phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-12-2007, 21:04
T?O - Gradient bodyline - na dole i górze strony
Autor Wiadomość
sepsic

Posty: 29
Wysłany: 12-12-2007, 13:47   TŁO - Gradient bodyline - na dole i górze strony

Jak zrobić podwójne tło w bodyline ?

Overall_header wczytuje klasę z css bodyline, ale mi zależy aby mieć gradient zarówno na dole i górze strony.


Proszę o sugestię i pomoc w rozwiązaniu tego problemu z góry dziękuję.


Ps. Dziękuję wszystkim pomagającym na tym forum, dzięki wam moje forum wygląda coraz lepiej, ale jeszcze daleko mu do doskonałości.
Ostatnio zmieniony przez joli 06-02-2008, 13:01, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 12-12-2007, 18:18   

chcesz mieć gradient na całej stronie?

możez troche jaśniej?
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
sepsic

Posty: 29
Wysłany: 12-12-2007, 20:56   

Dobrze już pokazuję...

przyklad.jpg
Plik ściągnięto 433 raz(y) 56 KB

 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 12-12-2007, 21:25   

Tak to tylko w erze. Nie ma takiej opcji. Mozesz jedynie pokombinowac z plikiem graficznym, aby przechodzil w nim gradient tak, by po powtorzeniu tla pasowaly do siebie.
To jest jedna tabela, a tlo dla jednej tabeli moze byc jedno.
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
sepsic

Posty: 29
Wysłany: 13-12-2007, 02:32   

A gdyby tak zagnieździć tam drugą tabelę na dole ?
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 13-12-2007, 09:06   

mozesz zrobic dolny gradient w stopce i tylko tyle
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 13-12-2007, 19:13   

albo po prostu zrób jeden plik o odpowiedniej wysokości (ok 2000px), bo przecierz forum ma stałą "wysokość" ;)
tylko jak będziesz dodatał nowe forum albo kategorię albo powiększał Shoutbox to musisz powiększyć obrazek żeby ładnie było :P
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 13-12-2007, 19:51   

koziolek, A w tematach? A w krotkich stronach? (logowanie, itp), w kazdej podstronie ejst inna "wysokosc" :D

Ja juz kiedys niezle nad tym glowkowalam. Najlepsze co wychodzi, to plik z gradintem w gore i w dol, powtarzajacy sie.
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 13-12-2007, 21:14   

o lol :shock: wiedziałem że mi coś nie pasuje tylko nie wiedziałem co :P no tak masz racje, aleeee...


...nie ma rzeczy nie możliwych ;]
można zrobić tak: mamy fragment kodu:
Kod:
<!-- END forum_thin -->
<a name="top"></a>{ROTATE_BANNER_1}
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="7" border="0" align="center">
   <tr>
      <td class="bodyline">
      {FORUM_WARNINGS}
teraz musimy dodać tabeli jakąś klase (class) np. glownatableka i w pliku css stylu dopisać:
Kod:
.glownatabelka {
      background: url(gorny_gradient.jpg) repeat-x top;
}
a do .bodyline dodać/zamienić:
Kod:
      background: url(dolny_gradient.jpg) repeat-x bottom;


ha! ha! da się :)
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 13-12-2007, 21:39   

hmm, jakos tylko to nei dziala...

To znaczy, owszem, ja jzu tak probowalam. Efekt gradientu, owszem, tylko caly czas posrodku, mimo kolorow tabel #000000 jest pusto, o:

gradient.jpg
Plik ściągnięto 439 raz(y) 211,61 KB

_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
Ostatnio zmieniony przez joli 13-12-2007, 21:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
sepsic

Posty: 29
Wysłany: 13-12-2007, 21:44   

W którym miejscu mamy wywołać klasę glownatableka ?
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 13-12-2007, 21:48   

<a name="top"></a>{ROTATE_BANNER_1}
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="7" border="0" align="center" class="
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
sepsic

Posty: 29
Wysłany: 13-12-2007, 23:17   

Nie wywołuje mi tej zdefiniowanej klasy z css ;/
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 13-12-2007, 23:25   

Ja zrobilam tak:
w overall_header.tpl:
Kod:
<a name="top"></a>{ROTATE_BANNER_1}
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="7" border="0" align="center" class="topbcg">


a w css:

Kod:
.bodyline {  background: url(images/botbcg.jpg) repeat-x bottom; border: 1px #98AAB1 solid; }
.topbcg { background-color: #000000; background: url(images/topbcg.jpg) repeat-x top;
}


i dwa pliki tla w subSilver/images/

[ Dodano: 13-12-2007, 23:25 ]
Ale, jak widac na screenie, nei zalatwilo to koloru srodka

topbcg.jpg
Plik ściągnięto 22496 raz(y) 410 Bajtów

_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
sepsic

Posty: 29
Wysłany: 13-12-2007, 23:28   

Działa działa działa !!!!!!!!!!!




Koziołek..... jesteś moim mentorem ;-)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

• Zamów reklamę