phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Could not connect to the database
Autor Wiadomość
Widmo



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Wysłany: 14-07-2004, 17:41   Could not connect to the database

Kod:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database


Skrypt nie może sie polaczyc z bazą danych.
MY nie wiemy dlaczego...
Wiec tematy z tym błądem będę OD RAZU ZAMYKANE + ew. WARNING.

Przyczyn jest mnostwo.

Zadaj sobie pytanie:
Cytat:
Czy wcześniej działało ?

Jeśli odpowiedz brzmi:
Cytat:
TAK!


To znaczy że:
albo padł SQL u Twojego hostingowca. (Zdarza sie najlepszym)
albo chwilowo nie może sie połączyc z bazą.
albo ktoś się bawił plikiem config.php - sprawdz, czy dane w nim sa prawdziwe.

Jeśli odpowiesz:
Cytat:
NIE!

To:
Albo jesli masz konto na LYCOS - to nie wlaczyles bazy. Jak? W opcjach konta. Na stronie tripod.lycos.co.uk zalogować konta i wejść do środka i włączyć MYSQL -> deactivated na activated...

Albo:
Cpanel: Prawdopodobnie jak utworzyles baze danych, to nie dodałeś do niej usera z uprawnieniami.

Albo:
Albo nikt nie wie, a tu tymbardziej sie nie dowiesz...

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez joli 20-05-2008, 09:59, w całości zmieniany 6 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
przecinek



Pomógł: 272 razy
Posty: 890
Wysłany: 14-07-2004, 17:43   

nie tylko na lycosie trzeba aktywowa? bazą ;) np. na ohost.de też...
Ostatnio zmieniony przez przecinek 08-08-2004, 17:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
They


Pomógł: 342 razy
Posty: 2545
Wysłany: 14-07-2004, 18:39   Re: Could not connect to the database

Widmo napisał/a:
To:
Albo jesli masz konto na LYCOS - to nie wlaczyles bazy. Jak? W opcjach konta. A dalej to nie wiem
a dalej to:

na stronie tripod.lycos.co.uk zalogować konta i wejść do środka i włączyć MYSQL -> deactivated na activated... ale pod warunkiem ,jeśli wyłączacie bazy danych na lycosie to stracicie forum.
 
     
qzaj66


Posty: 9
Wysłany: 22-07-2004, 23:54   

Znam jeszcze jedna przyczyne: Jeżeli na Lycosie było już jedno forum i zostało skasowane a na jego miejsce zostało wgrane na serwer nowe to należy poprostu na stronie lycosu po zalogowaniu się w opcjach php wyczyścić tabele pamięci które zostały wygenerowane przez ustawienia pierwszego forum. Po wyczyszczeniu wszytskich tabel forum instaluje się bez problemów. Przynajmniej jak już wspomniałem - na Lycosie.
_________________
Cause of Death: Suicide
 
     
VAldar 2.4


Posty: 12
Wysłany: 22-11-2004, 17:22   

A ja znam też przyczyne ;)
Kod:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database 

ten błąd oznacza że nie mamy funkcji php :!: jeżeli mamy konto na lycos to:
Logujemy się -> Site building tools -> PHP4U -> jeżeli pojawi się strona z przyciskiem actiwe php now to oznacza że nie włączyli?my php klikamy na to i pojawia się strona gdzie można wejść do naszego PhpMyAdmina :P ale w tej sytużacji jest to nie konieczne :D
Dopiero teraz należy spróbować zainstalować :!: napewno się uda ;) sprawdzałem :D
_________________
[i]Życie kołem sie toczy[/i[
 
     
Corneliah


Posty: 11
Wysłany: 03-12-2004, 22:02   

VAldar 2.4 jestes boski! bardzo ci dziekuje ♥
 
     
Poncjusz


Posty: 14
Wysłany: 11-12-2004, 01:06   

Ja wiem w czym jest umnie problem :lol: A mianowicie nie wiem jaka ma byc nazwa bazy danych na sync.pl :lol: Może wy wiecie :D
 
     
Modernizacja


Pomógł: 58 razy
Posty: 239
Wysłany: 11-12-2004, 11:00   

taka jak ją nazwiesz w cpanelu będę innym przyrządzie administracyjnym :P
_________________
hej ho! Gość. widziałe? to forum?
Zanim co? napiszesz czytaj
zasady oraz FAQ.
 
     
Poncjusz


Posty: 14
Wysłany: 11-12-2004, 14:28   

a to sory :D To trzeba sciezke skryptu podac :D A ja nie wiem jaka ma byc na sync.pl
 
     
Snaki

Posty: 1
Wysłany: 09-01-2005, 08:13   

VAldar 2.4 napisał/a:
A ja znam też przyczyne ;)
Kod:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database 

ten błąd oznacza że nie mamy funkcji php :!: jeżeli mamy konto na lycos to:
Logujemy się -> Site building tools -> PHP4U -> jeżeli pojawi się strona z przyciskiem actiwe php now to oznacza że nie włączyli?my php klikamy na to i pojawia się strona gdzie można wejść do naszego PhpMyAdmina :P ale w tej sytużacji jest to nie konieczne :D
Dopiero teraz należy spróbować zainstalować :!: napewno się uda ;) sprawdzałem :D



I co zrobićem tak jak napisałeś i nic to samo z nowu Powiec co mam wybrac i napisac
Typ Bazy Danych :
Server Bazy Danych / DSN :
Użytkownik Bazy Danych:
Hasło Bazy Danych:
Prefiks dla tabel w bazie danych:
Powieccie do mam tu wpisac albo wybra?
 
     
spoko

Posty: 2
Wysłany: 11-01-2005, 22:00   

Ale też wytłumaczone
 
     
Widmo



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Wysłany: 12-01-2005, 00:37   

spoko, wytlumaczysz lepiej ?
_________________
Potrzebujesz pomocy?
 
     
dbbex

Posty: 61
Wysłany: 15-02-2005, 18:07   

kurde ja nadal nie weim o co chodzi :( zmienilem haslo w cpanelu i przestalo dzialac gdzie to naprawic ?

[ Dodano: 15-02-2005, 18:14 ]
uuuuuufffffffffffffn dziala nie zmienilem hasla w config.php , a swoja droga czy te haslo jest bezpieczne? jest tak sobie zapisane w tym pliku dziwne
 
     
bulion



Pomógł: 93 razy
Posty: 991
Wysłany: 17-02-2005, 14:27   

ehh, lol, przeciez plik masz na serwerze, a hasło dostępowe do serwera znasz tylko TY jako admin... :roll:
więc JAK ktoś może wejść na TWOJE konto i ?CI?GN?? config.php skoro NIA zna hasła :lol:
_________________
Ex-mod
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Kubairek

Posty: 2
Wysłany: 03-03-2005, 21:08   

sorki za tamten temat ale ja juz wszystko to zrobilem wlaczylylem to php 4 u i to samo
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce