phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Forum Activity Stats
Autor Wiadomość
cv65
Czarna lista


Pomógł: 16 razy
Posty: 207
Wysłany: 11-11-2008, 11:29   Forum Activity Stats

Witam
Jak nazywa sie ta modyfikacja na BBhelp

np tu
Profil

Statystyka aktywności na forach

Prosze o ODp




Pozdro 4all
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 21:22, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
deLLek


Pomógł: 32 razy
Posty: 154
Wysłany: 11-11-2008, 12:05   

Forum Activity Stats

Kod:
###############################################################
## Mod Title: Forum Activity Stats
## Mod Author: Dabroz < dabroz@scythe.pl > (Tomasz Dabrowski) http://www.phpbb2.pl
## Mod Adapted: Gozda < gozdaxt@gmail.com > http://graffik.biz
## Mod Version: 1.0.4
## Mod description: Dodaje paski które pokazują aktywność na wszystkich forach, lub pierwszych 10.
##
## Installation Level: Easy
## Installation Time: 3 Minutes
###############################################################

Demo: http://graffik.biz/profile.php?mode=viewprofile&u=2

#
#-----[ OPEN ]----------
#

includes/usercp_viewprofile.php

#
#-----[ FIND ]----------
#

$search = '<a href="' . $temp_url . '">' . sprintf($lang['Search_user_posts'], $profiledata['username']) . '</a>';

#
#-----[ AFTER ADD ]----------
#

$uid = intval($HTTP_GET_VARS[POST_USERS_URL]);

function query_forum_list($condition, $sqlname, $sqlprefix='')
{
    global $userdata, $db;
    $lp_sql = '';
    $forum_data = array();
    if ( !($userdata['user_level'] == ADMIN && $userdata['session_logged_in']) )
    {
        $auth_forums_list = array();

        $sql = "SELECT forum_id, $sqlname FROM " . FORUMS_TABLE;
        if( !($result = $db->sql_query($sql)) )
        {
            message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not query forum list', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
        }

        while( $f_row = $db->sql_fetchrow($result) )
        {
            $forum_data[] = $f_row;
        }
        $db->sql_freeresult($result);

        $auth_read_all = array();
        $auth_read_all=auth($condition, AUTH_LIST_ALL, $userdata, $forum_data);

        for ($i=0; $i<count($forum_data); $i++)
        {

            if ($auth_read_all[$forum_data[$i]['forum_id']][$sqlname])
            {
                $auth_forums_list[] = $forum_data[$i]['forum_id'];
            }
        }

        $lp_sql = $sqlprefix.'forum_id IN (' . implode(',', $auth_forums_list) . ')';
    }
    return $lp_sql;
}

$limit2 = (isset($_GET['nolimit']) && $_GET['nolimit'])?'':' LIMIT 10';

$limit = query_forum_list(AUTH_VIEW, 'auth_view', 'p.');
if ($limit) $limit = " AND $limit";
$sql='SELECT p.forum_id, p.poster_id, f.forum_name, COUNT(p.post_id) AS countall FROM ('.POSTS_TABLE.' p LEFT JOIN '.FORUMS_TABLE.' f ON
p.forum_id=f.forum_id) GROUP BY p.poster_id, p.forum_id HAVING p.poster_id = '.$uid.$limit.' ORDER BY countall DESC'.$limit2;
 
if( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
    message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not query forum stats.', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}
$statcount=0;
$statdata = array();
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$statdata[] = $row;
$statcount+=$row['countall'];
}

#
#-----[ FIND ]----------
#

'AVATAR_IMG' => $avatar_img,

#
#-----[ AFTER ADD ]----------
#

    'U_NOLIMIT' => append_sid("profile.$phpEx".'?mode=viewprofile&u='.$uid.((isset($_GET['nolimit']) && $_GET['nolimit'])?'':'&nolimit=true')),
    'L_NOLIMIT' => $lang[(isset($_GET['nolimit']) && $_GET['nolimit'])?'Profile_nolimit_no':'Profile_nolimit_yes'],
    'L_FORUMSTATS' => $lang['Profile_forumstats'],

#
#-----[ FIND ]----------
#

$template->pparse('body');

#
#-----[ BEFORE ADD ]----------
#

$i=0;
foreach ($statdata as $stat)
{
$i++;
$percent = round(100*$stat['countall'] / $statcount);
$link = append_sid('viewforum.'.$phpEx.'?f='.$stat['forum_id']);
$template->assign_block_vars('forumstat',array(
'NUM' => $i,
'PERCENT' => $percent,
'LINK' => $link,
'COUNT' => $stat['countall'],
'TITLE' => $stat['forum_name']));
}

#
#-----[ OPEN ]----------
#

templates/twój_styl/profile_view_body.tpl

#
#-----[ FIND ]----------
#

</table>

<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
    <tr>
        <td align="right"><span class="nav"><br /></span>{JUMPBOX}</td>
    </tr>
</table>

#
#-----[ BEFORE ADD ]----------
#

 <tr>
    <td colspan="2"class="catLeft" align="center" height="28"><b><span class="gen">{L_FORUMSTATS}</span></b></td>
  </tr>

  <tr>
  <td colspan="2" class="row1" valign="top">

<table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="3">
<!-- BEGIN forumstat -->
<tr>
<td><span class="gen"><b>{forumstat.NUM}. <a href="{forumstat.LINK}">{forumstat.TITLE}</a></B> (<b>{forumstat.COUNT}</b> (<b>{forumstat.PERCENT}%</b>))</span></td>
</tr>
<tr>
<td>
<div style="width:100%;border:1px solid #BC0000;background:white;"><div style="background:red;height:15px;width:{forumstat.PERCENT}%;"></div></div>
</td>
</tr>
<!-- END forumstat -->
<tr>
<td style="text-align:center;"><span class="gen">&nbsp;<br/><a href="{U_NOLIMIT}">{L_NOLIMIT}</a></span></td>
</tr>

</table>

</td>
  </tr>

#
#-----[ OPEN ]----------
#

language/lang_polish/lang_main.php

#
#-----[ FIND ]----------
#

//
// That's all Folks!
// -------------------------------------------------

?>

#
#-----[ BEFORE ADD ]----------
#

$lang['Profile_nolimit_yes']='Pokaż wszystkie fora...';
$lang['Profile_nolimit_no']='Pokaż pierwsze 10...';
$lang['Profile_forumstats']='Statystyka aktywno&#182;ci na forach';

#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#
# EoM
_________________
Regulamin | FAQ | Szukaj
 
     
cv65
Czarna lista


Pomógł: 16 razy
Posty: 207
Wysłany: 11-11-2008, 12:07   

dziekuje bardzo

ale mozna wybrac tylko np 4 fora czy alll
 
     
deLLek


Pomógł: 32 razy
Posty: 154
Wysłany: 11-11-2008, 12:14   

cv65 napisał/a:
ale mozna wybrac tylko np 4 fora czy alll
Nie testowałem ale chyba będzie można zobaczyć wszystko, zaraz zobaczę u siebie to Ci powiem.

#edit

Jest tak:
Jak wejdziesz w profil użytkownika pokazuje Ci pierwsze 10 for na których user napisał najwięcej tematów pod spodem jest link Pokaż wszystkie fora, jak się w to kliknie pokazuje statystyki ze wszystkich for od największej aktywności do najmniejszej.
_________________
Regulamin | FAQ | Szukaj
 
     
cv65
Czarna lista


Pomógł: 16 razy
Posty: 207
Wysłany: 11-11-2008, 12:21   

ok czekam\

bo zalezy mi na tym ZEBY TYLKO WYBRANE FORA BYŁY
_________________
Mam na sprzedaż mody
charts (obsługa filmików z youtube, okładek, pobieranie tekstów piosenek z tekstowo.pl )

Ajaxowa paginacja w tematach

Pytaj na gygy :P
 
     
SIWY DYM


Pomógł: 228 razy
Posty: 662
Wysłany: 11-11-2008, 12:29   

cv65 napisał/a:
ok czekam\

bo zalezy mi na tym ZEBY TYLKO WYBRANE FORA BYŁY


Ta modyfikacja pokazuje aktywność we wszystkich działach a nie wybranych. Działa bez problemowo więc możesz ją wrzucać śmiało.
_________________
Nie pomagam tym, którzy nie potrafią tego docenić.
 
     
faction12

Posty: 39
Wysłany: 11-11-2008, 19:18   

elegancko dziala wrzucilem je na swoje forum

w lang main trzeba zmienic aktywnosci bo nie widac ale ogonie jest ok :)
 
     
scun

Posty: 21
Wysłany: 25-02-2009, 08:30   

gdzie trzeba zmienić zeby było wyświetlane 5 for a nie 10? i jeszcze pytanko statystyki rozciągneły mi się na całą szerokość forum gdzie się zmienia jej rozmiary?

Sorry za głupie pytania ale jestem zielony w tym temacie.
Pozdrawiam
 
     
cv65
Czarna lista


Pomógł: 16 razy
Posty: 207
Wysłany: 25-02-2009, 14:41   

Kod:
$limit2 = (isset($_GET['nolimit']) && $_GET['nolimit'])?'':' LIMIT 10';


zamien na
Kod:
$limit2 = (isset($_GET['nolimit']) && $_GET['nolimit'])?'':' LIMIT 5';
_________________
Mam na sprzedaż mody
charts (obsługa filmików z youtube, okładek, pobieranie tekstów piosenek z tekstowo.pl )

Ajaxowa paginacja w tematach

Pytaj na gygy :P
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
scun

Posty: 21
Wysłany: 25-02-2009, 23:29   

dobra super działa a jak zrobić aby tabelka byla mniejsza?

Dzięki wielkie cv65, :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę