phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Statystyki z PA na stronie głównej.
Autor Wiadomość
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 16-04-2008, 21:49   Statystyki z PA na stronie głównej.

Bry, chciałbym zaprezentować wszem i wobec mój mały modzik, który może komuś się przyda i który zrobiłem na własne potrzeby. :P

Co mod robi? Ano na stronie głównej wyświetla ilość użytkowników/postów/tematów dziennie. To samo co widzi tylko admin w PA.

Wszystko działa, mogę sobie dać za to rękę uciąć :P

Licencja free.

Kod:

##############################################################
## Nazwa: Statystyki z PA na stronie głównej
## Autor: Seraphe <seraphe@interia.pl>
## Do wersji phpBB by przemo v. 1.12.6
## Opis: Modyfikacja dodająca na stronę główną statystyki z Panelu Admina
## Wersja: 1.1
## Poziom instalacji: łatwy
## Czas instalacji: 2 minut
## Piliki do edycji:
## index.php
## Twój_styl/index_body.tpl
##############################################################
## Przed instalacją wykonać kopie zapasowe plików.
##############################################################

#
#-----[ OTWÓRZ ]------------------------------------------
#
index.php

#
#-----[ ZNAJDŹ ]------------------------------------------
#
'U_WARNINGS' => '<a href="' . append_sid("warnings.$phpEx") . '" class="gensmall">' . $lang['Warnings'] . '</a>',)
        );
    }

#
#-----[ DODAJ PO ]-----------------------------------------
#

//
    // Get forum statistics
    //
    $start_date = create_date($board_config['default_dateformat'], $board_config['board_startdate'], $board_config['board_timezone']);

    $boarddays = ( CR_TIME - $board_config['board_startdate'] ) / 86400;

    $posts_per_day = sprintf("%.2f", $total_posts / $boarddays);
    $topics_per_day = sprintf("%.2f", $total_topics / $boarddays);
    $users_per_day = sprintf("%.2f", $total_users / $boarddays);

#
#-----[ ZNAJDŹ ]-------------------------------------
#

        'L_VIEW_DETAILED' => $lang['l_whoisonline'])

#
#-----[ ZAMIEŃ NA ]---------------------------------
#

    'L_VIEW_DETAILED' => $lang['l_whoisonline'],
        'L_POSTS_PER_DAY' => ("Postów dziennie: "),
        'POSTS_PER_DAY' => $posts_per_day,
        'L_TOPICS_PER_DAY' => "tematów: ",
        'TOPICS_PER_DAY' => $topics_per_day,
        'L_USERS_PER_DAY' => "użytkowików: ",
        'USERS_PER_DAY' => $users_per_day)

#
#----[ OTWÓRZ ]
#

Twój_styl/index_body.tpl

#
#-----[ ZNAJDŹ ]
#
           <span class="gensmall">{TOTAL_POSTS}<br />{TOTAL_USERS}<br />{NEWEST_USER}{COUNTER}</span></td>
      </tr>

#
#----- [ DODAJ PO ]
#

     <tr>
         <td class="row1" {ONMOUSE_COLORS}align="left">
            <span class="gensmall"><b>Statystyki:</b>
        {L_POSTS_PER_DAY}<b>{POSTS_PER_DAY}</b>, {L_TOPICS_PER_DAY}<b>{TOPICS_PER_DAY}</b>, {L_USERS_PER_DAY}<b>{USERS_PER_DAY}</b></span>
    </td>
      </tr>

#
#--- [Zapisz wszystkie pliki]
#



Ha, jest i instrukcja z prawdziwego zdarzenia ;p
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
Ostatnio zmieniony przez Boltex 20-08-2010, 22:21, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 16-04-2008, 22:24   

Seraphe,
Kod:
    $total_posts = get_db_stat('postcount');
    $total_users = get_db_stat('usercount');
    $total_topics = get_db_stat('topiccount');

Po cholerę drugi raz, skoro ten kod jest już w tym pliku w okolicach linii 585-590?
Wywal ten fragment wyżej, jest zbędny.
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 17-04-2008, 13:57   

RuseK napisał/a:
Po cholerę drugi raz, skoro ten kod jest już w tym pliku w okolicach linii 585-590?
Wywal ten fragment wyżej, jest zbędny.


Nie wiedziałem, że jest on wyżej, myślałem, że trzeba ponownie definiować zmienne.

Poprawione.

[ Dodano: 17-04-2008, 14:32 ]
Przy okazji zapytam, czy wie ktoś może który rekord w bazie odpowiada za datę startu forum?
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
Piotrbaz


Pomógł: 13 razy
Posty: 187
Wysłany: 14-06-2008, 23:09   

mógłby ktoś pokazać sposób jak wstawić te staty z PA do statistics.php ??

próbowałem, ale za każdym razem cos sie wali :oops:
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 23-09-2008, 12:56   

przepraszam ma ktoś demo tego ??
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 23-09-2008, 15:37   

Masz:

Cytat:

Ostatnio przywędrował(a) do nas: Raistlin. Witamy!
Tawernę odwiedzono już 86544 razy
Statystyki: Postów dziennie: 24,68, tematów: 0,94, użytkowików: 1,03
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 20-12-2008, 23:25   

A nie dało by go jakoś zmodyfikować? Chodzi mi, żeby pokazywało coś takiego:

Kod:
Statystyki:
Postów dziennie: 24,68 (przyrost 0,02)
Tematów: 0,94 (przyrost 0,09)
Użytkowników: 1,03 (spadek 0,07)


Te w nawiasach by się zmieniały odpowiednio do statystyk.. :P
Jest możliwość takiego zmodyfikowania? :)
 
     
strus


Pomógł: 66 razy
Posty: 547
Wysłany: 31-12-2008, 13:51   

Modyfikowac nie, to chyba inny mod musialby byc.
Ten nie oblicza ilosc postow napisanych np 10 grudnia, 11 grudnia itd tylko bierze wszystkie posty i dzieli je przez ilosc dni jakie zyje forum, wyliczajac srednia postow jaka przypada na dzien.
_________________
if(DobaZegarowa>24) cout<<"Z checia Ci pomoge!"; else cout<<"Fuck OFF and Find OUT it yourself.";
 
     
Andrej32


Pomógł: 4 razy
Posty: 164
Wysłany: 01-01-2009, 12:54   

witam
nie zmienia mi ilości tematów:

jest ciągle 0 w PA jest 17,43

[ Dodano: 01-01-2009, 16:47 ]
Pomoże ktoś ??
 
     
niunius
zbanowany


Posty: 80
Wysłany: 21-01-2009, 18:04   

mam to samo
 
     
Server

Pomógł: 7 razy
Posty: 362
Wysłany: 24-06-2010, 21:11   

Ja mam tylko tyle.
Kod:
Statystyki:  Postów dziennie: 0.20, tematów: 0.00, użytkowików: 0.03


Co zrobić, żebym miał tak samo jak Wy?
_________________
Przyjaciel serwisu Jun.
Wymienię się linkiem! Pisz na moje PW.
 
     
krystianr


Pomógł: 680 razy
Posty: 1999
Wysłany: 25-06-2010, 16:56   

Server,
zapraszaj userów, pisz tematy i posty to licznik ci się zwiększy ;)
_________________
eat
sleep
trance
repeat
 
     
Server

Pomógł: 7 razy
Posty: 362
Wysłany: 27-06-2010, 14:57   

Nie o to chodzi.Seraphe ma coś takiego:
Kod:
Ostatnio przywędrował(a) do nas: Raistlin. Witamy!
Tawernę odwiedzono już 86544 razy

Albo orszul4321 ma przyrosty i spadki.
Ja nie mam takich rzeczy.
_________________
Przyjaciel serwisu Jun.
Wymienię się linkiem! Pisz na moje PW.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
krystianr


Pomógł: 680 razy
Posty: 1999
Wysłany: 27-06-2010, 15:15   

Server napisał/a:
Ostatnio przywędrował(a) do nas: Raistlin. Witamy!
Tawernę odwiedzono już 86544 razy

Seraphe w lang_main.php pozmieniał sobie wpisy i dla tego ma takie coś
_________________
eat
sleep
trance
repeat
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę