phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyciski BBCode
Autor Wiadomość
przecinek



Pomógł: 272 razy
Posty: 890
Wysłany: 13-08-2004, 15:10   Przyciski BBCode

Jak zrobić, aby w moim poście pojawił się nick osoby, która akurat czyta moją wiadomość?
Użyj w miejscu, gdzie nick ma się pojawił, znacznika
Kod:
[you]
Przykład: Gość

Chcę, aby moja wiadomość była widoczna tylko dla tych, którzy napisali odpowiedź w danym temacie. Jak to zrobić?
Umieść tę wiadomość w znacznikach hide, Przykład:
Kod:
[hide]Wiadomość[/hide]
da nam coś takiego:
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

Ps. Admini będę widzieli tę wiadomość bez konieczności odpowiadania.

Jak zrobić, aby moja wiadomość była widoczna tylko dla moderatorów?
Umieć? ją między znacznikami mod. Przykład:
Kod:
[mod]tej wiadomosci zwykly user nie zobaczy[/mod]


Jak zrobić, aby tekst się przewijał w oknie?
Umieść go między znacznikami scroll. Przykład:
Kod:
[scroll]tekst przewijany[/scroll]
tekst przewijany
Ostatnio zmieniony przez przecinek 25-08-2005, 09:28, w całości zmieniany 5 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MarX


Pomógł: 26 razy
Posty: 349
Wysłany: 13-08-2004, 17:17   

przecinek, chyba moge zamieścić to na swoim forum? :>
_________________
hmmmmmmmmmm?! :F
 
     
przecinek



Pomógł: 272 razy
Posty: 890
Wysłany: 13-08-2004, 17:36   

Nie widz? przeszkód
 
     
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 21-08-2004, 20:22   Re: Przyciski BBCode

u mnie to na forum nie działa ! www.zuzelnews.com/forum oto link.. wpisuje to you w nawiasach [ ] , bez spacji i nic.. pokazuje sie you
Ostatnio zmieniony przez Piotrbaz 02-05-2010, 10:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
SIMtel


Pomógł: 60 razy
Posty: 581
Wysłany: 21-08-2004, 21:03   

Widocznie masz wyłączone BBCode.
PA--->OGÓLNE--->KONFIGURACA--->PISANIA TEMATOW--->Znajdź tam opcję Zezwól na BBCode i zaznacz Tak.
 
     
talbot

Posty: 3
Wysłany: 27-08-2004, 10:33   

czy to działa tylko na forum by Przemo ??
_________________
http://aaotracker.4player...p?userid=213575
 
     
DjDuDi


Pomógł: 27 razy
Posty: 250
Wysłany: 27-08-2004, 10:38   

do forum zwykłych lub starszych by przemo trzebadoinstalować jako moda...
_________________
Gość Zapraszam cię na moją stronę www.DjDuDi.pl
 
     
linandar


Posty: 20
Wysłany: 12-10-2004, 18:29   

Czy "mod" dotyczy wszystkich moderatorów na ca?ym forum czy tylko danego tematu a jeśli wszystkich to czy jest co? podobnego tylko działającego dla adminów? Tak aby i moderatorzy tego nie widzieli?
Ewentualnie ukrycie wiadomości przed jednym wybranym userem.
 
     
nasedo



Pomógł: 318 razy
Posty: 1895
Wysłany: 31-10-2004, 02:57   

Mam pytanie odnośnie tego :D Na moim forum ludzie zacz?li nadużywa? ukrytych wiadomości, więc zrobić się śmietnik - każdy kto chciał to przeczytać musia? co? napisać. Wyłączyłem przycisk HIDE w ustawieniach ale jak zrobić, żeby nie można było wogole robić ukrytego tekstu? (ktoś kto zapamięta? znacznik [hide] nadal może to robić a niechcę wyłącza? całego BBCODE tym userom :D
_________________
Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie 8)
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę.
 
     
przecinek



Pomógł: 272 razy
Posty: 890
Wysłany: 31-10-2004, 08:18   

w bbcode.php wywal linijk?
Kod:
$text = preg_replace("#\[hide\](.*?)\[\/hide\]#si","[hide:$uid]\\1[/hide:$uid]", $text);

Spowoduje to, że stare wiadomości się nie zmienić, a do nowych nie będzie można dodawać hide :)
 
     
VAldar 2.4


Posty: 12
Wysłany: 31-10-2004, 19:27   

a jak się nad czym? pracuje ( w podpisie ma Przemo ) jest taka skala co trzeba wpisać żeby zrobić co? takiego :?:
_________________
[i]Życie kołem sie toczy[/i[
 
     
KozzioU


Pomógł: 13 razy
Posty: 73
Wysłany: 03-11-2004, 00:32   

|||||||||| 60%

Kod:
[b][color=red]||||||[/color]||||[/b] 60%


Proste, nie? :mrgreen:
 
     
przecinek



Pomógł: 272 razy
Posty: 890
Wysłany: 03-11-2004, 10:45   

██████
 
     
arno


Pomógł: 4 razy
Posty: 137
Wysłany: 20-11-2004, 19:44   

a jak korzystać z bbcode.php w swym pliku php , to znaczy emoty wiem jak podstawic
np;
Kod:
$msg = smilies_pass($msg);
,ale takie co? jak
Kod:
 [url=] [color=]..itp.
jak :?: :?: :?:

[ Dodano: 20-11-2004, 20:21 ]
ok , już sobie poradziłem :mrgreen:
Kod:

<?
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = './';
include_once($phpbb_root_path . 'includes/bbcode.'.$phpEx);
$tpl_file = 'strona.tpl';
/*start twój kod */
$strona='STRONA TESTOWA 2';
$msg='<table width="100%"><tr><td align="center"> TEST 2
[color=red][you][/color]
 Tu masz testowy kod . :P ;) :D
 [b][you][/b]
[scroll]
[url="http://[you].myname.ath.cx"][you].myname.ath.cx[/url]
[/scroll]
[code]
[color=red][you][/color]
 Tu masz testowy kod . :P ;) :D
 [b][you][/b]
[scroll]
[url="http://[you].myname.ath.cx"][you].myname.ath.cx[/url]
[/scroll]
[/code]
 </td></tr></table><br />';
/*end twój kod */
$uid = make_bbcode_uid();
 $msg = bbencode_first_pass($msg, $uid);
 $msg = bbencode_second_pass($msg, $uid, $userdata['username']);
 $msg = make_clickable($msg);
 $msg = smilies_pass($msg);
 $msg = nl2br($msg)."<BR>";

 //url
$read = $msg ;
$read = str_replace("[url=\"", "<a href=\"", $read);
$read = str_replace("\"]", "\">", $read);
$read = str_replace("[/url]", "</a>", $read);
$msg = $read;
///url
 $template->assign_block_vars('my_page', array(
                                'STRONA' => $strona,
                                'DANE' => $msg,
));
?>

a działa to tak...
Ostatnio zmieniony przez arno 08-12-2004, 19:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
DjDuDi


Pomógł: 27 razy
Posty: 250
Wysłany: 08-12-2004, 13:06   

hmmm jak sie wpisuje takie cu?:

█ bo to pewnie jakis znaczek z klawiatury iso ktorego standardowo nie ma ?


Progress co? tam :P
██████████ 90%
_________________
Gość Zapraszam cię na moją stronę www.DjDuDi.pl
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Guru Wrocław - skuteczne pozycjonowanie stron w Google

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce