phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Sport Scores
Autor Wiadomość
href

Pomógł: 40 razy
Posty: 313
Wysłany: 22-04-2007, 20:17   Sport Scores

Mod na osobnej stronie wyswietla wyniki niedawno rozegranych zdarzeń sportowych (a wlasciwie pilkarskich). Jeśli komuś potrzebne wyniki innego sportu czy innych lig to moge dodać ; )
Domyślnie wyniki pobierane są z 4 lig, do pobierania z reszty służą inne funkcje opisane w pliku class_score.php

Powiem jeszcze, że modyfikacja nie należy do "najlżejszych", w jakimś stopniu obciąża serwer (nie sprawdzane na większych forach) w związku z czym używać na własną odpowiedzialność ; )
Klase pisałem pod php5, jeśli ktoś potrzebuje pod php4 to moge przerobić.

Screen:
http://img59.imageshack.u...9/screengq7.gif

Download:
http://www.yourfilehost.c...4447install.rar
http://www.dweb.pl/phpbb/sport_scores_by_href.rar
Ostatnio zmieniony przez Boltex 20-08-2010, 21:18, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
maro15

Pomógł: 12 razy
Posty: 68
Wysłany: 23-04-2007, 14:15   

Bardzo fajna modyfikacja ;) Napewno przyda mi sie, poniewaz mam forum o pilce noznej :P Tylko, że mam jedno pytanie ;) jak mozna dodac inne ligi :?:
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 23-04-2007, 16:18   

href, czy mógłbyś zamieścić tu na forum archiwum ze spakowanym modem jako załącznik. Proszę o to bo niejednokrotnie się zdarzało że linki wygasały, paczki z zewnętrznych serwerów znikały, a potem tysiące pytań gdzie znaleźć moda :]
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
href

Pomógł: 40 razy
Posty: 313
Wysłany: 23-04-2007, 18:19   

jasne, dodalem juz ; )

maro15
w pliku score.php znajdz
Kod:
$scores->get_pol_ros();

dodaj po:
Kod:
$scores->nazwa_funkcji();

a nazwy funkcji wraz z opisem znajdziesz w pliku class_score.php
 
     
marczak1234


Posty: 69
Wysłany: 24-04-2007, 19:05   

wyskakuje mi taki blad;/

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/marczak/public_html/morpheuss/includes/class_score.php on line 5
_________________
Przenoszenie baz | instalacja modów, wykonywanie stylów. Aktualizacja do 1.12.6 z zachowaniem modów. | Konwersja bazy z/do IPB/VB
 
     
href

Pomógł: 40 razy
Posty: 313
Wysłany: 24-04-2007, 20:24   

bo masz zainstalowane php4 a klasa jest pisana pod piątke. Może jeszcze dzisiaj przepisze ją także pod czwórke.
 
     
marczak1234


Posty: 69
Wysłany: 25-04-2007, 12:17   

ok to jak to zrobisz to daj w tym temacie zalacznik
_________________
Przenoszenie baz | instalacja modów, wykonywanie stylów. Aktualizacja do 1.12.6 z zachowaniem modów. | Konwersja bazy z/do IPB/VB
 
     
maro15

Pomógł: 12 razy
Posty: 68
Wysłany: 25-04-2007, 14:44   

Mam takie pytanie ;) Co mam zrobic aby te wyniki byly w takiej duzej tabelce :?: Stworzylem plik score_body.tpl i powstalo mi takie cos jak widac w otoczce róznowej ;) tylko teraz mam problem poniewaz chce zeby to sie znajdowalo w miejscu tych wyników (czerwona otoczka)

scren--> http://img170.imageshack....83/scorebp4.jpg
 
     
href

Pomógł: 40 razy
Posty: 313
Wysłany: 26-04-2007, 12:51   

i-fora.info, w pliku class_score.php znajdz:
Kod:
public $result;
public $file;
public $cnt;
public function __construct()

zmien na:
Kod:
var $result;
var $file;
var $cnt;
function score()


znajdz:
Kod:
public function

zmien na
Kod:
function

powinno byc z kilkanascie razy
i powinno byc ok ; )

maro15, tabelki mozesz edytować w pliku class_score.php (nie robilem do tego .tpl)
 
     
Feanir


Posty: 6
Wysłany: 07-10-2007, 22:05   

Jest możliwość dodania jakiś innych dyscyplin sportu, bo jak zauważyłem na stronie skąd pobiera dane istnieją nie tylko wyniki piłki nożnej. Jeśli tak to w jaki sposób można to zrobić?
 
     
traczu

Posty: 32
Wysłany: 09-10-2007, 14:21   

dokładnie parzydło by się jeszcze inne jeszcze inne dyscypliny
 
     
yogi

Posty: 19
Wysłany: 10-10-2007, 22:14   

Ja mam taki problem juz po wejsciu w moda :
Cytat:
Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/yogi/domains/jogabonito.pl/public_html/includes/class_score.php on line 11
 
     
pupiziel


Pomógł: 5 razy
Posty: 59
Wysłany: 03-12-2007, 21:59   

Dlaczego mi się nic nie wyswietla :/

http://www.mFoto.pl/uploads/1751/a_typ_6a867.png
 
     
Majesty

Posty: 14
Wysłany: 19-12-2007, 12:39   

mam pytanie czy jest już wresja tego moda na php 4 ??
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
TropMan
zbanowany

Pomógł: 3 razy
Posty: 98
Wysłany: 26-01-2008, 10:18   

u mnie niestety też nie poszło...szkoda :/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę