phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Zmiana j?zyka forum dla go?ci i zarejestrowanych
Autor Wiadomość
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 28-02-2008, 22:45   Zmiana języka forum dla gości i zarejestrowanych

Zmiana języka forum dla gości i zarejestrowanych


Ten mod pozwala gościom, a także zarejestrowanym użytkownikom, przeładować dowolną stronę z angielskimi/polskimi langami - przydatne jeżeli mamy forum dwujęzyczne.


Demo: http://jersey.info.pl/forum

Instrukcja:

Kod:
#-- [ OPEN ] --
common.php

#-- [ FIND ] --
$db->sql_freeresult($result);

#-- [ AFTER, ADD ] --
if(isset( $HTTP_POST_VARS['lng'] ))
{
if($HTTP_POST_VARS['lng'] == 'en')
{
@setcookie('lng', 'en', (CR_TIME + 86400*30), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
$HTTP_COOKIE_VARS['lng'] = 'en';
}
else
{
@setcookie('lng', 'pl', (CR_TIME + 86400*30), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
$HTTP_COOKIE_VARS['lng'] = 'pl';
}
}

#-- [ OPEN ] --
includes/functions.php

#-- [ FIND ] --
if ( !empty($userdata['user_dateformat']) )

#-- [ BEFORE, ADD ] --
if(isset( $HTTP_COOKIE_VARS['lng'] ))
{
if($HTTP_COOKIE_VARS['lng'] == 'en')
$board_config['default_lang'] = 'english';
else
$board_config['default_lang'] = 'polish';
}

#-- [ OPEN ] --
includes/page_header.php

#-- [ FIND ] --
$template->assign_vars(array(

#-- [ BEFORE, ADD ] --
$en_sel = $pl_sel = '';

if(isset( $HTTP_COOKIE_VARS['lng'] ))
{
if($HTTP_COOKIE_VARS['lng'] == 'en')
$en_sel = ' selected';
else
$pl_sel = ' selected';
}
else
{
if($userdata['session_logged_in'])
{
if($userdata['user_lang'] == "english")
$en_sel = ' selected';
else
$pl_sel = ' selected';
}
else
$pl_sel = ' selected';
}

#-- [ FIND ] --
'COOKIE_SECURE' => $board_config['cookie_secure'],

#-- [ AFTER, ADD ] --
'EN_SEL' => $en_sel,
'PL_SEL' => $pl_sel,

#-- [ OPEN ] --
templates/*/overall_header.tpl

#-- [ FIND ] --
<!-- END switch_enable_board_msg -->

#-- [ AFTER, ADD ] --
<div align="left">Choose language: <form action="" name="lngs" method="post"><select name="lng" onchange="this.form.submit();"><option value="pl"{PL_SEL}>Polski</option><option value="en"{EN_SEL}>English</option>
</select></form></div><br>
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
Ostatnio zmieniony przez Tommekk80 13-11-2012, 19:02, w całości zmieniany 5 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
evilmc


Posty: 289
Wysłany: 29-02-2008, 23:36   

please english translate this mod.
_________________
Looptroop - Bandit Queen
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 01-03-2008, 09:58   

evilmc, this mod allow guests and logged users select language, then page reload and display in selected language ;)

it is helpful if you have two-languages forum

i'm not good in english, sorry for mistakes :-|
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
krzychunh86

Pomógł: 1 raz
Posty: 11
Wysłany: 10-04-2008, 23:29   

ta modyfikacja nie działa sprawnie przy zmianie języka na angielski zmienia na angielski ale gdy chcemy przeglądać forum to automatycznie przywraca na polski. Pozatym z angielskiego nie powrócimy do polskiego jedynie zmieni się na polski takim sposobem jak opisalem w zdaniu wyżej

[ Dodano: 11-04-2008, 00:05 ]
Centurion napisał/a:

Kod:
#-- [ OPEN ] --
common.php

#-- [ FIND ] --
$db->sql_freeresult($result);

#-- [ AFTER, ADD ] --
if(isset( $HTTP_POST_VARS['lng'] ))
{
@setcookie('lng', 'en', (CR_TIME + 86400*30), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
$HTTP_COOKIE_VARS['lng'] = 'en';
}
else
{
@setcookie('lng', 'pl', (CR_TIME + 86400*30), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
$HTTP_COOKIE_VARS['lng'] = 'pl';
}
}


wyskakuje error przez znacznik } po co x2 ???? wystarzy jeden
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 11-04-2008, 10:05   

był błąd w tym fragmencie, nie wiem czemu brakowało jednej linijki, powinno to wyglądać tak:
Kod:

if(isset( $HTTP_POST_VARS['lng'] ))
{
if($HTTP_POST_VARS['lng'] == 'en')
{
@setcookie('lng', 'en', (CR_TIME + 86400*30), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
$HTTP_COOKIE_VARS['lng'] = 'en';
}
else
{
@setcookie('lng', 'pl', (CR_TIME + 86400*30), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
$HTTP_COOKIE_VARS['lng'] = 'pl';
}
}
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
krzychunh86

Pomógł: 1 raz
Posty: 11
Wysłany: 11-04-2008, 11:54   

wszystko chodzi pięknie ;) duże piwo dla Ciebie ;]
 
     
slevin


Pomógł: 6 razy
Posty: 118
Wysłany: 19-06-2008, 17:11   

mam pytanie;

jak zrobic takie cos jak na stronie glowenej przema o zmianie jezyka przez jedno klikniecie? ale dokladnie tak jak on to mo

[ Dodano: 22-06-2008, 19:31 ]
Przepraszam ze pisze posta pod potem (licze sie z tym ze dostane ostrzezenie za to)
ale bardzo mi zalezy aby ktos madry to przeczytal...

na stronie głownej phpBB2 by przemo ( http://www.przemo.org/phpBB2/ )

jest taki tekst " English " klikajac na niego forum zmienia jezyk.. klikajac na " Polski " zmienia spowrotem na Polski... lecz kopiujac adres odnosnika mam tylko takie cos " index.php?language=english " (lecz gry taki dopisek ustawie u siebie na forum to nadal jest po Polsku wszystko ) wie ktos jaki dopisek po " .php " zmieni jezyk? (mam ten dodaten z tego tematu ale to nie do konca spelnia tego co chce osiagna)

pytanie:
czy gdy forum ustawiony ma jezyk Polski to czy linkiem http:// mozna właczyc jezyk angielski?? czy jest jakas modyfikacja na to?

spedzilem naprawde sporo czasu na forum i nie raz klikalem na "szukaj" lecz frazy ktore wpisywalem nie potrafily opisac tego...

prosze o pomoc...
 
     
dereker

Posty: 17
Wysłany: 21-12-2008, 12:32   Re: Zmiana języka forum dla gości i zarejestrowanych

Centurion napisał/a:

#-- [ AFTER, ADD ] --
<div align="left">Choose language: <form action="" name="lngs" method="post"><select name="lng" onchange="this.form.submit();"><option value="pl"{PL_SEL}>Polski</option><option value="en"{EN_SEL}>English</option>
</select></form></div><br>[/code]


Czy jest możliwość by zamiast wyboru języka z listy, użytkownik klikał w obrazek(flagi narodowe). [WIEM ZE JEST ;p]

Proszę by ktoś z WebHakerów :twisted: przerobił ten KOD.
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 21-12-2008, 13:19   

dereker napisał/a:
Czy jest możliwość by zamiast wyboru języka z listy, użytkownik klikał w obrazek(flagi narodowe). [WIEM ZE JEST ;p]
Prosze bardzo ;)
Kod:
#-- [ OPEN ] --
common.php

#-- [ FIND ] --
$db->sql_freeresult($result);

#-- [ AFTER, ADD ] --
if(isset( $HTTP_GET_VARS['lng'] ))
{
if($HTTP_GET_VARS['lng'] == 'en')
{
@setcookie('lng', 'en', (CR_TIME + 86400*30), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
$HTTP_COOKIE_VARS['lng'] = 'en';
}
else
{
@setcookie('lng', 'pl', (CR_TIME + 86400*30), $board_config['cookie_path'], $board_config['cookie_domain'], $board_config['cookie_secure']);
$HTTP_COOKIE_VARS['lng'] = 'pl';
}
}

#-- [ OPEN ] --
includes/functions.php

#-- [ FIND ] --
if ( !empty($userdata['user_dateformat']) )

#-- [ BEFORE, ADD ] --
if(isset( $HTTP_COOKIE_VARS['lng'] ))
{
if($HTTP_COOKIE_VARS['lng'] == 'en')
$board_config['default_lang'] = 'english';
else
$board_config['default_lang'] = 'polish';
}

#-- [ OPEN ] --
includes/page_header.php

#-- [ FIND ] --
$template->assign_vars(array(

#-- [ BEFORE, ADD ] --

$lng_url = $HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF'] . ( !empty($HTTP_SERVER_VARS['QUERY_STRING']) ? '?' . $HTTP_SERVER_VARS['QUERY_STRING'] . '&' : '?' );

#-- [ FIND ] --
'COOKIE_SECURE' => $board_config['cookie_secure'],

#-- [ AFTER, ADD ] --
'LNG_URL' => $lng_url,

#-- [ OPEN ] --
templates/*/overall_header.tpl

#-- [ FIND ] --
<!-- END switch_enable_board_msg -->

#-- [ AFTER, ADD ] --
<div align="left">Choose language: <a href="{LNG_URL}lng=pl">Polski</a> | <a href="{LNG_URL}lng=en">English</a></div><br>
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
alexia

Posty: 388
Wysłany: 25-03-2009, 19:42   

dlaczego na www.grafart.org - zainstalowałem moda ...
Dlaczego na moim forum jak wybieram ENGLISH strona mi się odświeża i z powrotem wraca w menu na POLSKI i nic nie zostaje tłumaczone na angielski ?? ;/

[ Dodano: 25-03-2009, 20:17 ]
http://www.sendspace.com/file/bvjkmy - to są jak coś moje pliki te 4 które edytowałem ...
 
     
KLU


Pomógł: 5 razy
Posty: 83
Wysłany: 03-04-2009, 14:27   

Mam dziwny problem... Chodzi o Beermoda. Po przeładowaniu forum w języku angielskim, ale bez logowania (gość) wszystko jest OK, ale po zalogowaniu nie działają angielskie langi dla Beermoda :/ Dalej są po polsku, mimo ustawionego jez. angielskiego.

Gość widzi np. Our users have posted a total of 82838 articles, topics 9941, put 406 beers
A po zalogowaniu: Our users have posted a total of 82838 articles, topics 9941, postawili 406 piw

Login: Test
Hasło: testo4d

Można sprawdzić ;)

Ktoś pomoże?
 
     
wladeczek
zbanowany

Posty: 26
Wysłany: 23-06-2009, 12:07   

wgralem to i mam chcialem przetestowac czy dziala dziala z pl na an ale z an na pl nie moge przywrocic pomocy
 
     
bielak_uk

Pomógł: 1 raz
Posty: 37
Wysłany: 16-11-2009, 10:19   

Zainstalowalem ten mod do wyboru jezykow, i jako gosc jak chce zmienic jezyk na ang. wyskakuje biala strona cos jakby z index.php bylo nie tak, a gdy wpisze www.apple4u.pl/login.php juz widzi mi strone ponownie i w ang.
Jako zarejestrowany i zalogowany moge wybierac yezyki dowoli i nic sie nie dzieje, wszystko dziala, cos tu jednak jest nie tak...

Jest to dla mnie powazny problem gdyz zaczeli sie rejestrowac ludzie z innych krajow i z takim problemem moge ich zniechcecic do powrotu na strone. Prosze o pomoc. !
 
     
Kamil_Silver

Pomógł: 4 razy
Posty: 119
Wysłany: 11-12-2009, 20:51   

modyfikacja dziala bez bledow :)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
NineX



Pomógł: 546 razy
Posty: 1981
Wysłany: 20-12-2009, 12:38   

Nie działa modyfikacja. Klikając na english nie zmienia się język :(
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę