phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Robocik 2.0.1
Autor Wiadomość
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 16-06-2008, 21:19   Robocik 2.0.1

i oto jest: nowa wersja znanego i lubianego Robocika :D

jakby ktoś nie wiedział co to robi:
Cytat:
Dodaje robota w shoutboxie na naszym forum ;)


Instalacja ręczna:
1. Otwieramy plik robocik_2.0_manual_install.txt i wykonujemy zawarte w nim instrukcje.
2. Wykonujemy zapytania SQL: wchodzimy w Panel Administracyjny > Ogólne > Robocik (jakby coś było na czerwono proszę spróbować wykonać ręcznie, a jak nie pójdzie to zgłosić w tym temacie lub samemu poprawić ;) )
3. Tworzymy nowego usera który ma być Robocikiem.

Instalacja dla leniwych (gotowe pliki):
(dla tych co nie mają żadnych modów ingerujących w pliki:
Kod:
## Files To Edit (4):
##     includes/constans.php
##     language/lang_polish/lang_admin.php
##     shoutbox_view.php
##     admin/modules_data.php
1. Otwieramy plik robocik_2.0_readme.txt i wykonujemy zawarte w nim instrukcje.

Konfiguracja textów
Wszystkie teksty ustawia sie w PA > Ogólne > Robocik > Teksty.
Aby dodać losowe teksty (np. kawały) trzeba w PA > Ogólne > Robocik > Losowe teksty stworsyć nową kategorię, dodać do neij zbiór tekstów które ma losować, a na końcu w PA > Ogólne > Robocik > Teksty wybrać na jakie słowo userma Robocik ma opowiadać kawał.

Aktualna wersja: 2.0.1

Zmiany w stosunku do wersji 1.0
konfiguracja w PA - żadnych edycji plików (oprócz instalacji :P )
obsługa zmiennej {$name} - wstawia nick usera
możliwość ustawienie kilku grup losowych tekstów
włączenie i wyłączenie Robocika
Robocik daje ostrzeżenia za przekleństwa pobierane z Cenzury słów

Znane błędy
Robocik sam odpowiadał na swoje teksty - poprawione w wersji 2.0.1 podziękowania dla tomekxz)
wyświetlanie na samej górze SB komunikatu:
Kod:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/jaco1992/public_html/shoutbox_view.php on line 242
- poprawione w wersji 2.0.1 podziękowania dla jaco1992)

Enjoy ;)
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
Ostatnio zmieniony przez koziolek 21-06-2008, 15:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Seraphe


Pomógł: 38 razy
Posty: 606
Wysłany: 16-06-2008, 21:59   

Gratulacje dotrzymania słowa ;]
_________________
"Dostałem warna i teraz obniżone zachowanie będę miał na semestr"
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 16-06-2008, 22:04   

taaa....
http://www.przemo.org/php...p=343264#343264
Cytat:
28-03-2008, 15:49
~3 miesiące mineły :P
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
Ostatnio zmieniony przez koziolek 17-06-2008, 09:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
qwerty001

Posty: 212
Wysłany: 17-06-2008, 01:14   

koziolek, a gdy korzysta się z tabliczek dla moderatorów, to w tedy robocik też wystawia warny?

Chodzi mi o coś takiego jak np.
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q.

To jest z cenzury brane :D
 
     
CMP


Pomógł: 27 razy
Posty: 241
Wysłany: 17-06-2008, 01:29   

qwerty001, robocik dziala tylko w sb...
_________________
-> http://chucktv.pl/ Polskie centrum fanów serialu Chuck
-> http://forum.chucktv.pl/
-> Jeśli chcesz mieć unikalny styl na swoim forum, napisz na PW, GG lub email.
-> Wykonuje instalacje, aktualizacje, wgrywanie modów i przeróbki stylów.
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 17-06-2008, 09:10   

qwerty001, CMP ma rację, przecież chyba nie korzystasz z tabliczek w SB? :lol:
ewenutalnie jakbyś korzystał z tabliczek to można troche przerobić Robocika żeby ignorował słowa z cenzury zaczynające się na _ ;]
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
jaco1992

Pomógł: 10 razy
Posty: 220
Wysłany: 17-06-2008, 10:01   

koziolek, good job :D

A dało by radę zrobić takie coś ale na forum ? ze ktoś napisze post "siema" to robocik odpowie mu "Witamy cię na naszym forum [...]" Czy za cięzka modyfikacja do zrobienia ?
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 17-06-2008, 10:30   

Właśnie na forum bardzo ciekawe byłoby:

Np jeżeli ustalone słowa kluczowe znajdą się w temacie to albo odpowiada określonym postem albo podaje już gotowy link z użyciem wyszukiwarki forumowej i post o treści np:

Kod:
Sorki ale nie znam odpowiedzi na twoje pytanie ale zobacz to: http://www.przemo.org/phpBB2/forum/search.php?word=robocik

tylko nie wiem jak za pomocą linku bez wpisywania wyszukać słów
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 17-06-2008, 11:13   

jaco1992, tosiek, pomyśle nad czymś takim (tylko nie wiem kiedy) :)

tosiek napisał/a:
tylko nie wiem jak za pomocą linku bez wpisywania wyszukać słów
tak: http://www.przemo.org/php...eywords=robocik
tylko wyświetla wyniki jako posty, a żeby można było wybierać jak ma wyświetlać za pomoca linku to trzeba lekko zmodyfikować search.php ;)
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
CMP


Pomógł: 27 razy
Posty: 241
Wysłany: 17-06-2008, 13:24   

http://www.przemo.org/php...t=32708,start,0
_________________
-> http://chucktv.pl/ Polskie centrum fanów serialu Chuck
-> http://forum.chucktv.pl/
-> Jeśli chcesz mieć unikalny styl na swoim forum, napisz na PW, GG lub email.
-> Wykonuje instalacje, aktualizacje, wgrywanie modów i przeróbki stylów.
 
     
tomekxz


Pomógł: 6 razy
Posty: 55
Wysłany: 17-06-2008, 15:46   

Super! :D

I czy będą nowe wersje lub funkcje? Będzie dalej rozwijany?

PS. a ja mam 100 pomysłów na minutę... Np. działania matematyczne. To co by się napisało, wykonywałby skrypt PHP a Robocik pisałby wynik
 
     
Gilu


Pomógł: 848 razy
Posty: 2316
Wysłany: 17-06-2008, 15:57   

tomekxz, a nie lepiej wziąść kalkulator do ręki zamiast pakować w moda?
Jeżeli już, to proponowałbym coś bardziej pożytecznego, co sprawiałoby że Robocik jeszcze bardziej upodabniałby się do 'żywego usera'. :]
 
     
INIM



Pomógł: 326 razy
Posty: 1652
Wysłany: 17-06-2008, 15:57   

tomekxz, jeśli chcesz aby Ci sie forum przez 2 minuty wczytywało to mozesz tak zaprogramowac tego robocika aby Ci kanapki robił.
_________________
Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..."
Ostatnio zmieniony przez INIM 17-06-2008, 15:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
tomekxz


Pomógł: 6 razy
Posty: 55
Wysłany: 17-06-2008, 15:58   

Najlepiej połączyć gadżeciarstwo z pożytecznym :>
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
jaco1992

Pomógł: 10 razy
Posty: 220
Wysłany: 17-06-2008, 17:32   

no ja tez tak miałem i był gdzieś przycisk do konfiguracji
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę