|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Czy php może wykonac cos takiego... |
Autor |
Wiadomość |
VoDK4

|
Wysłany: 06-07-2004, 16:32 Czy php może wykonac cos takiego...
|
|
|
Witam!
Mam do was pytanko...
Mianowicie chce zrobic aby skrypt php + bramka sms (heyah) wysylala co jakis czas jakis tekst na jakis numer podany w zmiennych...
I pytanie czy jest taka mozliwosc aby ustawic w skrypcie wartos co ile mial by zostac wyslany 1 czy 2 sms'y...
Oczywiscie wszytko bylo by na jakims serwie ;P
Pozdrawiam,
P.S. prosze o odp |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Crack

|
Wysłany: 06-07-2004, 18:01
|
|
|
Trzebaby skorzystać z harmonogramu serwera (Windows) albo cron jobs (Linux) do odpalania skryptu. Albo mieć popularn? stroną i tam do?o?y? sprawdzania aktualnej godziny. |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
 |
VoDKa
Gość
|
Wysłany: 06-07-2004, 18:31
|
|
|
hehe cz miec najpierw zdalny dostep do serwera chyba co?? A jak nie to opisz mi tu jak to zrobic... |
|
|
|
 |
Crack

|
Wysłany: 07-07-2004, 17:47
|
|
|
Niekoniecznie zdalny dostęp. Wystarczy cPanel (nie wiem, czy inne panele administracyjne też mogę był) i ustawić w nim zadanie crona (linux). Możesz też spróbować poprosić o to admina. |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
 |
VoDK4

|
Wysłany: 07-07-2004, 20:41
|
|
|
mam cpanel to looz teraz musze miec tylko skrypt bramki heyah
Pozdro
P.S. zna ktos taki skrypt?? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!