phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
23-06-2008, 13:05
Okienko widoczne dla niezarejestrowanych
Autor Wiadomość
Bogdan92 


Posty: 22
Skąd: ja mam wiedzieć?
Wysłany: 09-12-2007, 12:31   Okienko widoczne dla niezarejestrowanych

Cześć

Chciałem zrobić u siebie na forum takie coś jak jest na ajo.pl chodzi mi o to okienko:
"Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) "
Jak to zrobić? Byłbym wdzięczny za gotowy kod lub instrukcje (bardzo słabo znam się na html i w ogóle na programowaniu).

Pozdrawiam
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
baddo 


Pomógł: 17 razy
Posty: 160
Wysłany: 10-12-2007, 19:07   

Proszę bardzo:

Kod:
#
#-----[ OPEN ]----------------------------
#
includes/page_header.php
#
#-----[ FIND ]----------------------------
#
//
// Generate logged in/logged out status
//
#
#-----[ BEFORE, ADD ]--------------------
#
$zarejestruj_sie = ( !$userdata['session_logged_in'] ) ? sprintf($lang['Zarejestruj_sie'], append_sid($phpbb_root_path.'profile.'.$phpEx.'?mode=register')) : '';
#
#-----[ FIND ]---------------------------
#
'L_AUTO_LOGIN' => $lang['Log_me_in'],
#
#-----[ AFTER, ADD ]---------------------
#
'L_ZAREJESTRUJ_SIE' => $zarejestruj_sie,

#
#-----[ OPEN ]---------------------------
#
language/lang_polish/lang_main.php
#
#-----[ FIND ]---------------------------
#
$lang['Record_online_users'] = 'Najwięcej użytkowników <b>%s</b> było obecnych %s';
#
#-----[ AFTER, ADD ]---------------------
#
$lang['Zarejestruj_sie'] = 'Aby korzystać z zawarto&#182;ci forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo <a href="%1$s">TUTAJ.</a><br> Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!';

#
#-----[ OPEN ]---------------------------
#
templates/twoj_styl/overall_header.tpl
#
#-----[ FIND ]---------------------------
#
{BANNER_TOP}
#
#-----[ AFTER, ADD ]---------------------
#
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
    <div class="okienko">
        {L_ZAREJESTRUJ_SIE}
    </div>
<!-- END switch_user_logged_out -->

#
#-----[ OPEN ]---------------------------
#
templates/twoj_styl/twoj_styl.css
#
#-----[ FIND ]---------------------------
#
/* Import the fancy styles for IE only (NS4.x doesn't use the @import function) */
@import url("formIE.css");
#
#-----[ BEFORE, ADD ]---------------------
#
.okienko {
position:fixed; left:20px; top:5px;
border: 1px solid black;
padding: 5px;
background-color: white;
z-index: 400;
}


pozdr
 
     
baddo 


Pomógł: 17 razy
Posty: 160
Wysłany: 11-12-2007, 15:58   

v.2.0 (identyczna z tą z ajo.pl) tylko 1 plik do edycji :D

Kod:

#
#-----[ OPEN ]---------------------------
#
templates/twoj_styl/overall_header.tpl
#
#-----[ FIND ]---------------------------
#
</head>
#
#-----[ BEFORE, ADD ]---------------------
#
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="images/jsscripts.js"></script>
                               <style type="text/css">#topbar{
position:absolute;
border: 1px solid black;
padding: 5px;
background-color: white;
width: 620px;
visibility: hidden;
z-index: 400;
}


</style> <script type="text/javascript">
var persistclose=0 //set to 0 or 1. 1 means once the bar is manually closed, it will remain closed for browser session
var startX = 30 //set x offset of bar in pixels
var startY = 5 //set y offset of bar in pixels
var verticalpos="fromtop" //enter "fromtop" or "frombottom"

function iecompattest(){
return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}

function get_cookie(Name) {
var search = Name + "="
var returnvalue = "";
if (document.cookie.length > 0) {
offset = document.cookie.indexOf(search)
if (offset != -1) {
offset += search.length
end = document.cookie.indexOf(";", offset);
if (end == -1) end = document.cookie.length;
returnvalue=unescape(document.cookie.substring(offset, end))
}
}
return returnvalue;
}

function closebar(){
if (persistclose)
document.cookie="remainclosed=1"
document.getElementById("topbar").style.visibility="hidden"
}

function staticbar(){
barheight=document.getElementById("topbar").offsetHeight
var ns = (navigator.appName.indexOf("Netscape") != -1) || window.opera;
var d = document;
function ml(id){
var el=d.getElementById(id);
if (!persistclose || persistclose && get_cookie("remainclosed")=="")
el.style.visibility="visible"
if(d.layers)el.style=el;
el.sP=function(x,y){this.style.left=x+"px";this.style.top=y+"px";};
el.x = startX;
if (verticalpos=="fromtop")
el.y = startY;
else{
el.y = ns ? pageYOffset + innerHeight : iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight;
el.y -= startY;
}
return el;
}
window.stayTopLeft=function(){
if (verticalpos=="fromtop"){
var pY = ns ? pageYOffset : iecompattest().scrollTop;
ftlObj.y += (pY + startY - ftlObj.y)/8;
}
else{
var pY = ns ? pageYOffset + innerHeight - barheight: iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight - barheight;
ftlObj.y += (pY - startY - ftlObj.y)/8;
}
ftlObj.sP(ftlObj.x, ftlObj.y);
setTimeout("stayTopLeft()", 10);
}
ftlObj = ml("topbar");
stayTopLeft();
}

if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", staticbar, false)
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", staticbar)
else if (document.getElementById)
window.onload=staticbar
</script>
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<div id="topbar"><span class=gen><font face="verdana"><center>
Aby korzystać z zawarto&#182;ci forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo <a href="profile.php?mode=register" class="gen"><b>TUTAJ</b></a><br />ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
</center></font></span></div>
<!-- END switch_user_logged_out -->


pozdr
 
     
nieoznakowane 


Pomógł: 7 razy
Posty: 101
Wysłany: 12-12-2007, 15:41   

Działa fajnie, działa znakomicie, okineko się pojawia jest OK.... ale wybrałem wariant modyfikacji jednego pliku overall_header.tpl i po zarejestrowaniu się użytkownika pojawia się błąd na stronie,

Wiersz : 52
Znak: 1
Błąd: Wymagany jest obiekt
Kod: 0
Adres URL....nie będę tu wpisywał bo myślę że nie ma znaczenia
Jak go usunąć?
 
     
baddo 


Pomógł: 17 razy
Posty: 160
Wysłany: 12-12-2007, 16:18   

nieoznakowane napisał/a:
Działa fajnie, działa znakomicie, okineko się pojawia jest OK.... ale wybrałem wariant modyfikacji jednego pliku overall_header.tpl i po zarejestrowaniu się użytkownika pojawia się błąd na stronie,

Wiersz : 52
Znak: 1
Błąd: Wymagany jest obiekt
Kod: 0
Adres URL....nie będę tu wpisywał bo myślę że nie ma znaczenia
Jak go usunąć?


Przed chwilą zarejestrowałem użytkownika 'testowe' i nie było żadnego błędu...(btw możesz tego usera usunąć)
 
     
necik 

Posty: 104
Skąd: Lublin
Wysłany: 19-01-2008, 16:36   

Wszystko ładnie pięknie ale przydałaby się również wersja bardziej user friendly, czyli bez tekstu latającego po całym ekranie.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak wstawić taki tekst np. na samej górze forum?
 
 
     
nieoznakowane 


Pomógł: 7 razy
Posty: 101
Wysłany: 22-01-2008, 17:28   

w PA>Ogólne>Konfiguracja>Strony Głównej możesz wstawić tą informacje jako Baner w nagłówku forum(dowolny foramt HTML, nagłówek z linkami itd)....
myślę że to najprostrza metoda, bez jakichkolwiek modyfikacji plików.
Mnie interesowała właśnie "latająca" wersja.
 
     
strzelba 

Posty: 119
Wysłany: 24-01-2008, 00:13   

fajnie a jak zrobic aby sie ta ramka pokazywala na dole strony
 
     
baddo 


Pomógł: 17 razy
Posty: 160
Wysłany: 24-01-2008, 14:15   

W pliku overall_header.tpl zamień:
Kod:
var verticalpos="fromtop" //enter "fromtop" or "frombottom"

na:
Kod:
var verticalpos="frombottom" //enter "fromtop" or "frombottom"


pozdr
 
     
niems 

Posty: 79
Wysłany: 26-02-2008, 16:29   

Witam,

Wgrałem moda do siebie na forum, ale rozwalił mi cały top, więc zmieniłem w kodzie:
width: 620px; na width: 100%;
Wtedy pojawił się błąd - przesunięcie całego ogłoszenia dla niezalogowanych o ok. 1cm w prawo ( jak patrzymy na ekran).
Jak temu zaradzić ?

Chodzi o stronę www.forumsamochodowe.com
 
     
xKanGur 

Posty: 40
Wysłany: 29-02-2008, 17:39   

Panowie a da sie zmienić kolor tła ramki na czarny?
 
     
a9u9u 


Pomógł: 27 razy
Posty: 612
Wysłany: 01-03-2008, 05:58   

a u mnie dziwny problem na IE7
ramka wkomponowała się w forum :/

Bez tytułu.jpg
Plik ściągnięto 683 raz(y) 137,4 KB

_________________
#me {work: hard !important}
MOJE: [ Pagination like phpBB3 ] ; [ Info for IE users ]
 
 
     
pioreq 
Czarna lista

Posty: 26
Wysłany: 06-03-2008, 20:23   

nie wiem dlaczego ale mi nie chodzi gdzie to trzeba wkleić ?

www.bigwarez.y0.pl :x

[ Dodano: 06-03-2008, 20:30 ]
Hej dlaczego mi nie znika jak się zaloguje wstawiam taki kod
Kod:

<script language="Javascript" type="text/javascript">
#
#-----[ BEFORE, ADD ]---------------------
#
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="images/jsscripts.js"></script>
                               <style type="text/css">#topbar{
position:absolute;
border: 1px solid black;
padding: 5px;
background-color: white;
width: 620px;
visibility: hidden;
z-index: 400;
}


</style> <script type="text/javascript">
var persistclose=0 //set to 0 or 1. 1 means once the bar is manually closed, it will remain closed for browser session
var startX = 30 //set x offset of bar in pixels
var startY = 5 //set y offset of bar in pixels
var verticalpos="fromtop" //enter "fromtop" or "frombottom"

function iecompattest(){
return (document.compatMode && document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement : document.body
}

function get_cookie(Name) {
var search = Name + "="
var returnvalue = "";
if (document.cookie.length > 0) {
offset = document.cookie.indexOf(search)
if (offset != -1) {
offset += search.length
end = document.cookie.indexOf(";", offset);
if (end == -1) end = document.cookie.length;
returnvalue=unescape(document.cookie.substring(offset, end))
}
}
return returnvalue;
}

function closebar(){
if (persistclose)
document.cookie="remainclosed=1"
document.getElementById("topbar").style.visibility="hidden"
}

function staticbar(){
barheight=document.getElementById("topbar").offsetHeight
var ns = (navigator.appName.indexOf("Netscape") != -1) || window.opera;
var d = document;
function ml(id){
var el=d.getElementById(id);
if (!persistclose || persistclose && get_cookie("remainclosed")=="")
el.style.visibility="visible"
if(d.layers)el.style=el;
el.sP=function(x,y){this.style.left=x+"px";this.style.top=y+"px";};
el.x = startX;
if (verticalpos=="fromtop")
el.y = startY;
else{
el.y = ns ? pageYOffset + innerHeight : iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight;
el.y -= startY;
}
return el;
}
window.stayTopLeft=function(){
if (verticalpos=="fromtop"){
var pY = ns ? pageYOffset : iecompattest().scrollTop;
ftlObj.y += (pY + startY - ftlObj.y)/8;
}
else{
var pY = ns ? pageYOffset + innerHeight - barheight: iecompattest().scrollTop + iecompattest().clientHeight - barheight;
ftlObj.y += (pY - startY - ftlObj.y)/8;
}
ftlObj.sP(ftlObj.x, ftlObj.y);
setTimeout("stayTopLeft()", 10);
}
ftlObj = ml("topbar");
stayTopLeft();
}

if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", staticbar, false)
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", staticbar)
else if (document.getElementById)
window.onload=staticbar
</script>
<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
<div id="topbar"><span class=gen><font face="verdana"><center>
<span style='color:black'><b><blink>Aby korzystać z zawartosci forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo <a href="profile.php?mode=register" class="gen"><b>TUTAJ</b></a><br />t<u>en aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)</u></blink></b></span>
</center></font></span></div>
<!-- END switch_user_logged_in -->
:mrgreen:

A czy go trzeba wkleic do jakiego innego pliku czy może być jako banner ? Mi się jak zaloguje to nie znika <smutnY>
 
     
kev21 
włuczykij


Posty: 21
Wysłany: 15-04-2008, 11:36   

Fajny bajer :)
dodam tylko ze w tym trzeba to dodac przed pierwszym kodem
Kod:
//
// Generate logged in/logged out status
//
bo takowy kod w tym pliku wystepuje kilka razy
_________________
życie choć piękne tak kruche jest :)
http://images29.fotosik.pl/48/59f27b0653cdada2.jpg
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
mateusz2813 

Posty: 8
Wysłany: 18-05-2008, 18:32   

a jak zrobić by okienko mozna było zamknąć?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce