phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-12-2007, 21:08
INDEX - Usunięcie belki z cellpic1. Belka z linkiem do forum
Autor Wiadomość
kevvin!


Pomógł: 31 razy
Posty: 217
Wysłany: 06-10-2007, 13:47   INDEX - Usunięcie belki z cellpic1. Belka z linkiem do forum

Styl na forum: bLock
Wszystko jest pokazane na screenie,
Chciałbym usunąć to co zaznaczyłem czerwonym paskiem, cały ten pasek chce usunąć.
Nie mogę doszukać się,w którym pliku to jest.

I jeszcze jedno, ten napis ChillOut League (biały napis, nad tym żółtym napisem ChillOut), chciałbym aby nie był on wycentrowany, tylko żeby był po lewej stronie. W którym pliku mam to edytować?
_________________
BeCool
Ostatnio zmieniony przez joli 03-02-2008, 13:33, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
przecinek



Pomógł: 272 razy
Posty: 890
Wysłany: 06-10-2007, 13:54   

index_box.tpl chyba:)
 
     
INIM


Pomógł: 326 razy
Posty: 1652
Wysłany: 06-10-2007, 14:12   

A dokładniej to będzie to:
Kod:
<!-- BEGIN cathead -->
<tr>
    <!-- BEGIN inc -->
    <td width="46" class="{catrow.cathead.inc.INC_CLASS}"><img src="{SPACER}" width="46" height="0" /></td>
    <!-- END inc -->
    <td class="{catrow.cathead.CLASS_CAT}" width="100%" colspan="{catrow.cathead.INC_SPAN}"><span class="cattitle"><a href="{catrow.cathead.U_VIEWCAT}" class="cattitle">{catrow.cathead.CAT_TITLE}</a></span></td>
    <td class="{catrow.cathead.CLASS_ROWPIC}" colspan="3" align="right">&nbsp;</td>
</tr>
<!-- END cathead -->


...chyba :P
_________________
Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..."
 
     
kevvin!


Pomógł: 31 razy
Posty: 217
Wysłany: 06-10-2007, 14:21   

INIM napisał/a:
...chyba :P


napewno :)

A która linijka odpowiada, aby napis Tytuł Kategorii nie był <center> , tylko był po lewej stronie. Zobacz screena, podgląd, click
_________________
BeCool
Ostatnio zmieniony przez kevvin! 25-01-2008, 19:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
INIM


Pomógł: 326 razy
Posty: 1652
Wysłany: 06-10-2007, 14:58   

To 'chyba' było specjalnie :P

kevvin! napisał/a:
A która linijka odpowiada, aby napis ChillOut League nie był <center> , tylko był po lewej stronie. Zobacz screena, podgląd, click

To będzie trudniejsze. Jeśli chcesz wszystko (Nazwa kategorii, tematy, posty, ostatni post) przenieść na lewo to...:

subBlack.css - znajdź:
Kod:
/* Header cells - the black gradient backgrounds */
th    {
    color: #CC9900; font-size: 11px; font-weight : bold;
    background-color: #212121; height: 25px;
    background-image: url(images/cellpic3.gif);
}

Zamień na:
Kod:
/* Header cells - the black gradient backgrounds */
th    {
    text-align: left;
    color: #CC9900; font-size: 11px; font-weight : bold;
    background-color: #212121; height: 25px;
    background-image: url(images/cellpic3.gif);
}


...a jeśli tylko nazwa kategorii to będą większe jaja. subBlack.css - znajdź:
Kod:
/* Header cells - the black gradient backgrounds */
th    {
    color: #CC9900; font-size: 11px; font-weight : bold;
    background-color: #212121; height: 25px;
    background-image: url(images/cellpic3.gif);
}

Po tym dodaj:
Kod:
/* Header cells - the black gradient backgrounds */
.th_name_cat    {
        text-align: left;
        color: #CC9900; font-size: 11px; font-weight : bold;
        background-color: #212121; height: 25px;
        background-image: url(images/cellpic3.gif);
    }


index_box.tpl znajdź:
Kod:
<!-- BEGIN tablehead -->
<!-- BEGIN br -->
<div id="hc_{catrow.tablehead.br.CAT_ID}" style="display: ''; position: relative;">
<!-- END br -->
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
    <th colspan="{catrow.tablehead.INC_SPAN}" width="100%" nowrap="nowrap"<!-- BEGIN br --> onclick="javascript:ShowHide('hc_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc2_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc3_{catrow.tablehead.CAT_ID}');" style="cursor: pointer" title="{L_VHIDE}"<!-- END br -->>&nbsp;{catrow.tablehead.L_FORUM}&nbsp;</th>
    <th width="50" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_TOPICS}&nbsp;</th>
    <th width="50" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_POSTS}&nbsp;</th>
    <th width="150" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_LASTPOST}&nbsp;</th>
</tr>
<!-- END tablehead -->

i zamień to na:
Kod:
<!-- BEGIN tablehead -->
<!-- BEGIN br -->
<div id="hc_{catrow.tablehead.br.CAT_ID}" style="display: ''; position: relative;">
<!-- END br -->
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
    <th class="th_name_cat"width="100%" nowrap="nowrap"<!-- BEGIN br --> onclick="javascript:ShowHide('hc_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc2_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc3_{catrow.tablehead.CAT_ID}');" style="cursor: pointer" title="{L_VHIDE}"<!-- END br -->>&nbsp;{catrow.tablehead.L_FORUM}&nbsp;</th>
    <th width="50" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_TOPICS}&nbsp;</th>
    <th width="50" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_POSTS}&nbsp;</th>
    <th width="150" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_LASTPOST}&nbsp;</th>
</tr>
<!-- END tablehead -->


U mnie na forum to gra ;)
_________________
Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..."
 
     
kevvin!


Pomógł: 31 razy
Posty: 217
Wysłany: 06-10-2007, 16:07   

Dzięki, mam ostatnie pytanie, chodzi mi o zwijanie kategorii.

To zapewne ta linijka:

Kod:

<th colspan="{catrow.tablehead.INC_SPAN}" width="100%" nowrap="nowrap"<!-- BEGIN br --> onclick="javascript:ShowHide('hc_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc2_{catrow.tablehead.CAT_ID}','hc3_{catrow.tablehead.CAT_ID}');" style="cursor: pointer" title="{L_VHIDE}"<!-- END br -->>&nbsp;{catrow.tablehead.L_FORUM}&nbsp;</th>


co mam usunąć z tego kodu, żeby się nie zamykały/otwierały działy?
Jak usuwam cały kod,to wszystko się psuje :<
_________________
BeCool
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 06-10-2007, 16:29   

Kod:
onclick="javascript:ShowHide
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
kevvin!


Pomógł: 31 razy
Posty: 217
Wysłany: 06-10-2007, 16:50   

Zrobione wszystko, można zamknąć ;-)
_________________
BeCool
 
     
lublinforum

Pomógł: 2 razy
Posty: 183
Wysłany: 17-03-2009, 18:52   

A propos belek. Nie moglem znaleźć nigdzie tematu o tym, że wizualizacja się nie chce zmienić. Chodzi mi o zmianę koloru nagłówka i cały czas widzę kolor nie zmieniony. Co jest źle?

Kod:
/* Header cells - the blue and silver gradient backgrounds */
th {
color:            #009900; font-size: 11px; font-weight: bold;
background-color: #FF0000; height: 25px;
background-image:    url(images/cellpic3.gif);
}
Ostatnio zmieniony przez Woytec 19-10-2013, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 17-03-2009, 20:03   

lublinforum, jakiego nagłówka?
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
lublinforum

Pomógł: 2 razy
Posty: 183
Wysłany: 18-03-2009, 09:50   

chodzi mi o ten nałowek jak np w tym temacie na samej górze:) ten niebieski gdzie jest autor i wiadomosc
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 18-03-2009, 10:05   

A zmieniles belke na nowa? Przeciez masz caly czas te sama, to jak ma sie zmienic?
http://www.lublinforum.co...es/cellpic3.gif
masz domyslny obrazek i dopoki bedzie, nic sie nie zmieni. Usun obrazek tla z css, albo podmien na inny
A temat o tym jest, tylko nie ten, ten jest zupełnie o czymś innym.


Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q. dla stylów

* małe grafiki
* opis css
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Snajpi

Posty: 101
Wysłany: 14-07-2009, 22:15   

Mam problem ponieważ wgrałem sobie index_box z innego stylu i chce mieć te dwie pierwsze belki a tą trzecia osunąć tylko ze jak usuwam ten kod który jest podany w tym temacie to usuwa się tez ta druga belka.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 15-07-2009, 08:26   

Ten kod własnie usuwa DRUGĄ belke.
Snajpi napisał/a:
chce mieć te dwie pierwsze belki a tą trzecia osunąć tylko ze jak usuwam ten kod który jest podany w tym temacie to usuwa się tez ta druga belka.

ktora to jest TRZECIA?
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

agencja SEO Strategiczni.pl

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę