phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Portal szerokość
Autor Wiadomość
vinylman

Pomógł: 2 razy
Posty: 9
Wysłany: 03-03-2009, 00:14   [Problem] Portal szerokość

Cześć.
Czy mógłby mi ktoś udzielić wskazówki jak mógłbym zmienić szerokość portalu na taką jaka jest na forum. Prosiłbym również o wycentrowanie :)

http://www.slade.ugu.pl/index.php

Chciałbym także dodać tło takie jak zaznaczono strzałką



Dało by się takie coś zrobić? jestem początkującym w takich sprawach. Wiele szukałem na forum ale nic nie znalazłem.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 03-03-2009, 10:51   

Znajdz w css stylu:
Kod:
.bodyline { background-color: #303730; border: 1px #000000 solid; }

zamien na:
Kod:
.bodyline { background-color: #FFFFFF; border: 1px #000000 solid; }


Do plikow stylu nie mam dostepu, wiec i nie pomoge.
Mozesz ustawic szerokosc w portal_body.tpl:
Kod:
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">

zmienic na:
Kod:
<table width="759" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"  align="center" valign="top">
byc moze to wystarczy
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
vinylman

Pomógł: 2 razy
Posty: 9
Wysłany: 03-03-2009, 16:05   

1. Prosiłbym abyś mi poprawiła ten błąd. Tamten kod który mi podałaś nie daje rezultatu. :roll: Poniżej zamieszczam plik.


2-gi punkt Zrobiłem, działa ale cała stronka jest przesunięta do lewej strony.

[ Dodano: 05-03-2009, 22:11 ]
Pomógłby ktoś? :oops:

xandblue.rar
Pobierz Plik ściągnięto 93 raz(y) 2,72 KB

 
     
Pawlok
Czarna lista


Pomógł: 2 razy
Posty: 245
Wysłany: 07-03-2009, 20:33   

Jaki masz styl?

W stylu masz plik np:

Kod:
BLACK.css


podaj go to Ci to zrobie
 
     
vinylman

Pomógł: 2 razy
Posty: 9
Wysłany: 07-03-2009, 23:15   

Mam styl xandblue.

Problem z szerokością rozwiązałem.


Chciałbym aby ta biała ramka z forum zaznaczona strzałką pokazała się na portalu.

Forum:



Portal:



Załącznik niżej.

xandblue.rar
Pobierz Plik ściągnięto 101 raz(y) 2,72 KB

 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 07-03-2009, 23:21   

Jaki masz kod włąsnego nagłówka portalu?
Musisz dodac na poczatku
Kod:
<table><tr><td class="bodyline>
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
vinylman

Pomógł: 2 razy
Posty: 9
Wysłany: 07-03-2009, 23:54   

Mam rozumieć że to jest w
ustawienia portalu -->> Kod HTML własnego nagłówka

Kod:
<center><img src="http://slade.ugu.pl/templates/xandblue/images/top.gif" alt="" border="0" title="phpBB" /></a></center>



Wpisując podany kod nie ma rezultatu.
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 07-03-2009, 23:59   

Kod:
<table><tr><td class="bodyline">
Cudzysłów był nie zamknięty
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
vinylman

Pomógł: 2 razy
Posty: 9
Wysłany: 08-03-2009, 00:13   

Teraz wszystko w porządku ale przeciągnęło portal z powrotem do lewej strony :roll:
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 08-03-2009, 00:18   

Kod:
<table align="center"><tr><td align="center" class="bodyline">

wstaw tak
przepraszam za tamten błąd
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
vinylman

Pomógł: 2 razy
Posty: 9
Wysłany: 08-03-2009, 00:24   

Dzięki Wam wszystkim za pomoc. Nie wiem co bym bez Was zrobił. Wszystko działa :!: :D
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę