Last Popular Topics v1.31 - Modyfikacja kolorkow |
Autor |
Wiadomość |
Diablotic
|
Wysłany: 17-04-2009, 17:43 Last Popular Topics v1.31 - Modyfikacja kolorkow
|
|
|
Zainstalowalem sobie moda Last Popular Topics v1.31, udalo mi sie dodac ta tabelke na dol strony nad "Kto jest na forum" co uwazam za duzy sukces ale nie potrafie sobie dac juz rady ze zmiana kolorkow tej tabelki.
Uzywam stylu SubSilver i chcialbym zeby tabelka ta byla w takich samych kolorach jak "Kto jest na forum" zeby sie komponowala z reszta na dole strony.
Prosze o pomoc jak sobie z tym poradzic.
W ramach wizualizacji zamieszczam obrazek jak teraz wyglada. Chcialbym zeby wszystko bylo w tych samych kolorkach.
Bez tytułu.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 40 raz(y) 190,91 KB |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Ti-dude

|
Wysłany: 17-04-2009, 18:54
|
|
|
Kod: | <th width="25%" class="thTop" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSRECENT} </th>
<th width="38%" colspan="2" class="thTop" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSPOPULAR} </th>
<th width="37%" colspan="2" class="thTop" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSPOPULARVIEW} </th>
|
zamień na:
Kod: | <th width="25%" class="catHead" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSRECENT} </th>
<th width="38%" colspan="2" class="catHead" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSPOPULAR} </th>
<th width="37%" colspan="2" class="catHead" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSPOPULARVIEW} </th>
[code][/code] |
|
_________________ Pomagam tym, którzy potrafią tą pomoc docenić!
Jeżeli masz problem to napisz do mnie na PW, na gg tylko wtedy gdy Cię o to poproszę. |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 17-04-2009, 19:01
|
|
|
Dodatkowo zmień w tym kodzie w index_body.tpl Kod: | <!-- BEGIN last_pop_topics_on -->
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<th width="25%" class="thTop" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSRECENT} </th>
<th width="38%" colspan="2" class="thTop" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSPOPULAR} </th>
<th width="37%" colspan="2" class="thTop" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSPOPULARVIEW} </th>
</tr>
<!-- BEGIN topicrecentpopular -->
<tr>
<td width="29%" class="row2" align="left" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSRECENT}</span></td>
<td width="31%" class="row2" align="left" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSPOPULAR}</span></td>
<td width="6%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSPOPULARC}</span></td>
<td width="29%" class="row2" align="left" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSPOPULARVIEW}</span></td>
<td width="6%" class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSPOPULARVIEWC}</span></td>
</tr>
<!-- END topicrecentpopular -->
</table>
<!-- END last_pop_topics_on --> |
klasy row2 na row1 |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
Diablotic
|
Wysłany: 17-04-2009, 19:04
|
|
|
Jest lepiej ale ciagle nie do konca...
Teraz wyglada tak:
Bez tytułu.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 38 raz(y) 192,4 KB |
|
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 17-04-2009, 19:10
|
|
|
Diablotic, Diablotic, do tego mojego kodu zastosuj poprawkę Ti-dude |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
Diablotic
|
Wysłany: 17-04-2009, 19:11
|
|
|
Tak zrobilem. |
|
|
|
 |
Diablotic
|
Wysłany: 17-04-2009, 19:13
|
|
|
Moj wyglada tak:
Kod: | <!-- BEGIN last_pop_topics_on -->
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
<tr>
<th width="25%" class="catHead" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSRECENT} </th>
<th width="38%" colspan="2" class="catHead" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSPOPULAR} </th>
<th width="37%" colspan="2" class="catHead" nowrap="nowrap"> {L_TOPICSPOPULARVIEW} </th>
</tr>
<!-- BEGIN topicrecentpopular -->
<tr>
<td width="29%" class="row1" align="left" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSRECENT}</span></td>
<td width="31%" class="row1" align="left" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSPOPULAR}</span></td>
<td width="6%" class="row1" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSPOPULARC}</span></td>
<td width="29%" class="row1" align="left" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSPOPULARVIEW}</span></td>
<td width="6%" class="row1" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{topicrecentpopular.TOPICSPOPULARVIEWC}</span></td>
</tr>
<!-- END topicrecentpopular -->
</table>
<!-- END last_pop_topics_on --> |
Ktos ma jakis pomysl jak to rozgryzc??
Moze w jakims innym pliku tez cos trzeba zmienic?
Juz zostalo tylko to niebieskie tlo do zamienienia na srebrne... |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 17-04-2009, 19:17
|
|
|
Diablotic, a spróbuj zamienić <th> na <td> oraz </th> na </td> |
|
|
|
 |
Diablotic
|
Wysłany: 17-04-2009, 19:21
|
|
|
Cieplej...teraz jeszcze kolor tekstu...
Bez tytułu.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 37 raz(y) 192,86 KB |
|
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 17-04-2009, 19:27
|
|
|
w pliku css do kodu Kod: | td.catHead,td.catSides,td.catLeft,td.catRight,td.catBottom {
background-image: url(images/cellpic1.gif);
background-color:#D1D7DC; border: #FFFFFF; border-style: solid; height: 28px;
} | zamień na: Kod: | td.catHead,td.catSides,td.catLeft,td.catRight,td.catBottom {
background-image: url(images/cellpic1.gif);
background-color:#D1D7DC; border: #FFFFFF; border-style: solid; height: 28px; color: #006699; font-size: 11px; font-weight: bold;
} |
|
|
|
|
 |
Diablotic
|
Wysłany: 17-04-2009, 19:31
|
|
|
A czy nigdzie indziej mi to czegos nie popsuje?
Teraz kolor czcionki zmienil sie na pomaranczowy. I jeszcze zauwazylem ze nie wysrodkowuje mi tego tekstu po zmianie na td.
Po zmianie wyglada tak:
EDIT:
Kolor juz poprawiony.
Pozostaja dwie kwestie:
1/ Czy nigdzie indziej mi czegos ta zmiania nie popsuje
2/ Jak wysrodkowac tekst.
Bez tytułu.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 34 raz(y) 191,37 KB |
|
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 17-04-2009, 19:36
|
|
|
Diablotic, spróbuj zamienić Kod: | <td width="25%" class="catHead" nowrap="nowrap"> | na Kod: | <td width="25%" class="catHead" nowrap="nowrap" style="text-align: center;"> |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Diablotic
|
Wysłany: 17-04-2009, 19:38