|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:58 |
[styl] burza |
Autor |
Wiadomość |
srwsio

|
Wysłany: 29-11-2004, 16:07 [styl] burza
|
|
|
więc najpierw wyjawie nazwą , otórz styll ten bedzie przeznaczony do strony brata o klubie piłkarskim KS Burza S?upy , no to na tyle jesli byłyby pytania na temat nazwy
więc tutaj mozna luknac ten styl do końca go ni poprawiłem bo
1. gdzie (jaki plik) i jakie(pozycje) edytuje sie aby zmienić kolory shotboxa
2. jak wejdziemy w portal to wyświetla się w linijce z napisem komentarze takie szare niebieskie tło , -- jak to zmienić gdybym o czyms jeszce zapomnial proszę dać zan?
jak już go ukończę to zamieszcze zipa teraz narazie zawcześnie
PS. ale tych styli powstaje ale to dobrze nie |
_________________ Ks Burza Srwsio Słupy |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
szpak

|
Wysłany: 29-11-2004, 16:49
|
|
|
ad 1. http://style.pyrzyce.aplus.pl/viewtopic.php?t=17
ad 2. w portal_body.tpl
a tak wogule to było już na tym forum lecz już nie pamiętam gdzie
[ Dodano: 29-11-2004, 17:06 ]
dokładniej do ad 2:
znajdz w portal_body.tpl
Kod: | <td class="row3" align="left" height="24"><span class="gensmall">{L_COMMENTS}: {fetchpost_row.REPLIES} :: <a href="{fetchpost_row.U_VIEW_COMMENTS}">{L_VIEW_COMMENTS}</a> (<a href="{fetchpost_row.U_POST_COMMENT}">{L_POST_COMMENT}</a>) |
w lini znajdz
zmieć naprzykład na
[ Dodano: 29-11-2004, 18:08 ]
a jeszcze cu?
tu masz link do paczki z zielonymi przyciskami, przyda się bo te niebieskie słabo się prezentuj?
link |
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php |
|
|
|
 |
srwsio

|
Wysłany: 30-11-2004, 00:28
|
|
|
więc Szpaku
ad 1 pomógl
ad 2 wystarczyło dać row3 jako inny kolor i to pomogło |
|
|
|
 |
szpak

|
Wysłany: 30-11-2004, 00:42
|
|
|
no to dziwne to ad 1. Edytowałem to już kilka razy i wiem że działa, chyba ze co? wcześniej się wyedytowaćo co ma cos wspólnego z Sza?Boxem, tą instrukcje pisałem na podstawie plików subSilver z instalki Przemo i zawsze dało się żadnie edytować.
A odświeży?e? dobrze stroną po zmianie css-a ?? ca?? stroną forum. .... hmmmmm
Na pewno odświeży?e?,
Teraz widz? że Twój Sza?Box jest zielony i pasuje do całej www,
ciekawi mnie ten problem
chętnie bym to pomączy? jeszcze, szkoda tylko ze teraz netlook ma awarie i nie mogę dostać się do swojego serwerka.
[ Dodano: 30-11-2004, 00:45 ]
ooo się szybko te posty zmieniaj?, teraz mój ostatni post ni w 5 ni w 10 |
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
|
|
|
 |
srwsio

|
Wysłany: 30-11-2004, 15:10
|
|
|
SZpaku pomoglo a błąd po edycji był taki za zapomniałem w *tpl od sza?boxa zmienić słów SubSilver na swoja nazwą stylu
[ Dodano: 01-12-2004, 17:12 ]
jeszce jedno
1. jak zmienic to cos niebieskiego
2. co w css-ie odpowiada za kolor podpisu PhpBB modified by ...........
ps co do ikonek to walsnie te były z Subgreena a teraz beda całkiem inne, niektóre znajduja się jużna forum, niektóre trza dorobić niektore jeszce się pojawia.
houston we have a problem.gif
|
 |
Plik ściągnięto 4176 raz(y) 6,51 KB |
|
|
|
|
 |
szpak

|
Wysłany: 02-12-2004, 03:49
|
|
|
nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, czy o te napisy "Zaloguj" , "Na forum" , "Lokalizacja"
te napisy edytujesz w PA , Style, Zarządzaj, (Twój styl) Edytuj, Kolor Czcionki 3:
lecz to się tyczy również do koloru nicka Administratora w tabeli na stronie głównej "Kto jest na forum" więc te "Zaloguj" , "Na forum" , "Lokalizacja" ja edytuje w viewonline_body.tpl
jeśli chodzi Ci o "Powered by phpBB modified v1.8 by Przemo © 2003 phpBB Group" to wyedytuj plik overall_footer.tpl, tam można dopisać informacje o kolorze tych czcionek
sorki ze tak pu?no odpowiadam ale Twój post został złączony i temat mi się wyświetli? jako przeczytany, przypadkiem do niego zajrzałem. Ale zgłosiłem to już do poprawki w wersji 1.9 , może przy nowej wersji nie będzie takiej sytuacji.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
srwsio

|
Wysłany: 04-12-2004, 02:09
|
|
|
szpaku
1. nie pomógł -- no ?a?nie przegapi?es
2. pomógł
dz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!