phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Zezwolenia dla SQL`a
Autor Wiadomość
DjDuDi 
Webmajster


Pomógł: 27 razy
Posty: 250
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 30-08-2004, 21:46   Zezwolenia dla SQL`a

[Opis Problemu]

Po wejściu do Panelu admina w opcje z działu SQL (na dole menu) np. do robienia kopii zapasowej bazy danych wyświetla się komunikat:
Cytat:
Nie masz dostępu do tego menu.


[Rozwiązanie]

Wejść do panelu admina, następnie na końcu Menu wejść w Zezwolenia,
- w pole wpisać cyferkę 2 (która oznacza numer ID Głównego Admina)
- lub kilka cyferek oddzielonych przecinkami np. 2,3,4 (uwaga najlepiej dostęp do SQLa dać tylko sobie i/lub naprawde zaufanej osobie) zapisać i po problemie.

[Bezpieczeństwo]

Aby inni administratorzy nie dali sobie dostępu do SQL należy zmienić nazwą pliku admin/main_admin.php (który odpowiada za zmianą zezwoleń) lub najlepiej plik usunąć (w razie konieczności zmian wgrać go ponownie)

[Koniec]
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
przecinek 



Pomógł: 272 razy
Posty: 890
Wysłany: 30-08-2004, 21:54   

ID głównego Admina może był inny niż 2
Polecam ten wątek:
http://www.przemo.org/php...opic.php?t=3149

Ps. DjDuDi, dzięki za FAQ :D :D
Ostatnio zmieniony przez przecinek 30-08-2004, 22:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
DjDuDi 
Webmajster


Pomógł: 27 razy
Posty: 250
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 30-08-2004, 22:00   

Wiedziałem że o czym? zapomne :P

ale jak na pierwszy FAQ to chyba nieźle ? :P ...
PS. id głównego admina jest chyba w 98% cyferk? 2 (słownie Dwa :P )
_________________
Gość Zapraszam cię na moją stronę www.DjDuDi.pl
 
     
robaczek007 

Posty: 45
Skąd: Szczecin
Wysłany: 10-07-2006, 11:17   

To nic nie daje u mnie postepuje tak jak piszecie i w finalizacji kiedy klikam już po wszysktim na Kopia Zapasowa otwiera mi sie okno i napis

Nie masz dostępu do tego menu.

Kliknij Tutaj żeby zobaczyć szczegóły.


Czemu?
 
     
Yankes 

Posty: 11
Wysłany: 14-08-2006, 01:08   

plikając na Użytkownicy i potem na danego usera na końcu adresu mamy ID usera
 
     
pawel_tel 

Posty: 16
Wysłany: 23-09-2006, 15:41   

To nic nie daje u mnie postepuje tak jak piszecie i w finalizacji kiedy klikam już po wszysktim na Kopia Zapasowa otwiera mi sie okno i napis

Nie masz dostępu do tego menu.

Kliknij Tutaj żeby zobaczyć szczegóły.


Czemu?
 
     
saicozis 

Posty: 3
Wysłany: 29-09-2006, 09:52   

ID głównego admina to: 2 zeby dało sie robic kopie to trzeba na chwile zmienic chmody na 777 na pliku admin/main_admin.php potem ustawic np. automatyczne kopie bazy danych i powrócić do chmod 644.
 
     
Novak 

Posty: 62
Wysłany: 25-07-2007, 03:18   

A wie ktos jak cofnac zezwolenia dla danego uzytkownika>jestesm jednym z adminow forum i przez przypadek zykly user ma dodane zezwolenie
_________________
byłeś już na naszym forum???
 
     
pecador 
nieaktywny

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-07-2007, 03:42   

tak samo jak dać?
 
 
     
Woytec 


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 25-07-2007, 10:17   

Tylko że odwrotnie :P
 
 
     
Novak 

Posty: 62
Wysłany: 26-07-2007, 21:56   

hmmm jakos nie widze takiej opcji w pa
_________________
byłeś już na naszym forum???
 
     
bubzon 
kombinator


Pomógł: 17 razy
Posty: 164
Skąd: Tuczno
Wysłany: 27-07-2007, 06:18   

Źle widzisz

Pa>> użytkownicy>>użytkownicy (klikasz na zezwolenia przy nicku iz mieniasz)
_________________
"Odejdź stąd i wychędoż się sam"
 
 
     
Woytec 


Pomógł: 2595 razy
Posty: 7659
Wysłany: 27-07-2007, 13:39   

Wymazujesz id użytkownika w: pa->sql->zezwolenia
 
 
     
Piotrek_S 

Posty: 11
Wysłany: 07-12-2008, 11:33   

Ja wciąż zmagam się z tym problemem.

Sprawdziłem swój ID. Jest domyślny - 2.
Sprawdziłem CHMODy main_admin.php - ustawiłem na 777.
Myślałem, że coś mogło być źle w tym pliku, wgrałem jeszcze raz nie modyfikowany - nie pomogło.

Przy dodawaniu zezwoleń nie wywala żadnego błędu, wszystko wygląda dobrze, jednak dalej nie mam dostępu.

Cóż począć mam? :-)
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MagicalFire 
Wyklety :(


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Skąd: cybinka
Wysłany: 07-12-2008, 11:42   

Cytat:
Adres forum: http://hexe.sitebooth.com

Kod:
Guza szukasz...?

popraw adres forum
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce