phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Prawa CHMODY - jak to zrobi? ?
Autor Wiadomość
lizak

Pomógł: 3 razy
Posty: 98
Wysłany: 27-12-2008, 20:18   

Pomozecie mi nadac te chmody przez FTP COMMANDERA ? na total mam porty poblokowane ..
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
lamerczak

Posty: 62
Wysłany: 21-03-2009, 17:55   

wyskskuje mi w total comm "Nie mogę zmienić atrybutów zdalnych plików" - jak to więc zmienić?


FlashfXP zmienia, ale nie zapisuje... :/
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 21-03-2009, 18:10   

robisz tak jak na obrazkach w pierwszym poście tego tematu?
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
lamerczak

Posty: 62
Wysłany: 21-03-2009, 23:32   

tak, dokładnie tak...
 
     
Beselks

Posty: 19
Wysłany: 18-05-2009, 09:18   

możecie pomóc? :) ...bo nagle mi przedwczoraj wywaliło forum, po 2,5 roku działa :( ....chmody zmieniałem tak jak były podane, sprawdzałem z wymaganiami serwera i dalej jest na "500" ....możecie poradzić co zrobić :)
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 18-05-2009, 09:20   

Beselks, to raczej nei ma nic wspolnego z chmodami.
Kod:
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
zglos to adminowi hostingu
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Beselks

Posty: 19
Wysłany: 18-05-2009, 09:23   

joli, dzięki no zgłosiłem, to mnie do CHmodów wysłali :]
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 18-05-2009, 09:24   

No to juz nie wiem, byc mzoe masz neiprawidlowe chmody na katalog forum lub wyzej
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Beselks

Posty: 19
Wysłany: 18-05-2009, 09:27   

joli napisał/a:
No to juz nie wiem, byc mzoe masz neiprawidlowe chmody na katalog forum lub wyzej


na stronce jest tylko forum, główny katalog ma 705 (wymagania serwera)
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 18-05-2009, 17:39   

Beselks, to jest błąd serwera - od tego masz pomoc techniczną na hostingu, żeby ich pytać o takie rzeczy.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
markooff

Posty: 33
Wysłany: 08-06-2009, 14:02   

Alez to jest powalone z tymi uprawnieniami w phpbb...
Wyobrazcie sobie ze na serwerze z apachem2 za cholere nie mozna ustawic tak uprawnien zeby nie dac 666 dla wszystkich plikow i 777 dla katalogow .
Pytam wiec DLACZEGO ?

Z oczywistych powodow NIE MOGE dac chmod 666 dla plikow i 777 dla katalogow -bo tak kazdy user moglby je modyfikowac - To jest absurd!) A podczas logowania sie na nowa instacje forum otrzymuje komunikat :
Cytat:
• You have damaged: config.php file !
• File must begin with: <?php and finish with ?> with any other chars (spaces, tabs or new line) before <?php and after ?>
• You must correct the file !
• Remember it is not mistake, if your text editor can not see this space, tab or new line, use other editor with operating multi (CR/LF) format or create new file with clean content.
• Forum will not work correctly with damaged config.php file.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/ivrp_test/login.php:65) in /var/www/ivrp_test/includes/sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/ivrp_test/login.php:65) in /var/www/ivrp_test/includes/sessions.php on line 547

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/ivrp_test/login.php:65) in /var/www/ivrp_test/includes/functions.php on line 1737


OK, moj config.php UTWORZYLEM RECZNIE w Vim'ie (zeby nie bylo ze jakies spacje czy cos)
i ma on postac :

s[ecjalnie uzylem snapshotu zeby wyjasnic ze TAM NIE MA NICZEGO poza tym co ma byc !!

dodatkowo :
Kod:
 root@limba:/var/www/ivrp_test# ls -la  config.php
-rw-r--r-- 1 markooff markooff 183 2009-06-08 14:48 config.php

ogolnie CALOSC plikow testowego forum ma ownera markooff i uprawnienia 644
a katalogi maja 755. Zmienialem tez ownera i groupe - nawet na www-data(apache2) ale nic to nie zmienilo.
Zreszta apache ma to do siebie ze chodzi z uprawnieniami roota wiec i tak nie powinno byc problemow ..

a mimo to nadal sypia sie bledy - wsrod nich ten idiotyczny komunikat o "damaged config.php "
Dodam ze na pozostalych serwerach nie mialem takieg oproblemu - tutaj mam czystego - waniliowego
Apache/2.2.8 (Ubuntu) PHP/5.2.4-2ubuntu5.6 with Suhosin-Patch mod_perl/2.0.3 Perl/v5.8.8

Gdy zrobie check_files to wychodzi :
Kod:
CheckFiles - phpBB by Przemo wersja 1.12.6p2
Forum

Nazwa Domeny    : 127.0.0.1
Check address    : 0
Cookie secure    : 0
PHP version    : 5.2.4-2ubuntu5.6 - OK
Kompresja gzip forum    : Tak (skrypt)
Wersja bazy SQL    : 1.12.6 - OK
          
MySql version    : 5.0.51a-3ubuntu5.4
MySql ping    : 1 ms, Cache: Nie
Safe mode    : Nie - OK, Open basedir: Nie
imagecreatefromjpeg()    : funkcja istnieje, biblioteka GD załadowana - OK
imagecreate()    : funkcja istnieje, biblioteka GD [ 2 ] załadowana - OK
zlib    : załadowane - OK
/album_mod/upload/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload
/album_mod/upload/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/tmp
/album_mod/upload/cache/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 album_mod/upload/cache
/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 tmp
/files/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files
/files/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/tmp
/files/thumbs/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 files/thumbs
/images/avatars/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars
          
/images/avatars/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/tmp
/images/avatars/upload/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload
/images/avatars/upload/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/avatars/upload/tmp
/images/photos/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/photos/tmp
/images/signatures/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures
/images/signatures/tmp/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 images/signatures/tmp
/pafiledb/uploads/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 pafiledb/uploads
/cache/    : nie do zapisu ! Spróbuj ustawić prawa do zapisu przez FTP używając komendy: chmod 777 cache
Rezultat sprawdzania poprawności plików:
 
Wszystkie pliki (292) są poprawne !


]Przeciez bezsensem jest konfiguracja (nawet dla wersji testowych ) uprawnien na 666/777 !!
To czysty absurd jesli chodzi o serwer ogolnodostepowy
Dlaczego przy logownaiu wywala ze config.php jest uszkodzony skoro
chec_files twierdzi "WSZYSTKIE PLIKI SA POPRAWNE " ??

Czy Ktos z szan. Tworcow orientuje sie o co tutaj moze chodzic ?


]Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: arcy: 22-02-2010, 13:24 ]
Proszę pytać normalnie, a nie robić z posta choinki w przedszkolu.

Poprawiłem. Następny post z dużą czcionką i kolorkami poleci od razu do kosza.
_________________
"Niektorzy ludzie zyja tylko dlatego ze ich zabicie jest karalne"
Ostatnio zmieniony przez arcy 22-02-2010, 13:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Danielo

Pomógł: 1 raz
Posty: 32
Wysłany: 24-06-2009, 10:01   

Mam pytanie a jak to zrobić Unreal commanderem albo altap salamanderem.Prosze o odp
 
     
krycha


Posty: 14
Wysłany: 22-02-2010, 02:21   

Ba ba ba...nie wiem czy dobrze zrozumiałem ,ale...nie masz chyba ustawionych poprawnie tych chmodów http://pl.wikipedia.org/wiki/Chmod a to ze niby pliki sa poprawne wywodzi sie z odczytu sum md5 http://pl.wikipedia.org/wiki/MD5
a to ze 666/777 chmod taki ma byc dlatego ze gdy bedziemy mieli pliki wykonywalne na serwerze to w tedy nie ktore przegladarki beda zgłaszac ze jest to nie bezpieczna strona.

Z reszta google ma nas na widoku
http://www.dobreprogramy....lnosc,9947.html

[ Komentarz dodany przez: arcy: 22-02-2010, 13:26 ]
krycha, jak odpowiadasz komuś to nie cytuj całej jego odpowiedzi bo to bez sensu. Wystarczy, że wstawisz nick osoby, której odpowiadasz.
Ostatnio zmieniony przez arcy 22-02-2010, 13:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
adrian10020011

Pomógł: 2 razy
Posty: 261
Wysłany: 05-07-2011, 11:16   

zmieniłem z pisze Nie można zapisać do pliku templates/GameShoot/GameShoot.css
Prawdopodobnie plik nie posiada praw do zapisu, wpisz używając klienta FTP z linią poleceń: chmod 777 nazwa_pliku.css będąc w katalogu w którym znajduje sie plik.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
GrzechU.

Pomógł: 11 razy
Posty: 35
Wysłany: 05-07-2011, 11:18   

Masz opisane w pierwszym poście, jak to zrobić . ;x
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

majaimaks.pl

mass dot

knult.pl

gry planszowe

• Zamów reklamę