phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Zmiana regulaminu przez PA
Autor Wiadomość
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 28-06-2007, 17:24   Zmiana regulaminu przez PA

Zmiana regulaminu przez PA


Modyfikacja pozwala na zmianę regulaminu który pojawia się podczas rejestracji w Panelu Administracyjnym.


Ponieważ sporo ludzi pyta o to jak zmienić treść regulaminu który pojawia się podczas rejestracji, a zmienianie w pliku lang_profile.php do najwygodniejszych nie należy to stworzyłem takie oto coś co pozwala zmienić regulamin w PA->Konfiguracja->Dodatkowe

Nowy regulamin zapisuje się w PA, a przy jego braku jest pobierany standardowy tekst rejestracji. Czyli przy pierwszym wejściu w PA zobaczycie obecny regulamin i możecie zmieniać co chcecie i wtedy po zatwierdzeniu zmian zapiszecie swój regulamin do bazy i on będzie pobierany przy rejestracji nowego użytkownika zamiast standardowego.
Jeśli mocno coś namotacie to zawsze możecie wyczyścic całe pole treści regulaminu i następnym razem zobaczycie cały standardowy regulamin,

Nadal trzeba posiadać bardzo podstawową znajomość HTMLa ale przynajmniej nie trzeba sie martwić o kodowanie ;)

Kod:
#-- [ SQL ] --
INSERT INTO `phpbb_config` VALUES('rules_text','');

#--[ OPEN ] --
admin/admin_board.php

#--[ FIND ] --
else if ( $mode == 'addons' )
{

#--[ AFTER, ADD ] --
$rules_text = '';
if($new['rules_text'])
$rules_text = $new['rules_text'];
else
{
include($phpbb_root_path . 'language/lang_' . $board_config['default_lang'] . '/lang_main.' . $phpEx);
$rules_text = $lang['Reg_agreement'];
}

#--[ FIND ] --
'L_SHOW_RULES_E' => $lang['show_rules_e'],

#--[ AFTER, ADD ] --
'L_RULES_TEXT' => $lang['rules_text'],

#--[ FIND ] --
'SHOW_RULES_NO' => (!$new['show_rules']) ? $checked : '',

#--[ AFTER, ADD ] --
'RULES_TEXT' => $rules_text,

#--[ OPEN ] --
language/lang_polish/lang_admin_board.php

#--[ FIND ] --
$lang['show_rules'] = 'Pokazuj regulamin przed rejestracją';

#--[ AFTER, ADD ] --
$lang['rules_text'] = 'Treść regulaminu';

#--[ OPEN ] --
templates/styl/admin/board_config_body_addons.tpl

#--[ FIND ] --
<tr>
<td class="row1">{L_MAX_SIG_CHARS_ADMIN_E}</td>

#-- [ BEFORE, ADD ] --
<tr><td class="row1">{L_RULES_TEXT}</td>                                                                 
<td class="row3" width="50%"><textarea name="rules_text" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" rows="10" cols="60">{RULES_TEXT}</textarea></td>
</tr>

#--[ OPEN ] --
includes/usercp_register.php

#--[ FIND ] --
function show_coppa()
{
global $userdata, $template, $lang, $phpbb_root_path, $phpEx;

#--[ REPLACE WITH ] --
function show_coppa()
{
global $userdata, $template, $lang, $phpbb_root_path, $board_config, $phpEx;
$regulamin = '';
if($board_config['rules_text'])
$regulamin = $board_config['rules_text'];
else
$regulamin = $lang['Reg_agreement'];

#-- [ FIND ]--
'AGREEMENT' => $lang['Reg_agreement'],

#-- [ REPLACE WITH ]--
'AGREEMENT' => $regulamin,


[ Komentarz dodany przez: RuseK: 29-06-2007, 23:17 ]
Zaraz wrzuce do download ;p
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
Ostatnio zmieniony przez Tommekk80 13-11-2012, 19:01, w całości zmieniany 8 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Morpheuss

Pomógł: 8 razy
Posty: 68
Wysłany: 28-06-2007, 17:28   

Najprawdopodobniej tu jest błąd:
Cytat:

#--[ OPEN ] --
language/lang_polish/lang_admin.php


powinno być:
Cytat:

#--[ OPEN ] --
language/lang_polish/lang_admin_board.php
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 28-06-2007, 17:31   

jup, racja, dzieki, poprawione
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
bakonfs

Posty: 89
Wysłany: 29-06-2007, 22:18   

bardzo fajna modyfikacja:)
 
     
Graffek

Posty: 16
Wysłany: 13-07-2007, 17:47   

Jakoś zrobiłem to co pisałeś.. i jakoś jest to co było... a to co wpisałem.. nie widać!! Co kolwiek napisze.. i dam zaakceptuj to i tak jak wchodze po raz drugi. to jest puste okienko!
 
     
Morpheuss

Pomógł: 8 razy
Posty: 68
Wysłany: 13-07-2007, 20:18   

musiałeś gdzieś popełnić błąd, modyfikacja działa poprawnie próbowałem na kilku forach :mrgreen:
 
     
Graffek

Posty: 16
Wysłany: 14-07-2007, 10:32   

morf.. to dam ci pliki. te to mi poprawisz błędy oki?
 
     
BPL

Pomógł: 52 razy
Posty: 336
Wysłany: 14-07-2007, 12:15   

a zrobiles to:

Kod:
INSERT INTO `phpbb_config` VALUES('rules_text','');
?
 
     
Graffek

Posty: 16
Wysłany: 15-07-2007, 10:16   

nie.. bo nie wiem jak.. (gdzie) ? mam to do confinga wrzucić czy jak?
 
     
Morpheuss

Pomógł: 8 razy
Posty: 68
Wysłany: 15-07-2007, 13:14   

w phpmyadmin dodajesz zapytanie:
Kod:
INSERT INTO `phpbb_config` VALUES('rules_text','');
 
     
bubzon


Pomógł: 17 razy
Posty: 164
Wysłany: 15-07-2007, 13:16   

Masz wykonać takie zapytanie w php my admin lub w innym programie który obsługuje twoją bazę danych.

Edit:
Znowu ktoś napisał przede mną :/
 
     
Graffek

Posty: 16
Wysłany: 16-07-2007, 15:01   

bubzon napisał/a:
Masz wykonać takie zapytanie w php my admin lub w innym programie który obsługuje twoją bazę danych.

Edit:
Znowu ktoś napisał przede mną :/



no dobra.. ale gdzie (mam konto na webd.pl) i mam ten panel i gdzie tam mam szukać by zrobić to zapytanie!!/
 
     
nec

Posty: 14
Wysłany: 20-07-2007, 11:40   

PA - SQL - MySQL
i wklejasz:

Kod:
INSERT INTO `phpbb_config` VALUES('rules_text','');


pamiętaj aby zmienić prefix tabel na twój ..

pozdro ;]
 
     
Jarek 11


Posty: 119
Wysłany: 04-08-2007, 15:32   

Niemogę wykonać zapytania do MySQL
wklejam to
Kod:
INSERT INTO `phpbb_config` VALUES('rules_text','');

ale nie działa nie wiem jaki mam prefox tabeli jak go mogę sprawdzić.
_________________
Nie umiesz zainstalować jakiegoś moda lub masz problem z forum pisz do mnie na pw lub na gg:960363 to ci pomogę.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
nicon


Pomógł: 359 razy
Posty: 2151
Wysłany: 04-08-2007, 16:21   

Jarek 11, wpisz w PA => MySQL zapytanie:
show tables;

Jeśli będą się zaczynać od phpbb_ to oznacza, że taki masz prefix, jeśli inny, to już sam wiesz.
_________________
Pozdrawiam, Piotr `nicon` Kowalczyk.
Pomoc poza forum tylko odpłatna.
DBA - jak sama nazwa wskazuje - jest to osoba, która dba o bazy danych.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę