phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Czasowy Zakaz Pisania
Autor Wiadomość
fastlone

Pomógł: 2 razy
Posty: 136
Wysłany: 27-02-2009, 15:00   Czasowy Zakaz Pisania

Czasowy Zakaz Pisania na forum v.2


Kod:
##########################################################
## Nazwa Moda: Zakaz Pisania na forum v.2
## Autor: pazmat
## Poprawki + lista: lui754 & Fastlone
## Linki do tematów + pokazywanie autora: Fastlone
## Opis PL moda: Modyfikacja dodaje na forum czasowy zakaz pisania
##               dzięki niej możemy zakazywać pisać postów/tematów
##                na określony czas. Mod pokazuje na oddzielnej stronie
##                  liste wszystkich zakazów wraz z powodem, autorem oraz linkem do
##                postu. Podanie powodu nie jest obowiązkowe
##
## MOD Version: 2
##
## Installation Level: MEDIUM
## Installation Time: ~25 Minutes
##
## Included files (6):
##     /zakaz_pisania.php
##       /templates/NazwaStylu/zakaz_pisania_body.tpl
##       /zakazy.php
##       /templates/NazwaStylu/zakazy_body.tpl
##     /language/lang_polish/lang_zp.php
##     /language/lang_english/lang_zp.php
##
## Files to edit (11):
##     /common.php
##     /includes/constants.php
##     /index.php
##       /language/lang_polish/lang_main.php
##       /includes/usercp_viewprofile.php
##       /templates/NazwaStylu/profile_view_body.tpl
##       /templates/NazwaStylu/index_body.tpl
##       /index.php
##       /posting.php
##       /templates/NazwaStylu/viewtopic_body.tpl
##       /viewtopic.php
##
## Zapytań do bazy danych (1)
##
##########################################################



Funkcje:
:arrow: Nie pozwala pisać userom po dostaniu Zakazu pisania
:arrow: Zakaz pisania jest czasowy (np. 30 dni) podajemy dokładną datę
:arrow: Admin może usuwać zakazy przed czasem
:arrow: Informacja o zakazie jest widoczna pod avatarem oraz w profilu wraz z datą wygaśniecia zp
:arrow: Dodatkowa podstrona wyświetla wszystkie zakazy pisania wraz z powodem i datą.
:arrow: Dodane wyświetlanie autora oraz AUTOMATYCZNE GENEROWANIE LINKU do posta
:arrow: Informacja pod postem, że ten został nagrodzony Zakazem Pisania :)
:arrow: Langi dla wersji polskiej jak i angielskiej


Zmiany




Instrukcja instalacji wraz z update do 2.0 dostępna w załączniku.

Proszę o oceny oraz zgłaszanie błędów.
_________________
Zakaz Pisania v 2.0
Ostatnio zmieniony przez xlesiu 10-02-2011, 18:12, w całości zmieniany 9 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Reno

Posty: 43
Wysłany: 27-02-2009, 16:54   

hmm a gdzie jest jakas konfiguracja tego moda
_________________
boo.pl to dno
 
     
fastlone

Pomógł: 2 razy
Posty: 136
Wysłany: 27-02-2009, 17:00   

jak to konfiguracja?? Wszystko jest w zalaczniku.
 
     
Reno

Posty: 43
Wysłany: 27-02-2009, 17:15   

a masz jakis screen tego bo zainstalowałem ale nawet nie wiem jak to działa
_________________
boo.pl to dno
 
     
fastlone

Pomógł: 2 razy
Posty: 136
Wysłany: 27-02-2009, 20:15   

Foty dodane w pierwszym poscie, to samo z instrukcja obslugi!
_________________
Zakaz Pisania v 2.0
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 04-03-2009, 21:43   

Stestował to ktoś?
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 04-03-2009, 21:44   

ja dzis sie postaram arcy to zrobic.

[ Dodano: 04-03-2009, 21:53 ]
bump, u mnie dziala.
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
fastlone

Pomógł: 2 razy
Posty: 136
Wysłany: 06-03-2009, 19:35   

arcy, Ja to testowałem na każdym moim forum, nie ma żadnych dziur ani nic... Działa na 100%

Wiec bardzo bym prosil o przenioske do gotowcow ;]
_________________
Zakaz Pisania v 2.0
 
     
adrian507120
zbanowany


Pomógł: 29 razy
Posty: 746
Wysłany: 10-03-2009, 20:28   

arcy, działa sprawdziłem u siebie na forum bardzo dobry mod
 
     
Mahten


Posty: 222
Wysłany: 11-03-2009, 17:47   

Wszystko spoko, ale jak sie robi to w sql?
Pierwszy raz mozna powiedziec mam taka zbieznosc zeby zrobic tabele i nie wiem jak to zrobic.
Prosze o pomoc. Moj hosting to boo.pl
Za pomoc "pomogl".
 
     
Bucu


Pomógł: 487 razy
Posty: 2127
Wysłany: 11-03-2009, 17:57   

Mahten napisał/a:
Wszystko spoko, ale jak sie robi to w sql?
Pierwszy raz mozna powiedziec mam taka zbieznosc zeby zrobic tabele i nie wiem jak to zrobic.
Prosze o pomoc. Moj hosting to boo.pl
Za pomoc "pomogl".


http://sql.boo.pl
_________________
Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie!
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 11-03-2009, 18:16   

Mahten, możesz zrobić w
Pa--->SQL--->MySQL
Mahten napisał/a:
Za pomoc "pomogl".

no ciekawe jak :p
tylko autorzy tematów mogą dawać punkty
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Mahten


Posty: 222
Wysłany: 11-03-2009, 20:05   

A no racja, pomylilo mi sie z piwami ;D

@edit
Jaki wal, wchodze w SQL i tam MySQL i mi wyskakuje:
Cytat:
Informacja
Nie masz dostępu do tego menu.

Kliknij Tutaj żeby zobaczyć szczegóły.

A ja jestem glownym adminem ...
Pomoze ktos? :D
 
     
fastlone

Pomógł: 2 razy
Posty: 136
Wysłany: 11-03-2009, 20:29   

PA > SQL > Zezwolenia i tam czytaj dokladnie... bedziesz mial:
Z powodów bezpieczeństwa do menu SQL mogą mieć dostęp tylko wybrani administratorzy.
Jeżeli nie masz dostępu a uważasz że powinieneś mieć, zwróć się do głównego administratora.
Dopisywanie administratorów którzy mają mieć dostęp do SQL odbywa się za pomocą ID. Jeżeli nie wiesz co to znaczy to lepiej żebyś nie wiedział i nie miał dostępu do tej części menu, bo może się to skończyć uszkodzeniem forum :>
Jeśli jesteś "dopisanym" adminem poniżej jest formularz służący do dodania kolejnych adminów którzy będą mieli dostęp do SQL. Jeżeli jesteś głównym administratorem i nie widzisz formularza, kliknij Tutaj będziesz miał możliwość dodania swojego ID (domyślnie 2)
Pamiętaj żeby po zakończeniu koniecznie zmienić nazwę pliku /admin/main_admin.php lub go usunąć, w przeciwnym razie twoi administratorzy będą mogli zastąpić twoje ID swoim i będą mieć dostęp do SQL.
W celu jeszcze większego bezpieczeństwa wskazane jest po zakończeniu operacji na bazie danych, usunięcie z tej listy zezwoleń swojego numeru ID i zmianę nazwy pliku poprzez FTP

Klikasz na Tutaj i tam wpisujesz swoje ID (domyslnie 2)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
nebri

Posty: 1
Wysłany: 17-03-2009, 16:41   

jak mam zainstalowac mod
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę