phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Dodatkowe pola podczas pisania tematu
Autor Wiadomość
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 18-06-2009, 13:18   Dodatkowe pola podczas pisania tematu

Dodatkowe pola podczas pisania tematu
np. dla for o tematyce filmowej: rok produkcji, gatunek, ilość odcinków, typ

Opis:
Dodatkowe pola podczas pisania tematu

Widoczne w widoku tematu, widoku forum, wynikach wyszukiwania. Z możliwością określenia for w których mają być pola dodatkowe widoczne.

Cytat:
#########################################################################################
## MOD Title: Dodatkowe pola
## MOD Version: 1.4.2 (phpBB by Przemo 1.12.6 p2)
## Author: Acid
## Description: Ten mod dodaje dodatkowe pola opisu tematu
## Files to edit: 11
## language/lang_polish/lang_main.php
## includes/functions_post.php
## includes/topicreview.php
## posting.php
## viewtopic.php
## viewforum.php
## templates/NazwaStylu/posting_body.tpl
## templates/NazwaStylu/posting_preview.tpl
## templates/NazwaStylu/posting_topic_review.tpl
## templates/NazwaStylu/viewtopic_body.tpl
## templates/NazwaStylu/viewforum_body.tpl
#########################################################################################

Minus - Brak dodania pól do wyszukiwarki.

Bym zapomniał o najważniejszym! Dziękuję Radkowi i Jolce za cierpliwość i poświęcony mi czas.

Paczka zawiera 2 poprawki
http://www.przemo.org/php...p=506661#506661
oraz
http://www.przemo.org/php...p=507952#507952
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
Ostatnio zmieniony przez xlesiu 06-10-2010, 13:27, w całości zmieniany 11 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 18-06-2009, 15:26   

Dodatkowe pola w panelu moderacji
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 18-06-2009, 18:31   

Jestem bardzo zainteresowany tym modem, wielkie dzięki autorowi (autorom) ;)


Niestety, "Dodatkowe pola w okreslonych forach", nie działa ;< po wykonaniu instrukcji, nadal mozna dodawac dodatkowe opisy w kazdym forum.

Ktoś ma jakiś pomysł, jak zrobić, zeby możliwość podania dodatkowych opisów (dodatkowe pola) były widoczne tylko w jednym forum?
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 18-06-2009, 21:42   

Spróbuj tego dodatku
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
Ostatnio zmieniony przez xlesiu 18-06-2009, 22:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 18-06-2009, 21:48   

xlesiu, widze ze potrafisz przerobic modyfikacje. Gratki

moze moglbys przerobic dla mnie "dodatkowe pola w profilu" gdzie w PA takie ustawienia, ale mam na mysli dodac pole w innym miejscu owszem w poscie ?
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 19-06-2009, 12:07   

Jak narazie, wszystko działa jak należy :D Git!! Ale jest jeden szkopuł...

U mnie wygląda to tak:)
(screeny z fora testowego):






Jeden problem:
W forach, gdzie jest wyłączona możliwość dodawania dodatkowych opisow, poprostu nie wyświetla tych pól podczas tworzenia nowego tematu, ale juz w widoku forum, są straszne odstępy spowodowane, tymi dodatkowymi opisami, brzydko to wygląda:



Jak się tego pozybyć??


//edit:
Już chyba wiem jak to zrobić ^^
Trzeba tutaj dac to samo co w przypadku posting.php -> warunek wyświetlania, tylko wtedy, jesli forum jest o id=xxx

Jak to zrobić dla viewforum.php?

W posting.php, jest cos takiego:

Cytat:
// if( ($post_info['forum_extra'] && $mode == 'newtopic' || ($mode == 'editpost' && $post_data['first_post'])) && $userdata['user_level'] == ADMIN )
if( $post_info['forum_extra'] && $mode == 'newtopic' || ($mode == 'editpost' && $post_data['first_post']) )
{
$template->assign_block_vars('switch_extra', array());
}


I w posting_body.tpl:

Cytat:
<!-- BEGIN switch_extra -->
<!-- END switch_extra -->



Z tego wynika, ze w viewforum_body.tpl, takze te dodatkowe opisy trzeba dać w switch_extra, ale co wtedy dać w viewforum.php??
Chodzi mi o ten odpowiednik z posting.php -> zeby dać warunek, wyświetlaj switch_extra, jeśli forum jest o id=xxx
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
Jaca90

Posty: 10
Wysłany: 19-06-2009, 20:46   

A z tym szukaniem, to aż taki duży kłopot?
Wydaje mi się, ze wystarczy w odpowiednich miejscach skopiowac rzeczy dotyczące np. topic_title_e, oraz zmienić w nich pole z topic_title_e, na jakieś inne.
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 19-06-2009, 20:55   

Tak wygląda dodatek do wyszukiwarki dla czystego phpbb. Jak ktoś wie jak to przerobić bym bardzo prosił o pomoc, bo ja sobie na pewno nie poradzę.
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 20-06-2009, 10:58   

xlesiu napisał/a:
Tak wygląda dodatek do wyszukiwarki dla czystego phpbb. Jak ktoś wie jak to przerobić bym bardzo prosił o pomoc, bo ja sobie na pewno nie poradzę.


Tez bardzo prosiłbym o pomoc, bo mam z tym problem ;<
Dla zainteresowanych, jest małe wynagrodzenie :P

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=79004
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
Jaca90

Posty: 10
Wysłany: 24-06-2009, 17:49   

W modyfikacji jest jeden błąd...

Po jej zainstalowaniu, nowo utworzone tematy, oraz edytowane- dane z nich chyba nie są przesyłane do tabel search (chodzi o nazwę tematu), bo po edycji jakiegoś starego tematu, albo po stworzeniu nowego, kiedy chce się go wyszukiwac w wyszukiwarce forum, wtedy go nie wyświetla w wynikach.

Po odbudowaniu tabel search, już wyświetla...

Ktoś wie gdzie może być bład??
 
     
cezarylee

Pomógł: 2 razy
Posty: 122
Wysłany: 25-06-2009, 17:14   POMYSŁ !!

Mam prośbę do autora, czy mógłby dorobić/przerobić tego moda, bądź też dał wskazówki, aby temat wyglądał w tak:


----------------------------------------
[img]Wybór mafii / Hak se wui (2005)
Gatunek: sensacja
Autor: userek3y
Odpowiedzi: 0 / Wyświetleń: 40
--------------------------------------------
[img] Second Coming / Second Coming (2009)
Gatunek: thriller
Autor: userek1
Odpowiedzi: 5 / Wyświetleń: 4
----------------------------------------------

gdzie [img] to obrazek 16 x 10 pikseli - flaga, oznaczająca w jakim języku jest film.
a useer jest jednocześnie linkiem do uzytkownika

[ Dodano: 25-06-2009, 18:38 ]
ALBO ZEBY BYŁO PROŚCIEJ


FLAGA w jakim języku jest film zaraz z prawej strony ikonki którą wybiera się z belki podczas pisania tematu. Czyli to by była druga ikonka, i widniała by w temacie w przeglądaniu danego forum.

 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 25-06-2009, 18:26   

A ja mam inne pytanko ;>
Jak zrobić, aby gatunek- zamiast pola tekstowego, pojawiało się pare przycisków (pole wyboru) i tam, uzytkonik mogłby wybrac i zaznaczyc pare gatunków na raz.
Wynikiem tego byłby spis gatunkow w postaci:
gatunek - przecinek - spacja - gatunek
np.
dramat, horror, komedia

;>
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 25-06-2009, 18:33   

tymek, w pliku TPL (viewtopic_body.tpl - jak się nie mylę) ustaw pole wyboru (select) o nazwie inputu, który odpowiada za gatunek;

<input type="text" name="gatunek" /> - ofc nazwa w tym modzie inaczej brzmi, ale pokazuje Ci zarys.

usuń tego inputa, i daj;
Kod:

<select name="gatunek">
 <option value="Komedia">Komedia</option>
 <option value="Horror">Horror</option>
 itd...
</select>


i teraz gdy gość wybierze np. Komedia to przez $_POST['gatunek'] do bazy przejdzie = Komedia. Sprawdź, powinno hulać.

[ Dodano: 25-06-2009, 19:34 ]
EDIT (nawet edytować nie mogę):
Tobie chodzi o parę na raz, a to sorry.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 25-06-2009, 18:52   

Nie chodzi mi włąsnie p rzycisk radiowy, tylko o pole wyboru :P
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Mateusz61


Pomógł: 33 razy
Posty: 282
Wysłany: 02-07-2009, 15:12   Re: POMYSŁ !!

cezarylee napisał/a:
Mam prośbę do autora, czy mógłby dorobić/przerobić tego moda, bądź też dał wskazówki, aby temat wyglądał w tak:


----------------------------------------
[url=Wybór mafii / Hak se wui (2005)
Gatunek: sensacja
Autor: userek3y
Odpowiedzi: 0 / Wyświetleń: 40
--------------------------------------------
[img] Second Coming / Second Coming (2009)
Gatunek: thriller
Autor: userek1
Odpowiedzi: 5 / Wyświetleń: 4
----------------------------------------------

gdzie [img] to obrazek 16 x 10 pikseli - flaga, oznaczająca w jakim języku jest film.
a useer jest jednocześnie linkiem do uzytkownika

[ Dodano: 25-06-2009, 18:38 ]
ALBO ZEBY BYŁO PROŚCIEJ


FLAGA w jakim języku jest film zaraz z prawej strony ikonki którą wybiera się z belki podczas pisania tematu. Czyli to by była druga ikonka, i widniała by w temacie w przeglądaniu danego forum.

[img]http://images49.foto...2ca.jpg]Obrazek[/URL]


to co tu opisałeś to całkiem co innego
to tylko dodanie nowej kolumny
skopiowanie obok kolumny z uśmieszkami i zastąpienie flagami
dało by się to łatwo zrobić
chyba że bys chciał ustawiane w PA będzie trudniej :P

< poproś kAzka może Ci pomoże, bo widzę że to na jego forum jest z tego screena >
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę