phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Forum Integrated News Delivery
Autor Wiadomość
baddo


Pomógł: 17 razy
Posty: 160
Wysłany: 30-12-2007, 21:20   Forum Integrated News Delivery

Witam!

Zmodyfikowałem skrypt FIND dla własnych potrzeb, dostosowując go do obsługi ISO-8859-2. Z początku miał być to skrypt dostępny wyłącznie na moim forum, lecz z powodu dużego zainteresowania zdecydowałem się go opublikować. Jednak nie za darmo :P Do skryptu został dodany link reklamujący moje forum, który wygląda następująco:



Link ten nie może zostać usunięty! Jeżeli nie zgadzasz się na taką formę reklamy - nie ściągaj moda.

A teraz na temat samego moda. Pobiera on newsy z kanałów RSS, atom i xml i umieszcza na forum jako posty (tak jak RSS2POST w MyBB). W skrypcie można oczywiście wybrać użytkownika, na konto którego będą zliczane posty. Można go również uruchomić jako zadanie CRONa, dzięki czemu nie trzeba będzie klikać w "Pobierz newsy".

Najważniejsze skrypt działa wyłącznie na serwerach obsługujących cURL lub fopen

Mam nadzieję, że skrypt Wam się przyda.

W przypadku jakichkolwiek problemów podawajcie również adres źródła newsów.

pozdr
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
lukas_sa

Posty: 3
Wysłany: 22-02-2008, 19:06   

mam zainstalowanego tego modzika. Niestety wystąpił błąd. nie mogę wybrać forum, do którego będą zrzucane newsy. W modyfikacji którego pliku popełniłem błąd? Nie chcę przekopywać wszystkich linijek, po prostu który kod odpowiada za wybór forum?
 
     
baddo


Pomógł: 17 razy
Posty: 160
Wysłany: 25-02-2008, 16:17   

Sprawdź, czy masz odpowiednio zmodyfikowany plik includes/constants.php. Podaj też komunikat błędu :)
 
     
mariuszmarczyk


Posty: 9
Wysłany: 27-02-2008, 00:03   

Świetny mod - dziękuję.

Mam problem z kodowaniem. Mimo ustawienia 8859-1 jak zalecałeś (strona ma 8859-2) mam brak polskich znaczków w postach.
Newsy pobieram z onet.pl więc może tam coś jest źle?

Sprawa rozwiązana - onet do chrzanu :(
 
     
maarcin

Pomógł: 2 razy
Posty: 39
Wysłany: 11-03-2008, 15:17   

Zainstalowałem tego moda i jak wchodzę w PA ==> Newsfeeds to otwiera mi indeks administracji

[ Dodano: 11-03-2008, 19:34 ]
Nikt nie potrafi mi pomóc?
 
     
mariuszmarczyk


Posty: 9
Wysłany: 12-03-2008, 00:54   

Sprawdź instalację - u mnie bez problemu zadziałało.
 
     
maarcin

Pomógł: 2 razy
Posty: 39
Wysłany: 12-03-2008, 16:04   

Zrobiłem wszystko od nowa i dalej nie działa ;(

[ Dodano: 14-03-2008, 17:29 ]
Zainstalowałem na podstawowym subsilver i dalej to samo więc to nie jest wina stylu.
 
     
Glatek

Pomógł: 1 raz
Posty: 62
Wysłany: 15-03-2008, 01:35   

Znajdź w modules_data.php
Kod:
    'Users' => array(
        'Users' => array("admin_users_list.$phpEx", 12),


i zamień na to:

Kod:
    'Newsfeeds' => array(
          'Newsfeeds' => array("admin_newsfeeds.$phpEx", 885),
        'Newsfeeds sources' => array("admin_newsfeed_sources.$phpEx", 886),
        ),
    'Users' => array(
        'Users' => array("admin_users_list.$phpEx", 12),
 
     
BrinX


Posty: 25
Wysłany: 16-03-2008, 07:50   

próbowałem już kilka feedów i dostaje wynik

Kod:

Completed: successfully:
None


Completed: with problems:
http://www.pw.edu.pl/rss/feed/rss
 
     
maarcin

Pomógł: 2 razy
Posty: 39
Wysłany: 16-03-2008, 08:58   

Glatek, dzięki :)

BrinX, mam tak samo.
 
     
BrinX


Posty: 25
Wysłany: 16-03-2008, 09:53   

pragnę dodać , ze oczywiście żadne posty nie są dodawane
 
     
maarcin

Pomógł: 2 razy
Posty: 39
Wysłany: 21-03-2008, 10:31   

działa komuś ten mod? U mnie nadal nic nie dodaje :(
 
     
wopio

Posty: 11
Wysłany: 21-03-2008, 16:41   

hmm www.lzsosa.cba.pl u mnie sa dodawane fora ale nic sie nie dzieje nie mam na stronie glownej linku z "rss" o co chodzi
 
     
Gomek_222


Posty: 3
Wysłany: 22-03-2008, 10:43   

Witam serdecznie.
U mnie dodaje jednak nadal mam polskie krzaczki.
baddo, może mógłbyś pomyśleć nad kodowaniem do IS0-8859-2 ?
Pozdrawiam Tomek.
P.S Wszystko ładnie działa tylko te kodowanie...
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Fargariel

Posty: 73
Wysłany: 23-03-2008, 13:47   

milo.by.bylo.gdyby.chodzilo...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę