phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-06-2009, 19:45
[Problem] Dodatkowa strona
Autor Wiadomość
cv65
Czarna lista


Pomógł: 16 razy
Posty: 207
Wysłany: 24-08-2008, 21:28   [Problem] Dodatkowa strona

Witam
Jak stworzyć dodatkową stronę typu site.php i miec grafike z forum chce tam zamiescic odtwarzacz jak to z robić takie coś mozna zobaczyć na
KLIK
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
szresi


Pomógł: 242 razy
Posty: 944
Wysłany: 24-08-2008, 22:15   

cv65, tworzysz plik nazwa.php

o treści

Kod:
<?php
define('IN_PHPBB', true);
define('ATTACH', true);
$phpbb_root_path = './';
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);

//
// Start session management
//
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
init_userprefs($userdata);
//
// End session management
//
$page_title = 'Inne';
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx);

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'nazwa_body.tpl')
);

$template->pparse('body');
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx);
?>


i wrzucasz do katalogu głównego

potem tworzysz plik nazwa_body.tpl i wrzucasz do katalogu stylu

Treść pliku nazwa_body.tpl to czysty html więc robisz go według uznania ( jak coś to www.kurshtml.boo.pl ) ;)
_________________
| Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium |
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 30-12-2012, 08:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
cv65
Czarna lista


Pomógł: 16 razy
Posty: 207
Wysłany: 24-08-2008, 22:22   

dziekuje oczywiscie działa pomógł dla ciebie
_________________
Mam na sprzedaż mody
charts (obsługa filmików z youtube, okładek, pobieranie tekstów piosenek z tekstowo.pl )

Ajaxowa paginacja w tematach

Pytaj na gygy :P
 
     
CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2010, 13:06   

A ja odswierze temacik. Mimo, ze nadal to tworzy jakas jedna czesc z forum
i jesli bylo sie zalogowanym na forum to po wejsciu na taka podstron uzytkownik
zostaje wylogowany, a ponowne wejscie na forum owocuje tym, ze trzeba sie
ponownie zalogowac.
Mozna cos z tym zrobic ? Chodzi mi o to ze jesli uzytkownik jest zalogowany na forum to niech nadal
bedzie zalogowany na podstronie. Jesli byl wylogowany to nadal niech bedzie wylogowany.
 
     
ziommistrz

Posty: 25
Wysłany: 17-05-2010, 23:02   

Można napewno coś z tym zrobić bo u mnie się tak nie dzieje.
 
     
CyberDuck
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2010, 23:07   

ziomistrz juz problem jest dawno zalatwiony.
Dzieje sie tylko tak pod xampp. Jestem pewnien, ze za to jest odpowiedzialne
jakies ustawienie w xampp ale problem mozna sobie tez rozwiazac przy pomocy
skryptu php i tez tak jest w tej chwili zrobione.
 
     
STRAZAK


Pomógł: 80 razy
Posty: 777
Wysłany: 23-05-2010, 14:56   

A ja mam problem. Zrobiłem tak jak kazałeś i mam taki błąd:
Kod:
Template->make_filename(): Error - template file not found: nazwa_body.tpl

a w pliku kontakt_body.tpl mam tak:
Kod:
<center>STRAZAK:
e-mail ---- mój mail
GG://1985954
Skype: nazwa_konta
Tlen: nazwa_konta</center>
Ostatnio zmieniony przez STRAZAK 12-07-2012, 18:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 23-05-2010, 14:58   

STRAZAK napisał/a:
nazwa_body.tpl
A masz taki plik? Nie, więc stąd ten błąd.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
STRAZAK


Pomógł: 80 razy
Posty: 777
Wysłany: 23-05-2010, 15:03   

Matteo, aha. Fakt. Sorry, ale ja sie nie znam na tym za bardzo. juz dziala.
 
     
CS_man

Posty: 4
Wysłany: 29-09-2010, 16:44   

Mi nie działa
mam taki komunikat

Kod:
Template->make_filename(): Error - template file not found: nazwa_body.tpl


coś w tej instrukcji pokopane jest.
 
     
maminowiec


Pomógł: 551 razy
Posty: 1729
Wysłany: 29-09-2010, 16:45   

CS_man, nie masz pliku nazwa_body.tpl
_________________
;] Ebooki do pobrania
 
     
szresi


Pomógł: 242 razy
Posty: 944
Wysłany: 29-09-2010, 16:46   

Ludzie myślcie trochę :!:

Jak w kodzie pisze

Kod:
'body' => 'nazwa_body.tpl')


to chyba jasne, że trzeba nazwę nazwa_body zmienić na własną..
_________________
| Pomagam TYLKO na forum | | NIE umawiam się na randki | | Instalacja skryptu i modów za sms premium |
 
     
Barty


Pomógł: 33 razy
Posty: 264
Wysłany: 29-09-2010, 16:47   

CS_man, czy napewno zastąpiłeś sam napis nazwa swoją nazwą tej stronki w katalogu głównym?
Czy dobrze przepisałeś małe i duże litry??
_________________
HTML-90%
CSS- 85%
 
     
Ej plecy

Posty: 21
Wysłany: 31-10-2010, 13:28   

Jak mam podstronke zrobiona to gdzie ją edytować by jak ktoś w nią kliknął by coś widział
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 31-10-2010, 18:40   

W pliku nazwa_body.tpl dodaj to, co chcesz.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę