phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-12-2007, 21:02
INDEX SUBFORA (podkategorie) pionowo w widoku forum
Autor Wiadomość
gnegon

Pomógł: 5 razy
Posty: 67
Wysłany: 31-07-2007, 20:37   INDEX SUBFORA (podkategorie) pionowo w widoku forum

Witam w jakim pliku mogę zmienić by subfora zamiast wyświetlać sie poziomo jeden za drugim, wyświetlały się pionowo jeden za drugim ??
Ostatnio zmieniony przez joli 10-06-2008, 10:54, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 31-07-2007, 20:56   

W includes/functions_hierarchy.php znajdź:

Kod:
$link = '<a href="' . $wpgm . '" title="' . htmlspecialchars(strip_tags($wdesc)) . '" class="gensmall"' . $style_color . '>' . $wname . '</a>';
}

i zamień na:

Kod:
$link = '<OPTION VALUE="' . $wpgm . '">' . $wname . '</OPTION>';
    }

potem znjadź:

Kod:
'LINKS'    => $links)
i zamien na:

Kod:
'LINKS'    => '<FORM><SELECT onchange="window.location.href=this.options[this.selectedIndex].value">
            <OPTION value="#">Podforum</OPTION>' . $links . '</select></FORM>')

powinny powstac roziwjane listy pionowe
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
Ostatnio zmieniony przez joli 20-09-2009, 11:11, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
gnegon

Pomógł: 5 razy
Posty: 67
Wysłany: 31-07-2007, 21:05   

Nie chodzi mi o to, chodzi mi o wyświetlanie subfor w jakim pliku można zmienić :
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 02-08-2007, 11:04   

w functions_hierarchy.php znjadz:
Kod:
$links .= (($links != '') ? ', ' : '') . $wlast_post . $link;

i zamien na:
Kod:
$links .= (($links != '') ? '<br /> ' : '') . $wlast_post . $link;

a nazwy forow zostaw normalne, powinno to byc to.
 
     
Anzelmo

Posty: 13
Wysłany: 13-10-2007, 21:17   

A jak zrobić żeby tego odstępu nie było?
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 13-10-2007, 21:21   

usun z index_box.tpl stylu
Kod:
<br />
w urywku:
Kod:
<span class="genmed">{catrow.forumrow.FORUM_DESC}<br /></span>
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
jaco1992

Pomógł: 10 razy
Posty: 220
Wysłany: 02-10-2008, 22:12   

Ja mam pytanie co do kategori for.

Mam takie coś :
Kod:
Ogólne, Prośby o admina/Slota, Skargi,Bany,Cziterzy, PokeCenter,Problemy i pytania , Amxbans


Chcę zrobić teraz tak żeby były dwie kolumny tematów

tak jak na http://forum.kampno.pl/ .Dodawałem <br /> w nazwie for ale chcę zeby wyrównywały się fora , bo tak to wygląda jak śmietnik,nie poukładane etc.
 
     
SIWY DYM


Pomógł: 228 razy
Posty: 661
Wysłany: 02-10-2008, 22:34   

INDEX Subfora w 2-3 kolumnach
http://www.przemo.org/php...p=358215#358215
subfora kolumny
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=51059
Subfora w kolumnach
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=55301

jaco1992 na przyszłość używaj opcji SZUKAJ
_________________
Nie pomagam tym, którzy nie potrafią tego docenić.
 
     
cezarylee

Pomógł: 2 razy
Posty: 122
Wysłany: 08-04-2009, 01:22   

A ja mam pytanie jak zrobić aby subfora były od akapitu, czyli wcięte w prawo pare pixeli :) ???

Domyslam, ze moze to być gdzieś tu do wstawienia <p>

Kod:
 If (... )
$links .= (($links != '') ? '<br /> ' : '') . $wlast_post . $link;


ale nie chce mieszać nic...
 
     
Papushka

Pomógł: 1 raz
Posty: 72
Wysłany: 11-04-2009, 09:20   

też chciałbym wiedzieć jak zrobić to wcięcie, mniej więcej pokazuje na screenie jak ono ma wyglądać:




wie ktoś jak to zrobić ?
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 27-04-2009, 00:20   

@up
joli napisał/a:
usun z index_box.tpl stylu
Kod:
<br />
w urywku:
Kod:
<span class="genmed">{catrow.forumrow.FORUM_DESC}<br /></span>
odwrotność tego.
_________________
Fejs
 
     
cezarylee

Pomógł: 2 razy
Posty: 122
Wysłany: 27-04-2009, 18:49   

Ale nie o to chodzi. Ty mi pokazujesz jak skasować pustą linię, dokladnie tam gdzie czerwona strzłka. Mi chodzi o przesunięcie subfor o akapit w prawo.
 
     
patryk-88


Pomógł: 75 razy
Posty: 217
Wysłany: 27-04-2009, 18:54   

Zastosuj niełamliwą spację :)
Kod:
&nbsp;
czyli inaczeji  
Kod:
&#160;
:)
 
     
cezarylee

Pomógł: 2 razy
Posty: 122
Wysłany: 27-04-2009, 19:46   

No ok, ale gdzie to dać :P
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 28-04-2009, 11:48   

Najprościej to będzie w functions_hierarchy.php znaleźć
Kod:
            // add the links row
            if ( !empty($links) )
            {
                $template->assign_block_vars('catrow.forumrow.links', array(
                    'L_LINKS' => (empty($moderator_list) ? '' : '<br />'),
                    'LINKS'    => $links)
                );
            }

i zmienić na
Kod:
            // add the links row
            if ( !empty($links) )
            {
                $template->assign_block_vars('catrow.forumrow.links', array(
                    'L_LINKS' => "<span style='margin-left: 20px;'>", //=> (empty($moderator_list) ? '' : '<br />'),
                    'LINKS'    => $links . "</span>")
                );
            }
_________________
Fejs
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

agencja SEO Strategiczni.pl

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę