phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana linkow link 24 - problemz wstawienim
Autor Wiadomość
Hapinho

Wysłany: 01-11-2008, 23:25   wymiana linkow link 24 - problemz wstawienim

Witam,

mam forum na forum.fronty-radomsko.eu ... to wlasnie forum chcialem dodac od wymiany linkow (linki24)

Strone glowna, tzn. fronty-radomsko.eu juz dodalem i dziala, a z forum mam taki problemik, ze jak wchodze "forum.fronty-radomsko.eu" to mam biala strone, a jak wchodze na "forum.fronty-radomsko.eu/index.php" to juz widze forum.

W czym tkwi problemik ? Prosze o pomoc, jak ktos umie rozwiazac ten problem, pozdrawiam ...

Gadatliwa Kasia 

nicon

Wysłany: 01-11-2008, 23:44   

Hapinho, jaki kod wstawiłeś i jak go wstawiłeś (to jakiego pliku, czy przez PA gdzieś?)

Hapinho

Wysłany: 02-11-2008, 00:11   

zademonstruje instrukcje z linki24:

Kod:
Opis instalacji na forum phpBB

1. Dodaj swoją stronę w dziale Moje strony

2. Pobierz archiwum instalacji i zapisz je na serwerze, na którym znajduje się Twoja strona.
      Aby pobrać archiwum instalacji kliknij na jeden z poniższych linków:
      archiwum tar.gz
      archiwum zip

3. Rozpakuj pobrane archiwum.
      W systemie Linux/Unix można to zrobić wydając polecenie:
      Archiwum tar.gz: tar -zxvf linki24_pl_php_1_0_kmdbpvjr.tar.gz
      Archiwum zip: unzip linki24_pl_php_1_0_kmdbpvjr.zip
      Powinno to spowodować utworzenie katalogu zawierająćego pliki systemowe.

4. Przenieś pliki znajdujące się w utworzonym katalogu, do głównego katalogu forum phpBB.

5. Nadaj plikowi linki24_pl_kmdbpvjr.dat prawa odczytu oraz zapisu tak by mógł korzystać z niego wykonywany skrypt systemu.
      W systemie Linux/Unix można to zrobić wydając polecenie:
      chmod 666 linki24_pl_kmdbpvjr.dat

6. Upewnij się, że pliki linki24_pl_kmdbpvjr.php oraz linki24_pl_2_kmdbpvjr.php mają ustawione prawa do odczytu. Jeśli nie, ustaw je.
      W systemie Linux/Unix można to zrobić wydając polecenia:
      chmod 555 linki24_pl_kmdbpvjr.php
      chmod 555 linki24_pl_2_kmdbpvjr.php

Opis instalacji na forum phpBB

1. Edytuj plik includes/page_tail.php, znajdź linię:
      $template->pparse('overall_footer');
      i umieść nad nią przedstawiony poniżej kod.
      $linki24_pl_separator=' | '; $linki24_pl_dir='/var/www/virtual/fronty-radomsko.eu/forum.fronty-radomsko.eu'; include("$linki24_pl_dir/linki24_pl_kmdbpvjr.php"); $linki24_pl_linki=linki24_pl($linki24_pl_separator,$linki24_pl_dir); $template->assign_vars(array('linki24_pl' => $linki24_pl_linki)); W zmiennej $linki24_pl_dir powinna znajdować się bezwzględna ścieżka dostępu do katalogu, w którym znajduje się Twoja strona (nie zakończona znakiem /).
      W zmiennej $linki24_pl_separator znajduje się separator czyli napis lub kod HTML rozdzielający od siebie poszczególne linki. Może to być na przykład znak pionowej kreski | (linki wyświetlane w poziomie) lub napis <br> (linki wyświetlane w pionie). W razie potrzeby możesz tu wpisać dowolny napis lub kod HTML.

2. Edytuj plik templates/subSilver/overall_footer.tpl i przed znacznikiem </body> umieść kod:
      <div style="text-align: center;">{linki24_pl}</div> Jeśli używasz szablonu innego niż subSilver, kod należy wkleić w pliku overall_footer.tpl znajdującym się w katalogu używanego szablonu.
      Możesz wkleić kod w innym miejscu niż przed znacznikiem </body>. Wówczas linki będą pojawiały się w innym miejscu na stronie.

3. Kliknij na linku sprawdź instalację w dziale moje strony. Status Twojej strony powinien zmienić się na Niezatwierdzona.

wszystk ozrobione wg. instrukcji ... poza tym amatorem w edycjah plikow nie jestem, wiec wszystko dobrze zrobilem ... ale nie mam pojecia czemu nei chodzi ...

gaku

Wysłany: 02-11-2008, 00:31   

wejdź na ftp do katalogu forum i jeżeli jest tam jakiś index.html to go usuń.
<QSi> na zajebistego

Hapinho

Wysłany: 02-11-2008, 00:40   

no wlasnie w tym rzecz ze go nie ma ... znaczy jest tylko standardowy index.php :D

ale jak dla mnie sprawa podejrzana ... tzn. chodzi mi o to:

wstawilem, zainstalowalem systm linkow na swojej domenie (fronty-radomsko.eu)

i teraz dodalem alias do tego systmu (forum. bla bla bla)

i tu i tu musze wgrywac pliki dostarczone przez linki24, a zauwazylem jeszce cos:

zanim dodalem forum do linkow, to tez sie nie dalo wchodzic na nie, bo prosilo mnie o plik jakis tam (jeden z tych, ktore trzeba wrzucic na serva), no a wrzucam i teraz biale tlo, zal no ;(

Odpowiedz do tematu