phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Online Bots Manager (mod. do phpbb by Przemo)
Autor Wiadomość
m1chu

Pomógł: 3 razy
Posty: 91
Wysłany: 17-06-2007, 12:32   Online Bots Manager (mod. do phpbb by Przemo)

Online Bots Manager by m1chu

Informacje:
    Modyfikacja ta daje możliwość pokazywania ilości i rodzaju botów wyszukiwarek przebywających na forum. Coś w stylu tego ze SpiderFriendly (dokładnie nie wiem jak to tam działa, bo nigdy nie używałem) - z tym, że wyjątkiem iż ta modyfikacja służy tylko do wyświetlania przebywających botów nie dodając "100" innych opcji ;]
    Modyfikacja jest konfigurowalna w osobnym module w Panelu Admina. Nazwę bota ustalamy sami, dopasowując do niej numer lub zakresy adresów ip danego bota.
    Na stronie głównej forum jest wyświetlana ilość przebywających botów i w odpowiednim stylu (zadeklarowanym w pliku css) nazwy przebywających botów w spisie użytkowników.

Historia wersji:
    1.0:
      - wersja podstawowa
      - konfiguracja w PA
      - pokazywanie ilości i rodzaju przebywających botów
      - mini statystyki (ilości odwiedzin i czasu ostatniej wizyty) w PA

    1.1:
      - dodanie podglądu botów w PA
      - dodanie opisów
      - usuwanie zbędnych encji z adresów ip

    1.1.1:
      - poprawienie błędu powtarzających botów (update kilka postów niżej, pełna specyfikacja u mnie na forum)

    1.2:
      - dodanie obsługi wykrywania botów po pełnych hostach
      - drobne poprawki optymalizacyjne i bezpieczeństwa
      - dodano wykrywanie botów po User Agent
      - poprawki funkcyjne m.in. usuwające ujemne liczby gości

Screeny:



Pytania?
Wszelkie pytania, propozycję i zauważone błędy proszę kierować w tym temacie lub można poczytać tutaj. Dokładniejsza instrukcja w pliku instalacja.txt.
Pomoc?
Zapraszam do czytania tutaj.
Uniwersalny link do ściągnięcia modyfikacji: TUTAJ.
Hasło do archiwum ZIP: www.m1chu.eu
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 22:02, w całości zmieniany 6 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Dlugi


Pomógł: 268 razy
Posty: 1633
Wysłany: 17-06-2007, 12:43   

m1chu, zeby pobrac moda trzeba najpierw sie zarejestrowac na Twoim forum co nie bardzo podoba mi sie ... jezeli dorzucisz tutaj w zalaczniku paczke to przeniose do modyfikacji gotowych inaczej kosz
_________________
 
     
m1chu

Pomógł: 3 razy
Posty: 91
Wysłany: 17-06-2007, 12:57   

No to mam dwa pytanie:
    Który punkt regulaminu mówi, że linki muszą być bezpośrednie? (możliwe, że ślepy jestem - wtedy wybacz, ale jakby co czytałem ;] )
    I czemu są osoby na tym forum które tak robią i nie ma z tym problemu? Bez nicków... bo stwierdzicie za pewnie, że on w supporcie jest to może ;]

Czysto dla informacji proszę o odpowiedź. Paczka zaraz będzie skoro tak stawiasz sprawę, tylko dorwę się do notebooka.
Z góry dzięki za wyjaśnienie.

Edit 13:02:
Proszę bardzo - załącznik dodany. As you wish :]
Ostatnio zmieniony przez m1chu 17-06-2007, 13:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Dlugi


Pomógł: 268 razy
Posty: 1633
Wysłany: 17-06-2007, 13:02   

m1chu, dla mnie to jest reklamowanie swojego forum i naklananie do rejestrowania sie na forum tylko po to zeby sciagnac jedna paczke.
_________________
 
     
m1chu

Pomógł: 3 razy
Posty: 91
Wysłany: 17-06-2007, 13:04   

Dlugi napisał/a:
m1chu, dla mnie to jest reklamowanie swojego forum i naklananie do rejestrowania sie na forum tylko po to zeby sciagnac jedna paczke.

No i masz rację. Trochę czasu pisanie modyfikacji zajmuje i chyba rejestracja na forum to nie taka wielka cena? Skoro nie można, to ok. Załącznik dodany.
Wiedz, że nie zrobiłbym tego gdyby nie to, że nie jestem pierwszy który coś takiego wykonał (link do innego forum), a do poprzedników (poprzednika) nikt się nie czepiał ;]
 
     
Dlugi


Pomógł: 268 razy
Posty: 1633
Wysłany: 17-06-2007, 13:07   

ja nie czepiam sie tego ze podales link do swojego forum tylko tego ze na Twoim forum trzeba sie zarejestrowac zeby pobrac paczke
_________________
 
     
m1chu

Pomógł: 3 razy
Posty: 91
Wysłany: 17-06-2007, 13:10   

Dlugi napisał/a:
ja nie czepiam sie tego ze podales link do swojego forum tylko tego ze na Twoim forum trzeba sie zarejestrowac zeby pobrac paczke

No dobra, wrzuciłem paczkę tutaj. Osiągnęliśmy consensus. Proszę o wszelkie uwagi tutaj lub na moim forum :] Bez adresów co by kryptoreklamy nie było ;]
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 17-06-2007, 13:36   

znalazlem maly blad w instrukcji:

jest
Kod:
----- [ OPEN ] -----
        templates/subSilver/subSilver.tpl


powinno byc
Kod:
----- [ OPEN ] -----
        templates/subSilver/index_body.tpl


poza tym teksty w langach są w WIN1250 a na forum są w ISO i generalnie jest zasada żeby w langach też robić ISO raczej
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
m1chu

Pomógł: 3 razy
Posty: 91
Wysłany: 17-06-2007, 14:09   

Mój błąd. Z rozpędu skopiowałem poprzedni wpis :/ Poprawione.
Co do kodowania - domyślnie otwieram i zapisuje pliki jako iso-8859-2. Dlatego znaki, w tym polskie widzę pod normalną postacią. Po skopiowaniu do notatnika zostały one zmienione automatycznie na win1250.
Paczka zaktualizowana jest tutaj.

PS: niestety nie mogę edytować swojego posta, więc większość będzie ściągać za pewnie starą paczkę. Jeśli jakiś mod może wrzucić tą paczkę do pierwszego posta, będę wdzięczny.
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 17-06-2007, 15:30   

fajny mod, od dawna takiego szukałem, bo SF u mnie nie działa poprawnie, dzieki ;)

osobiście poprawiłem sobie tylko 2 rzeczy:

1. Bardziej naturalne wyświetlanie listy userów:
Kod:
Na Forum jest 10 użytkowników :: 5 Zarejestrowanych, 0 Ukrytych, 1 Bot i 4 Gości

(dzięki temu nie trzeba edytować index.php i index_body.tpl kosztem paru dodatkowych zmian w functions_add.php i lang_main.php)

2. Przeniesienie botów w liście userów na koniec np
Kod:
Zarejestrowani Użytkownicy: admin1, mod1, user1, user2, Googlebot/2.1, Yahoo! Slurp


Dopisałem też livebota jako LiveSearch, IP: 65.55.208.207;65.55.208.208
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
m1chu

Pomógł: 3 razy
Posty: 91
Wysłany: 17-06-2007, 16:14   

Co do zmian kosmetycznych, to oczywiście Twoja kwestia. Jak najbardziej masz do nich prawo. Możliwe, że wprowadzę je w jakieś kolejnej wersji, ale to już zależy czy ewentualni użytkownicy moda będą sobie tego życzyć.
Co do botów - śmiało dopisywać proszę i prosiłbym także jak będziecie się wypowiadać i będziecie dopisywać jakieś ip lub boty z ip, to moglibyście tutaj zamieszczać ich nazwę i numer ip.
 
     
bubzon


Pomógł: 17 razy
Posty: 164
Wysłany: 17-06-2007, 18:16   

Dzięki za modzik :) ! Wszystko świetnie działa.
m1chu napisał/a:

Co do botów - śmiało dopisywać proszę i prosiłbym także jak będziecie się wypowiadać i będziecie dopisywać jakieś ip lub boty z ip, to moglibyście tutaj zamieszczać ich nazwę i numer ip.


Przyłączam się do prośby, żebyście dodawali także tutaj ip botów.
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 19-06-2007, 00:43   

http://mieszkancy.ds.pg.gda.pl/~centurion/boty.txt

troche botow zlapanych przez mojego sniffera z jednej stronki
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
strzelba

Posty: 119
Wysłany: 29-06-2007, 17:06   

Centurion napisał/a:
Przeniesienie botów w liście userów na koniec np
Kod:
Zarejestrowani Użytkownicy: admin1, mod1, user1, user2, Googlebot/2.1, Yahoo! Slurp

hm nie moge nigdzie znalesc gdzie to przestawic
moze mi ktos pomoze
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 29-06-2007, 17:31   

Kod:
----- [ OPEN ] -----
        includes/functions_add.php

----- [ FIND ] -----
        $online_userlist = '';

----- [ AFTER ADD ] -----
        $online_botlist = '';

----- [ FIND (IN LINE) ] -----
$online_userlist .= ( $online_userlist != '' )

----- [ REPLACE WITH ] -----
$online_botlist .= ( $online_botlist != '' )

----- [ FIND ] -----
$online_userlist = ( ( isset($forum_id) ) ? $lang['Browsing_forum'] : $lang['Registered_users'] ) . ' ' . $online_userlist;

----- [ AFTER ADD ] -----
if($bots_online > 0)
$online_userlist .= ', ' . $online_botlist;


i wtedy boty beda na koncu
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę