości zmieniany 1 raz  

Windmaker

Wysłany: 30-11-2007, 12:54   

Czyli jednym słowem źle....

No dobra... szukam dalej....

MichalD

Wysłany: 20-01-2008, 10:54   

Witam,

mam u nich dwie domeny (.com od początku 2002 i .pl od 2006 na której działa forum).
Na początku z działaniem serwerów było różnie, ale ogólnie na plus, przy kolejnym przedłużaniu umowy dostałem lepszy serwer za cenę pakietu podstawowego. W bodajże 06r. miałem duży zgrzyt - padło forum a nie miałem aktualnej kopi bazy (to akurat moja wina) i prośby o przywrócenie z backupu (mają to wyszczególnione w ofercie) były przez bardzo długo zbywane.

Po przekształceniu w Active24 BOK poprawił się diametralnie, serwery szybkie i stabilne, przestrzeń/transfer dla mnie kosmiczny, cena też do przyjęcia. Ogólnie od ponad roku zero problemów, jestem zadowolony i polecam :)

pozdrawiam
Michał

pio352

Wysłany: 09-03-2008, 00:07   

Czy będę mógł kupić u nich konto 12zł brutto pół roku (promocja) i przekierować swoją domenę którą mam na www.nazwa.pl na to konto bez przenoszenia domeny do active24 ?
Przewiduje zwiać za pół roku do innego promocyjnego serwera, i nie wiem czy oni nie zabezpieczają się jakoś przed takimi lewusami którym się nudzi i kombinują.

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 09-03-2008, 13:08   

pio352 napisał/a:
Czy będę mógł kupić u nich konto 12zł brutto pół roku (promocja) i przekierować swoją domenę którą mam na www.nazwa.pl na to konto bez przenoszenia domeny do active24 ?
Przewiduje zwiać za pół roku do innego promocyjnego serwera, i nie wiem czy oni nie zabezpieczają się jakoś przed takimi lewusami którym się nudzi i kombinują.

ich zapytaj, czy mozesz
Ostatnio zmieniony przez joli 30-07-2008, 17:31, w całości zmieniany 1 raz  

PTR20

Wysłany: 12-03-2008, 17:53   

Mam u nich konto i śmiga aż miło ale mają jeden minus że można podpiąć tylko jedną domenę zewnętrzną, w innym wypadku trzeba transferować lub zarejestrować u nich :)

Pozdrawiam

pio352

Wysłany: 12-03-2008, 23:48   

PTR20, dzięx

Gadatliwa Kasia 

zimbwabwe

Wysłany: 13-10-2008, 17:00   

Cytat:
Przed chwilą sie dowiedziałem, że nie mozna podpiąć doemeny utrzymowanej gdzie indziej, trzeba najpierw ja do nich przenieść, dla mnie odpada i szkoda bo prawie sie zdecydowałem.

Czy nadal tak jest? Bo zastanawiam się nad kupnem domeny u nich. Niby przy wyborze usłogi jest do zaznaczenia taka opcja: "DNS, przekierowania, panel administracyjny 49,- PLN (rabat 84%) - 7.90,- PLN", ale czy to jest to?

Odpowiedz do tematu