phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
ACP Site Announcement Centre
Autor Wiadomość
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 12-04-2009, 14:32   ACP Site Announcement Centre

ACP Site Announcement Centre


Modyfikacja nie działa z BBCode Managerem


Kod:
#############################################################
## Modyfikacja dostosowana do phpbb2 by przemo 1.12.6p1 przez lui754
## Pliki językowe przetłumaczone dzięki MagicalFire
##
##############################################################
## MOD Title: ACP Site Announcement Centre
## MOD Author: lefty74 < lefty@lefty74.com > (Heiko Carstens) http://www.lefty74.com
##
## MOD Description: Modyfikacja służy do zaawansowanego zarządzania ogłoszeniami na forum
## Umożliwia zmiane ogłoszenia oddzielnie dla gości i zarejestrowanych. Zaawansowany panel
## pisania ogłoszenia wraz z tagami bbcode przy edycji ogłoszenia. Można ustawić ogłoszenia
## tylko dla zarejestrowanych , moderatorów czy adminów. Nie musisz już grzebać w plikach aby
## zmienić napis "Ogłsozenie". Wszystko masz pod ręką.
##
## MOD Version: 1.2.3
##

## Installation Level: Easy
## Installation Time: 14 minutes
##
## Files To Edit:
##    common.php
##    index.php
##    posting.php
##    language/lang_polish/lang_admin.php
##    includes/constants.php
##    includes/functions_post.php
##    templates/subSilver/index_body.tpl
##
## Included Files:
##    admin/admin_announcement_centre.php
##    templates/subSilver/posting_smilies_announcement_centre_text.tpl
##    templates/subSilver/admin/announcement_centre_config_body.tpl
##
## License: http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU General Public License v2
## Generator: Phpbb.ModTeam.Tools
##############################################################
## Zalecane: Przed wykonaniem instrukcji zrób kopie zapasową wszyskich plików oraz bazy danych
##############################################################


Co modyfikacja potrafi?
:arrow: Możemy ustawić ogłoszenie oddzielnie dla gości i oddzielnie dla wybranej grupy użytkowników
:arrow: Ogłoszenia możemy tworzyć w specjalnym paneliku od projektowania ogłoszeń. Nie musimy kopiować treść naszego projektu, wystarczy kliknąć i samo się przeniesie w odpowiednie pole.
:arrow: Mamy do dyspozycji przycisk "Podgląd" dzieki niemu zobaczymy efekt naszego projektu.
:arrow: Możemy używać bbcode i uśmieszków w treści ogłoszenia
:arrow: Możemy zmienić napis na belce "Ogłoszenia" na swój własny i to bez edycji plików.
:arrow: Po wpisaniu ID forum i ID tematu możemy wyświetlić treść postu w ogłoszeniu. Pomocne jezeli chcemy aby w ogłoszeniu wy świetlało się to co napiszemy na forum.

Dziękuje MagicalFire za przetłumaczenie mi langów :)

Modyfikacje przystosowałem ze zwykłego phpbb2 i nie jestem jej autorem jednak będę supportował ją i proszę w tym temacie zgłaszać błędy.


Instrukcja wraz z plikami + screen w załączniku.
_________________
lui754
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 16-05-2012, 19:52, w całości zmieniany 8 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 12-04-2009, 14:37   


To ten mod?
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 12-04-2009, 15:05   

xlesiu, tak ten ;) Tylko widze że już gdzieś ta modyfikacja jest bo po polsku. Mógłbys dac linka na PW?
_________________
lui754
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 12-04-2009, 15:06   

lui754, nie nie ma :)
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 12-04-2009, 15:08   

xlesiu, juz się bałem że ktoś już to dodał przede mną :D

Mogę sobie polski język skopiować. Ale to może poźniej :)
_________________
lui754
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 12-04-2009, 15:09   

Skopiuj sobie.

[ Dodano: 12-04-2009, 15:10 ]
I nie wiem czy umieściliście dodatek

// dodatki i pliki językowe zaktualizowane, usunąłem paczki aby nie było pomyłek, Dziękuje // lui
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
Ostatnio zmieniony przez lui754 12-04-2009, 15:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 12-04-2009, 15:26   

xlesiu, dzięki za langi i demo modyfikacji. Dodatek dodałem teraz ;)

Jeszcze raz dzięki.
_________________
lui754
 
     
Budyn00

Pomógł: 22 razy
Posty: 206
Wysłany: 12-04-2009, 15:28   

lui754
Kod:
language/lang_english/lang_admin.php

A nie powinno być polish ? ;)
I to samo z
Kod:
language/lang_english/lang_main.php

Niby nic ale zamiast
Kod:
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config');

mam
Kod:
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix . 'config');

:)
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 12-04-2009, 15:35   

Budyn00, ok dzięki poprawiłem :)
_________________
lui754
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 12-04-2009, 15:39   

Budyn00 napisał/a:
A nie powinno być polish ? ;)

zaraz lui754 poprawi
Budyn00 napisał/a:
Niby nic ale zamiast

Kod:
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config');   


mam

Kod:
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix . 'config');   


to prawie to samo tylko jest przerwa pomiedzy
Kod:
_prefix .

a
Kod:
. 'config'
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Budyn00

Pomógł: 22 razy
Posty: 206
Wysłany: 12-04-2009, 15:47   

lui754, mam problem z HTML :/
Wczesniej mialem w PA cos takiego
Kod:
<table width="100%" class="forumline" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">

       <tr>
           <th class="thCornerL" colspan="7" height="25" nowrap="nowrap" title="Menu">&nbsp;Menu&nbsp;</th>
       </tr>
       <tr>
           <td class="row1" align="center" valign="top" width="10%">
                        <a href="http://www.g-zone.pl/mp3.html"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/menu/mp3.png" border="0"></a><br>Odtwarzacz Mp3</td>

           <td class="row1" align="center" valign="top" width="10%">
                        <a href="googlemap.php"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/menu/mapa.png" border="0"></a><br>Mapa</td>
           <td class="row1" align="center" valign="top" width="10%">
                        <a href="zapros.php"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/menu/polec.png" border="0"></a><br>Zapraszaj Znajomych <br>(JUŻ JEST !)</td>
           <td class="row1" align="center" valign="top" width="10%">
                        <a href="http://www.g-zone.pl/viewtopic.php?p=991"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/menu/shop.png" border="0"></a><br>Sklep</td>

           <td class="row1" align="center" valign="top" width="10%">
                        <a href="http://www.g-zone.pl/viewtopic.php?t=409"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/menu/pozdrowienia.png" border="0"></a><br>Wyslij Pozdrowienia</td>
           <td class="row1" align="center" valign="top" width="10%">
                        <a href="http://g-zone.pl:2095/"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/menu/poczta.png" border="0"></a><br>Poczta</td>
           <td class="row1" align="center" valign="top" width="10%">
                        <a href="http://www.g-zone.pl/up/"><img src="templates/Abreo_LoteQ/images/menu/hosting.png" border="0"></a><br>Hosting Obrazów</td>
</table>

A teraz chce dać to tylko dla zarejestrowanych i zobacz sobie jak to wygląda
User testowy :
L: test
H: 666666
ps. i jeszcze coś :
zniknęła mi "belka" (?)


tu gdzie pisze
Kod:
G-Zone.PL - Counter-Strike 1.6, STEAM, NON STEAM, MODY, SKRYPTY, Strona Główna


[ Dodano: 12-04-2009, 15:49 ]
MagicalFire napisał/a:
zaraz lui754 poprawi
lui754 napisał/a:
Budyn00, ok dzięki poprawiłem :)

;)
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 12-04-2009, 15:50   

Budyn00, w tym modzie działa tylko BBCode
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 12-04-2009, 15:50   

Budyn00, to działa tylko na stronie głównej :) postaram się dodać także dla overall_header / page_header.php czyli wszedzie.

[ Dodano: 12-04-2009, 15:52 ]
MagicalFire napisał/a:
w tym modzie działa tylko BBCode
html też działa z tego co widzę ;)
_________________
lui754
 
     
Budyn00

Pomógł: 22 razy
Posty: 206
Wysłany: 12-04-2009, 15:56   

lui754 napisał/a:
html też działa z tego co widzę ;)

U mnie nie działa HTML w ogóle ;/
lui754, a nie wiesz co mogę mieć źle ze znikła mi ta "tabelka" co napis napisałem wyżej ?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 12-04-2009, 15:58   

Budyn00, pokaż ustawienia w PA. Może coś źle ustawiłeś :)
_________________
lui754
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę