phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
Automatyczne tytułowanie linków
Autor Wiadomość
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 08-08-2008, 00:13   Automatyczne tytułowanie linków

Mod, o którym toczyła się dyskusja w tym temacie - http://www.przemo.org/php...pic.php?t=59684 - już jest! :)

Aby modyfikacja działała, wystarczy w oknie Odpowiedzi nacisnąć na guzik URL i wpisać ścieżkę do dowolnej strony. Skrypt pobierze tytuł wpisanej strony (z tagów <title></title>) i wrzuci do pola tekstowego kod w postaci:
Kod:
[url=http://adresstrony.pl]Tytuł strony[/url]

Inny przykład:
Wpisujemy adres www.przemo.org/phpBB2/forum/ i otrzymujemy w polu tekstowym:
Kod:
[url=http://www.przemo.org/phpBB2/forum]phpBB2 by Przemo :: Strona Główna[/url]


Mod powinien sprawnie działać, był testowany i nie sprawiał kłopotów. Jeżeli jednak znajdziecie jakiegoś buga, to śmiało piszcie w tym temacie - poprawię :)
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 21:01, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 08-08-2008, 02:14   

Supcio, sam miałem to robić ;)

Tylko ogólnie rzecz biorąc nie o to chodziło, bo to dodaje button, a przesłanie tego moda miałobyć takie że jak ktoś wpisze np. www.google.pl to zamieni to www.google.pl na tytuł, tylko to musiałoby się zapisywać w bazie, bo np. ściągnięcie kilkunastu nazw naraz trochę potrwa.

Dlatego, proszę Cię abyś utworzył coś takiego co zapisuje te tytuły do bazy danych, bo takie co ściąga je w trybie live to "napisałem", w sensie przerobiłem z Twojego kodu ;)
 
     
szresi


Pomógł: 242 razy
Posty: 944
Wysłany: 08-08-2008, 07:54   

A jak ktoś ma moda AUTO CODE/HIDE link?

bo przynajmniej u mnie

wpisanie

Kod:
[url=http://adresstrony.pl]Tytuł strony[/url]


powoduje otrzymanie po wysłaniu takiego czegoś..

Kod:
[url=[hide]http://adresstrony.pl]Tytuł[/hide] strony[/url]


:/
_________________
| Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium |
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 08-08-2008, 08:41   

W przycisku URL działa ale czyste podane w poście nie zamienia ;/
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 08-08-2008, 11:50   

Seba123, a pomyśl sobie co będzie, jak ktoś wpisze do posta 10 linków i da wyślij - trzeba byłoby je wszystkie na raz otworzyć, pobrać tytuły, zapisać w bazie co dałoby albo ładnego timeouta albo trwałoby minimum 10 lat. Zresztą, trzeba by sprawdzać, czy ktoś tytułu nie zmienił - inaczej w bazie będą zostawały stare tytuły.
tosiek, nie będzie działać, czytaj wyżej.

Ogólnie rzecz biorąc, to wg. mnie łatwiej kliknąć na guzik, wpisać adres i zatwierdzić enterem, niż wklepywać ręcznie jeszcze z tagami [url][/url]. Zresztą, jak już mówiłem, ściaganie tytułów podczas wysyłania posta trwałoby za długo. Marudzicie.

[ Dodano: 08-08-2008, 11:59 ]
szresi77, w posting.php zamień to:
Kod:
preg_match_all("#\[url=http://[^\s'\"]+\[/url\]#i", $text, $all_urls);
$all_urls = implode(" ", $all_urls[0]);

na to:
Kod:
preg_match_all("#\[url\]http://[^\s'\"]+\[/url\]#i", $text, $all_urls);
$all_urls = implode(" ", $all_urls[0]);
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 08-08-2008, 12:03   

Czyli jest możliwe ? ;) Jakbyś mógł zrób tez taką możliwość :P że ktoś poda adres i go zmienia podczas wysyłania :)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 08-08-2008, 13:31   

tosiek, niby jest, ale jako dla dwóch - trzech linków będzie działac znośnie, to jak ktoś da np 10 linków w poście to post się wyśle dopiero po połączeniu się z 10 stronami, odczytaniu tytułów i zamknięciu połączeń, a to potrwa. Tak więc takie coś nie ma sensu, chyba że chcesz, żeby ktoś Ci zarżnął serwer :)
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 09-08-2008, 01:39   

RuseK napisał/a:
czy ktoś tytułu nie zmienił - inaczej w bazie będą zostawały stare tytuły.
To jest szczegół ;)

Chodzi tylko o to aby przy wysyłaniu posta zmieniał w bazie na gotowy bbcode, z tytułem ;)

RuseK napisał/a:
Ogólnie rzecz biorąc, to wg. mnie łatwiej kliknąć na guzik, wpisać adres i zatwierdzić enterem, niż wklepywać ręcznie jeszcze z tagami [url][/url]. Zresztą, jak już mówiłem, ściaganie tytułów podczas wysyłania posta trwałoby za długo. Marudzicie.
Uwierz że nie, zrobiłem u siebie to live pobieranie tytułów, i ze 3-4 linków zczytuje koło sekundy - to dużo ? Można by jeszcze dać jednego małego if'a, aby nie ściągał ich jakby było ponad 5 linków w poście ;)

Poza tym chyba obczaję jak to w vb jest - bo tam wszystko sprawnie idzie.
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 09-08-2008, 01:45   

Seba123, zrobiłem sobie taką wersję jak mówisz - z cachem. Chodzi sprawnie, nawet bez cache 10 linkow zapisuje dosc szybko, ale...
Co bedzie, jak znajdzie sie jakis idiota, ktory specjalnie bedzie wklejal po 100 linkow do posta?
Zaraz wrzuce instrukcje, ale uprzedzam, ze nie odpowiadam za skutki :>

OK, instrukcja dodana w załączniku.
Ostatnio zmieniony przez Radek 09-08-2008, 18:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 09-08-2008, 02:21   

RuseK napisał/a:
Co bedzie, jak znajdzie sie jakis idiota, ktory specjalnie bedzie wklejal po 100 linkow do posta?
Ban him :]

Ogólnie rzecz biorąc przydała by się funkcja która zlicza ilość linków w poście (liczę na Ciebie, ja PHP nie znam, tylko tyle co znajomość składni =] ), dodać sprawdzanie auth'a, i jeżeli nie jest modem to zapodać jakieś message_die że wkleił za dużo linków (tak jak na ipb).
_________________
Fejs
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 09-08-2008, 02:42   

Seba123, o, niezły pomysł. Sprawdź najpierw jak to działa, przy ilu linkach się 'wiesza'. Ogólnie jak możesz to potestuj, to do jutra wydam nową wersję.
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 09-08-2008, 10:20   

A więc, ten mod coś nie śmiga =]

Czeka, tj dłużej wysyła post - jakby pobierało nazwę, lecz 0 efektów w poście :]
_________________
Fejs
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 09-08-2008, 10:31   

Nom nie działa ale za to popsuł mi słownik :P
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 09-08-2008, 11:11   

A prawdę mówiąc nie bawiłem się nigdy w cachowanie, więc nie dotykam się tego =]
_________________
Fejs
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 09-08-2008, 14:39   

RuseK napisał/a:
wykonaliście DWA razy find i after-add, tak jak jest w instrukcji? Trzeba to wykonać dwa razy, inaczej nie będzie działać.
Sure.

Zgłupiałem, bo nadal nie działa :mrgreen:
_________________
Fejs
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę