phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Powód zg?oszenia posta do adminów/modów
Autor Wiadomość
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 06-08-2007, 17:07   Powód zgłoszenia posta do adminów/modów

Modyfikacja ta pozwala na dodanie powodu zgłoszenia posta (przy zgłaszaniu, obowiązkowy) do administratorów i modów.

Kod:
#--[ SQL ]--
ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text NOT NULL;

#--[ OPEN ]--
report.php

#--[ FIND ]--
if ( !isset($HTTP_POST_VARS['confirm']) )

#--[ REPLACE WITH ]--
if (( !isset($HTTP_POST_VARS['confirm']) || (!isset($HTTP_POST_VARS['report_reason']) ) || $HTTP_POST_VARS['report_reason'] == '') && !isset($HTTP_POST_VARS['cancel']) )

#--[ FIND ]--
$sql = "UPDATE " . POSTS_TABLE . "
SET reporter_id = " . $userdata['user_id'] ."
WHERE post_id = " . $data['post_id'];

#--[ REPLACE WITH ]--
$report_reason = htmlspecialchars($HTTP_POST_VARS['report_reason']);
$sql = "UPDATE " . POSTS_TABLE . "
SET reporter_id = " . $userdata['user_id'] .",
report_reason = '" . $report_reason . "'
WHERE post_id = " . $data['post_id'];

#--[ FIND ]--
$sql = "UPDATE " . POSTS_TABLE . "
SET reporter_id = 0
WHERE post_id = " . $data['post_id'];

#--[ REPLACE WITH ]-
$sql = "UPDATE " . POSTS_TABLE . "
SET reporter_id = 0, report_reason = ''
WHERE post_id = " . $data['post_id'];

#--[ FIND IN LINE !!! ]--
t.topic_id, p.post_id,

#--[ AFTER ADD ]--
p.report_reason,

#--[ FIND IN LINE !!! ]--
t.topic_id, p.post_id,

#--[ AFTER ADD ]--
p.report_reason,

#--[ FIND ]--
'L_REPORTER' => $lang['Reporter'],

#--[ AFTER ADD ]--
'L_REPORT_REASON' => $lang['Reason'],

#--[ FIND ]--
'U_REPORTER' => $u_reporter,

#--[ AFTER ADD ]--
'U_REPORT_REASON' => $row['report_reason'],

#--[ FIND ]--
'L_REPORTER' => $lang['Reporter'],

#--[ AFTER ADD ]--
'L_REPORT_REASON' => $lang['Reason'],

#--[ FIND ]--
'REPORTER' => ($row['reporter_id'] == -1 ? $lang['Guest'] : $row['reportername']),

#--[ AFTER ADD ]--
'U_REPORT_REASON' => $row['report_reason'],

#--[ OPEN ]--
language/lang_polish/lang_main.php

#--[ FIND ]--
$lang['confirm_report_post'] = 'Czy na pewno chcesz zgłosić ten post do Moderatora i Administratora?';

#--[ REPLACE WITH ]--
$lang['confirm_report_post'] = 'Czy na pewno chcesz zgłosić ten post do Moderatora i Administratora?<br /><br />Podaj powód (obowiązkowy):<br /><textarea name="report_reason" rows="3" cols="30" class="post"></textarea>';

#--[ OPEN ]--
templates/*/report_popup_body.tpl

#--[ FIND ]--
<th class="thCornerR" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_REPORTER}&nbsp;</th>

#--[ AFTER ADD ]--
<th class="thCornerR" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_REPORT_REASON}&nbsp;</th>

#--[ FIND ]--
<!-- END no_u_reporter -->
</span></td>

#--[ AFTER ADD ]--
<td class="row1" align="center" valign="middle"><span class="genmed">{postrow.U_REPORT_REASON}</span></td>

#--[ OPEN ]--
templates/*/report_list_body.tpl

#--[ FIND ]--
<th class="thCornerR" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_REPORTER}&nbsp;</th>

#--[ AFTER ADD ]--
<th class="thCornerR" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_REPORT_REASON}&nbsp;</th>

#--[ FIND ]--
<!-- END no_u_reporter -->

#--[ AFTER ADD ]--
<td class="row1" align="center" valign="middle"><span class="genmed">{postrow.U_REPORT_REASON}</span></td>


screeny:



_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 22:09, w całości zmieniany 5 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Gatz

Pomógł: 27 razy
Posty: 356
Wysłany: 07-08-2007, 15:16   

hmmm świetny pomysł :D
Wykorzystam to :)
 
     
mari09

Pomógł: 2 razy
Posty: 53
Wysłany: 09-08-2007, 12:03   

no i takie cos w orginale powinno byc...

a niedalo by sie tego troche rozbudowac?
np:

najlepiej jak by bylo do wyboru cos w stylu:
- Niepozadana reklama
- Obraza innego uzytkownika
- Zlamanie regul sygnatury
- Niestosowny sposob wyrazania sie
- Spam
- Real-Porno
albo
- Zobacz komentarz
a w oknie nizej miejsce na niego...


i zeby nie wyskakiwaly te powiadomienia w popupie tylko tak jak np. ostrzezenia czy nieprzeczytane posty w tabeli na osobnej stronie...
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 09-08-2007, 12:14   

przeciez jak wchodzisz w http://adres_strony/report.php masz wszystkie wylistowane tez

mari09 napisał/a:
a niedalo by sie tego troche rozbudowac?

raczej trzeba by to bylo juz budowac pod konkretne strony co nie ma specjalnie sensu a poza tym mi sie nie chce ;)
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
yasiu


Pomógł: 12 razy
Posty: 206
Wysłany: 09-08-2007, 17:47   

No to ja zaliczyłem porażkę i się wyłożyłem ;)

W BMan1Blue nie chodzi mi ty, wysyłanie powiadomienia ok, ale przy odczycie wyświetla kawałeczek nowej tabelki i nic nie jest w niej wpisane, tabelka nie ma nawet nagłówka.

Jeżeli można podeślijcie tu gotowe pliki bo coś mnie nie idzie a robiłem to 4 razy ;)

DODANO

Przepraszam znalazłem swój błąd, niestety praca mnie dzisiaj wymęczyła, przepraszam i proszę o usunięcie posta.
 
     
FOXIK


Pomógł: 3 razy
Posty: 98
Wysłany: 09-11-2007, 17:55   

Nie znam się na SQL za bardzo i mam pytanie.
Czy mam wykonać takie zapytanie:

Kod:
ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text DEFAULT '';


Czy może w miejscu "DEFAULT" mam wpisać coś innego :) ?
_________________
FOXIK
 
     
$kubi


Posty: 109
Wysłany: 10-11-2007, 02:21   

Już sobie poradziłem , mozecie usunąc posta :)
Ostatnio zmieniony przez $kubi 10-11-2007, 13:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Goroman


Pomógł: 74 razy
Posty: 684
Wysłany: 10-11-2007, 04:14   

FOXIK, to możesz zrobić w phpmyadmin klikasz SQL i tam to wpisujesz "zapytanie" albo w PA
_________________
Instalacja for | Przenoszenie for
Aktualizacje for | Konwersja z innych systemów for (IPB, VB)
Łączenie for | Instalacja modyfikacji do phpBB
 
     
FOXIK


Pomógł: 3 razy
Posty: 98
Wysłany: 10-11-2007, 13:44   

Ale nie o to mi chodzi. Tylko czy mam wydać dokładnie takie zapytanie, jak jest tam podane, czy w miejsce "DEFAULT" mam coś wpisać !?
_________________
FOXIK
 
     
$kubi


Posty: 109
Wysłany: 10-11-2007, 13:47   

Masz wklepac takie zapytanie jakie jest napisane, nic nie zmieniac!
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 10-11-2007, 13:56   

starsze wersje phpmyadmina mogą nie chcieć przyjąc zapytania
Kod:
ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text DEFAULT '';

wtedy nalezy dac takie:
Kod:
ALTER TABLE phpbb_posts ADD report_reason text NOT NULL;
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
panjaqb

Posty: 2
Wysłany: 10-12-2007, 22:15   

Witam

Mam taki problem

Zobiłem wszystko niby jak jest tutaj i wysyłanie niby działa jednak kolumna powód jest pusta! ;]

Tak to wyglada

http://img91.imageshack.u...beztytuusi8.jpg

co zrobić?
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 10-12-2007, 22:39   

panjaqb, zle wyedytowales plik stylu.
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
panjaqb

Posty: 2
Wysłany: 10-12-2007, 23:42   

joli, mala zmiana nastąpiła tabele są ale puste! już nie wiem czym tam jeszcze pokręcić
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Jezdziec


Pomógł: 32 razy
Posty: 439
Wysłany: 11-12-2007, 22:24   

A jak zrobć aby powód zgłoszenia postów był nieobowiązkowy? To moze byc lepsze niż obowiązkowe zgłaszanie postów.
_________________
mamy prawo do błedu.. ale obowiązek do naprawienia go!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę