phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:29
Losowe tematy na stronie głównej
Autor Wiadomość
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 02-08-2009, 21:38   Losowe tematy na stronie głównej

Kod:
#####################################################################################
## MOD Title:          Losowe tematy
## MOD Author:         Seba123 ( www.cs-puchatek.pl )
## MOD Description:    Wyświetla 30 losowych tematów na stronie głównej, dzięki czemu
##                       mamy większą szansę na indexacje tematów przez wyszukiwarki
##                       internetowe. Popularne tematy są dodatkowo pogrubiane, gdyż
##                       silniki wyszukiwarek lubią pogrubioną czcionkę - uznają dany
##                       link za bardziej wartościowy
## MOD Version:        1.0
## Installation Level: (Easy)
## Installation Time:  3 Minutes
##
## Files To Edit:     index.php
##                    includes/functions_selects.php
##                    templates/NazwaStylu/index_body.tpl
##
## Files To Copy:    N/A
########################################################################################
_________________
Fejs
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 20-08-2010, 21:51, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
McKaY

Pomógł: 2 razy
Posty: 19
Wysłany: 22-08-2009, 13:39   

A może tak demko ??
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 22-08-2009, 13:43   

Screen
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 27-08-2009, 21:04   

Seba123, czemu pokazuje czasami nieistniejące tematy :) ?
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 30-08-2009, 01:29   

tosiek napisał/a:
Seba123, czemu pokazuje czasami nieistniejące tematy :) ?
Może nie tyle co nie istniejące, tylko do których się nie ma dostępu.
_________________
Fejs
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 30-08-2009, 01:42   

Seba123, mój błąd zapomniałem dopisać, synchronizacja postów i użytkowników pomogła, wszystko działa jak trzeba, gratuluje trafnego pomysłu ;)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
artche

Posty: 10
Wysłany: 16-09-2009, 17:06   

Zainstalowałem i mam taki problem, używam Spider Friendly i pierwsza litera w adresie przepisywanego url to zawsze jakaś cyfra z przedziału od 1 do 5, Wygląda to mniej więcej tak: www.adres.pl/4emat-vt56.htm

Jak zrobić żeby pokazywał dokładnie stary adres?
 
     
mahomet91

Posty: 27
Wysłany: 05-10-2009, 18:41   

Nie wiem czemu ale niestety ta modyfikacja nie ziała na NEw php by przemo wyskakuje błąd w lini 564 w index.php


Cytat:
'RANDOM_TOPICS' => get_rand_topics(30),
 
     
lui754


Pomógł: 591 razy
Posty: 2699
Wysłany: 05-10-2009, 19:10   

mahomet91, źle wyedytowałeś plik :roll: w linii
mahomet91 napisał/a:
564
 
     
mahomet91

Posty: 27
Wysłany: 05-10-2009, 19:39   

nie nie :) bo właśnie na tym
Cytat:
'RANDOM_TOPICS' => get_rand_topics(30),


wskazuje błąd 3 razy robiłem hmm :)
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 05-10-2009, 19:40   

Człowieku, przepisz komunikat błędu jeśli widnieje, nie może być tak, że innym działa, a Ty 3x wykonałeś instrukcje i Ci nie działa.

KOMUNIKAT BŁĘDU!
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
mahomet91

Posty: 27
Wysłany: 05-10-2009, 19:50   

Komunikat:

Cytat:
Fatal error: Call to undefined function get_rand_topics() in /home/mahomet/domains/csstrike.pl/public_html/index.php on line 564



a oto plik:
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 05-10-2009, 19:53   

no i tu się znajduje istotna informacja;
Kod:

 Call to undefined function get_rand_topics()


W linijce 564 próbujesz się odwołać do funkcji get_rand_topics(), którą nie istnieje.
includes/functions_selects.php, dodałeś tą funkcje tutaj?
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
mahomet91

Posty: 27
Wysłany: 05-10-2009, 20:35   

Tak dodałem, ok spróbuje jeszcze raz, zaraz zobaczymy efekty...

[ Dodano: 05-10-2009, 20:39 ]
niestety nadal to samo..
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 07-10-2009, 15:08   

mahomet91, nadal to samo bo nie dodałeś lub nie wgrałeś zmodyfikowanego pli9ku poprzez FTP
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę