|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 19:44 |
[Problem] Błąd w wysyłaniu mass pw |
Autor |
Wiadomość |
KUSZCZAK
|
Wysłany: 07-06-2008, 14:14 [Problem] Błąd w wysyłaniu mass pw
|
|
|
Mam problem podczas wysyłania mass pw i nie wiem czy wiadomości dotarły do wszystkich:
[500] Internal Server Error : Wewnętrzny błąd serwera
Wewnętrzny błąd serwera (np. zawieszenie programu CGI) lub błąd konfiguracji. Proszę skontaktować się z administratorem webmaster@typujemy.nazwa.pl i poinformować go o czasie pojawienia się błędu wraz z podaniem innych informacji, które mogły być przyczyną błędu.
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator webmaster@typujemy.nazwa.pl and inform them of the time the error occured and anything you might have done that may have caused the error.
Ile powinno trwać takie wysyłanie do 2400 użytkowników?
Jak to naprawić? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Cisse
|
Wysłany: 07-06-2008, 14:43
|
|
|
jeżeli ie wiesz czy d ochodzi, to zaloz sobie drugie konto, w y slij global pw do wszystkich, sprawdz czy na2gie konto doszlo:] |
|
|
|
 |
KUSZCZAK
|
Wysłany: 07-06-2008, 14:54
|
|
|
Mam założone jeszcze jedno na brata i doszło, ale i tak nie wiem czy do wszystkich doszły. Poza tym wysyłanie w celu sprawdzenia daje taki efekt, że za pierwszym razem wiadomość przeczyta około 300 osób, za drugim około 150 a za następnymi już tylko kilkunastu, kilkudziesięciu. To znaczy, że takie mass pw jest skutecne jak wysyłam raz na 2 miesiące. Nie częściej.
A jak to naprawić?
Wy macie tak samo? |
|
|
|
 |
lukaszny

|
Wysłany: 07-06-2008, 15:01
|
|
|
Czy wysyłając zaznaczasz opcję, aby o wiadomości PW każdy dostał maila?
Przeedytuj konto mass-bota (ustawo sobie do niego własne hasło), zaloguj się jako mass-bot i sprawdz w skrzynce do wysłania i wysłane kto otrzymał już wiadomość, a do kogo jeszcze nie została wysłana.
Częste rozsyłanie takich wiadomości bardziej wk....ia użytkowników, niż z tego pożytek. Przy większej ilości użytkowników dodatkowo potwornie zaśmieca baze (zwiększa jej wielkość bowiem nie ma na co liczyć, że userzy skasują tą wiadomość po odczytaniu). |
|
|
|
 |
szresi

|
Wysłany: 07-06-2008, 15:43
|
|
|
Wysyłanie samych masowych pw , choćby i do 10.000 użytkowników trwa.. dosłownie sekundę. ( i to jest jego wada ) natomiast jesli zaznaczysz opcję dostarczania info o tej wiadomosci na email to potrwa to dłużej..
mógłby ktoś zoptymalizowac tego moda by wysyłał te masowe wiadomości tak jak to robi mass email , w tzw paczkach po kilkadziesiąt a nie od razu wszystkie, niektóre serwery tego nie wytrzymują a czasem też baza odmawia posłuszeństwa i potrzebne jest zwiększenie liczby indeksów. |
_________________ | Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium | |
|
|
|
 |
KUSZCZAK
|
Wysłany: 18-06-2008, 18:54
|
|
|
Ok. Zrobiłem tak jak mówi lukaszny.
Wyszło na to, że wszyscy dostali pw, ale nie wiem czy wszyscy dostali potwierdzenie na email. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!