phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Losowy cytat z bash.org.pl w treści posta [Ajax]
Autor Wiadomość
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 10-01-2008, 22:19   Losowy cytat z bash.org.pl w treści posta [Ajax]

Taki sobie mod skleciłem, pobiera on losowy cytat ze strony bash.org.pl i wkleja do treści posta, zaś poniżej znajduje się link który powoduje pobranie kolejnego cytatu bez potrzeby odświeżania strony!

Instrukcje proszę otwierać w Wordpadzie bo w Notatniku pewnie się pozlewa ;)

Konfiguracji jako takiej nie ma, aczkolwiek należy podać ID usera który będzie uprawniony do użycia tagu
Kod:
[bash]
w treści posta (UWAGA - nie należy wstawiać nic poza tym, ma być samo [bash]).

Robi się to w tej linijce (patrz instrukcja.txt)
Kod:
if($message == "[bash]" && $poster_id == 2) //wstaw id usera ktorego [bash] bedzie zmieniany na kod


Mod w akcji: http://www.sadistic.pl/lo...-basha-vt22.htm

Mod wymaga odblokowanej funkcji allow_url_open na serwerze (prawdopodobnie nie będzie działać na darmowych kontach)

pliki bash_random.php oraz advajax.js należy wgrać do głównego katalogu forum.
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
m@rcin...

Pomógł: 11 razy
Posty: 213
Wysłany: 12-01-2008, 14:30   

Tylko jest problem z kodowaniem, np
Kod:
 <ktos> przyszĹ&#65533;a dzisiaj jakaĹ&#65533; kobita wkurzona bo nie mamy bezprzewodowych zasilaczy
<ja> czego?
<ktos> tak wĹ&#65533;aĹ&#65533;nie spytaĹ&#65533;em
<ktos> moĹźe chce zasilacz do bezprzewodowego routera czy co?
<ktos> a ona ze nie nie, czytaĹ&#65533;am na waszej stronie o tym, chcÄ&#65533; go chcÄ&#65533; go
<ktos> wkurzyĹ&#65533;a siÄ&#65533; kiedy jej powiedziaĹ&#65533;em Ĺźe taka technologia nie istnieje
<ja> heh
<ktos> prĂłbowaĹ&#65533;em byÄ&#65533; miĹ&#65533;y, ale doprowadziĹ&#65533;a mnie do tego, Ĺźe powiedziaĹ&#65533;em â&#65533;&#65533;proszÄ&#65533; wrĂłciÄ&#65533; za 30 latâ&#65533;&#65533;
<ktos> â&#65533;&#65533;zdobÄ&#65533;dziemy tajne pozytronowe osĹ&#65533;ony defleksyjne i bezprzewodowe zasilacze stanÄ&#65533; siÄ&#65533; rzeczywistoĹ&#65533;ciÄ&#65533;â&#65533;&#65533;
<ja> tyle zachodu Ĺźeby byÄ&#65533; dupkiem wobec biednej kobiety
<ktos> to ona rzuciĹ&#65533;a mi w twarz Ĺźe chce siÄ&#65533; widzieÄ&#65533; z kierownikiem
<ktos> powiedziaĹ&#65533;em jej Ĺźe wĹ&#65533;aĹ&#65533;nie siÄ&#65533; teleportowaĹ&#65533; na zebranie firmowe do Tokyo


Demo: http://dream.czyzowianka....22,19.htm#10109
Ostatnio zmieniony przez m@rcin... 12-01-2008, 14:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 12-01-2008, 14:42   

przed, czy po kliknieciu na link pokaż następny losowy cytat ?
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
m@rcin...

Pomógł: 11 razy
Posty: 213
Wysłany: 12-01-2008, 14:48   

po kliknięciu pokaż następny losowy cytat
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 12-01-2008, 15:04   

podmien sobie plik bash_random.php na ten ktory jest w zalaczniku, on przerobi kodowanie na latin2
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
m@rcin...

Pomógł: 11 razy
Posty: 213
Wysłany: 12-01-2008, 15:11   

chodzi pięknie :)
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 12-01-2008, 19:40   

ciekawy mod

Centurion, a moze proponuję bys przerobil mod w sb gdzie mod Robocik (od Ruska) automatycznie wstawia bash tak jak "powiedz dowcip" ?
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 13-07-2008, 18:43   

They2 napisał/a:
moze proponuję bys przerobil mod w sb gdzie mod Robocik (od Ruska) automatycznie wstawia bash tak jak "powiedz dowcip" ?
najnowsza beta Robocika ma system pluginów i pozwoliłem sobie troche zmodyfikować kod Centuriona i przerobić na plugin ;)
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Lobezzz


Pomógł: 9 razy
Posty: 232
Wysłany: 14-09-2009, 09:39   

a daloby rade zeby zamiast basha wyswietlało losowo obrazek z Garfieldem? np stad: http://www.ekonomisci.tanihosting.com/garfield/ ?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę