phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Integracja z EPIV - tematy z forum w Panelu EP
Autor Wiadomość
Dr.Vans

Posty: 23
Wysłany: 20-02-2007, 14:17   Integracja z EPIV - tematy z forum w Panelu EP

Witam ostatnio postanowiłem wreszcie się zabrać za rzecz którą odkłądałem od dawien dawna,
mianowicie integracja z eXtreme-Packiem. Całość wyszła ładnie pięknie tylko tyle że nie pobiera mi tytułów
tematów zgodnie z tym do czego prowadzi. Skrypt znalazłem gdzieś na necie, był zdaje się Pod IPB ale po przeróbkach działa z phpbb by przemo,

podam gotowy kod panelu

Kod:

openside("Na Forum");
// informacje dotyczace bazy danych
$sql['host'] = 'localhost';
$sql['login'] = 'logindobazy';
$sql['password'] = 'passdobazy';
$sql['db'] = 'nazwabazy';

// polaczenie z baza danych
mysql_connect($sql['host'],$sql['login'],$sql['password']);
mysql_select_db($sql['db']);

// nazwa tabeli w ktorej znajduja się tematy
$tab['forum_topics'] = 'prefix_topics';

$limit['forum_topics'] = 9; // ilosc wyswietlanych tematow
$limit['forum_signs'] = 20; // dopuszczalna ilosc liter

$path['forum'] = 'forum/'; // lokalizacja katalogu z forum

// zapytanie do bazy
$sql_query = "SELECT topic_id, topic_title FROM ".$tab['forum_topics']." ORDER BY topic_id DESC LIMIT ".$limit['forum_topics']."" or die ("Nie można wykonać zapytania");
$result = mysql_query($sql_query) or die ("Nie można wykonać wyniku");

// wyswietlanie rekordow
while($row = mysql_fetch_array($result))
{
$length = strlen($row['topic_title']); // sprawdzanie dlugosci tytulu
$row['topic_title'] = substr ($row['topic_title'], 0, $limit['forum_signs']); // obcinanie
?>
<LI><A href="<?php echo $path['forum']; ?>viewtopic.php?p=<?php echo $row['topic_id']; ?>"><?php echo $row['topic_title']; if($length > $limit['forum_signs']) { echo "..."; } ?></A><BR>
<?php
}closeside();
?>


i nie wiem czy dobrze myśle ale mi się zdaje że problem tkwi w tym zapytaniu być może IPB działa trochę inaczej, nie posiadam a do takiej rzeczy Licencji nie będę kupował żeby sprawdzić czy dobrze myśle...

Kod:

ORDER BY topic_id DESC LIMIT


ale mogę się mylić i Szukam jakiegoś Speca co już ten temat przerabiał ewentualnie rozgryzł.

Pozdro

[ Dodano: 21-02-2007, 17:25 ]
Mój problem konkretny jest a został zjechany do dołu przez jakies głupoty :/ Powinna być jakaś segregacja problemów, w Sumie to temat powinien wywędrować do modyfikacji.
Ostatnio zmieniony przez Dr.Vans 22-02-2007, 23:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Renger

Pomógł: 41 razy
Posty: 165
Wysłany: 22-02-2007, 12:34   

Dr.Vans napisał/a:
viewtopic.php?p=

a nie powinno być:
viewtopic.php?t=

??
 
     
Dr.Vans

Posty: 23
Wysłany: 22-02-2007, 13:59   

DZięki już działa, trochę nie wziałem pod uwage rożnic :)
 
     
RealPlaya


Pomógł: 10 razy
Posty: 112
Wysłany: 25-02-2007, 17:04   

Mi nie działa.. wywala coś takiego :

Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /var/www/sites/yoyo.pl/b/r/br4y0z/administration/panel_editor.php(111) : eval()'d code on line 9
Nie można wykonać wyniku
_________________
We'll keep the red flag flying high, cause Man United will never die.
 
     
Renger

Pomógł: 41 razy
Posty: 165
Wysłany: 26-02-2007, 21:39   

Ja testowałem i działa na pewno, być moze zapomniałeś prefiksu dodać ?

Kod:

prefix_topics
zamień na:
phpbb_topics
 
     
wNuk

Posty: 7
Wysłany: 01-03-2007, 01:24   

Coś mi nie wchodzi ten skrypt

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/t/o/r/torg/www/side_left.php(27) : eval()'d code on line 9


Ktoś wie czego?
 
     
RealPlaya


Pomógł: 10 razy
Posty: 112
Wysłany: 04-03-2007, 19:39   

Po tym co napisał Renger pokazuje tylko : Nie można wykonać wyniku
_________________
We'll keep the red flag flying high, cause Man United will never die.
 
     
wNuk

Posty: 7
Wysłany: 05-03-2007, 00:59   

Forum jest na innym adresie, nazwe tabel zmienilem na phpbb.
 
     
RealPlaya


Pomógł: 10 razy
Posty: 112
Wysłany: 05-03-2007, 15:04   

Kod:
$sql['host'] = 'localhost';
$sql['login'] = 'logindobazy';
$sql['password'] = 'passdobazy';
$sql['db'] = 'nazwabazy';


wpisuje dane

Kod:
$tab['forum_topics'] = 'prefix_topics';


zmieniam na phpbb_topics

Kod:
viewtopic.php?p=


zmieniam na viewtopic.php?t=

I dalej pisze, że nie można wykonać wyniku :/

[ Dodano: 05-03-2007, 15:16 ]
Bezsensowna modyfikacja.. Temat do zamknięcia..
_________________
We'll keep the red flag flying high, cause Man United will never die.
 
     
goju

Posty: 2
Wysłany: 03-06-2007, 09:15   

Mnie wszystko działa, ale mam problem. Nie mam polskich znaków. Czy ktoś może pomóc?
 
     
zmora150

Pomógł: 1 raz
Posty: 58
Wysłany: 16-03-2009, 08:25   

Witam, może ktoś to napisać tak by było zrozumiałe i poprawione ??
 
     
Marecki

Posty: 30
Wysłany: 23-10-2009, 14:13   

Jak mam to ustawić, chodzi dokładnie o...

Kod:
mysql_connect($sql['host'],$sql['login'],$sql['password']);


Proszę o pomoc, bo cały czas pisze..

Cytat:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'nobody'@'localhost' (using password: NO) in /home/borysek7/public_html/administration/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 9
Nie można wykonać wyniku


[ Dodano: 28-11-2009, 11:33 ]
Proszę o pomoc w integracji z eXtreme-Fusion
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
JustDoIt!


Pomógł: 115 razy
Posty: 869
Wysłany: 31-05-2010, 14:35   

Marecki napisał/a:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'nobody'@'localhost' (using password: NO) in /home/borysek7/public_html/administration/panel_editor.php(112) : eval()'d code on line 9
Nie można wykonać wyniku


musisz pozmieniać

z host na twoj host z login login do SQL ( nazwa uzytkownika ) password nie musze chyba tłumaczyć :)

Marecki napisał/a:
mysql_connect($sql['host'],$sql['login'],$sql['password']);


[ Dodano: 31-05-2010, 14:41 ]
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/gta/public_html/aaaa.php on line 32

[ Dodano: 31-05-2010, 14:41 ]
wtf ? :roll:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę